Bardzo prosty sernik na zimno, wymagający od nas dosłownie kilku składników. Sernik jest delikatny, nie przesłodzony, a jego wygląd zależy od kolorów galaretek, które użyjemy. Zapewniam, że będzie smakował dorosłym, a zachwyci swym wyglądem dzieci ... :)) Składniki: (na tortownicę 22cm średnicy) 1kg twarogu sernikowego w wiaderku 5 galaretek o dowolnych smakach i kolorach 3 łyżki cukru pudru (chyba
Walijskie PichcenieKalafiorowe kulki z sosem curry Pyszne i chrupiące . Doskonałe na obiad , lub na zimno do chrupania zamiast chipsów . Moje zostały wykonane z kalafiorka , który się nieco rozpędził w rośnięciu i dojrzał , zanim ja go dojrzałam Cóż na smak to wpływu nie miało , dzieciaki chrupały , aż im się uszka trzęsły . W upalne lato , takie jakim raczymy się od paru dni , raczymy
Ogrodnik w podróżypołamaną czekoladę, masło i kakao – rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, wsypujemy mąkę i miksujemy na woilnych obrotach. Wlewamy przestudzoną ( nie musi być zimna! ) masę czekoladową -mieszamy. Dodajemy borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 45-50 minut, studzimy. Po wystudzeniu dekorujemy pozostałymi
Ostra na SłodkoPODANIA: gruszki, pokrojone na plasterki kozi ser, pokrojony na plasterki lub pokruszony czerwona kapusta, drobno posiekana orzechy włoskie, posiekane i opcjonalnie podprażone na suchej patelni olej rzepakowy, tłoczony na zimno * PRZYGOTOWANIE Obie mąki wymieszaj z solą i drożdżami. Wlej olej lub oliwę, a następnie stopniowo dodawaj wodę, powoli zagniatając. Ciasto powinno być dość mocno klejące, a w czasie wyrabiania stać
Food Squarełopatka wieprzowa - 1,30 kg zalewa do mięsa : czosnek - 2 ząbki żelatyna - 4 łyżeczki cukier - 1 łyżeczka kolendra - 1 łyżeczka sól - 1,5 łyżeczki sól peklowa - 2 łyżeczki woda zimna - 150 ml Przygotowanie : Łopatkę opłukać i osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Każdy plaster mięsa dobrze rozbić tłuczkiem. Przygotować zalewę do mięsa. Do miski wlać wodę, dodać obrany i przeciśnięty przez
Kuchnia Danusiprzepis pochodzi z Kwestii Smaku i tak przygotowane placuszki smakują wyśmienice, jednak postanowiłam zastąpić część produktów zdrowszymi zamiennikami. Placuszki najlepiej smakują na ciepło, prosto z patelni, jednak na zimno nadal są bardzo dobre i spokojnie można je wziąc ze sobą na wynos, np. do pracy. Składniki na 2 porcje (ok 8 placuszków): 125 g jogurtu naturalnego 1 jajko
Zawsze głodna!dodatkiem ). Twarożek zmieszać z natką, bazylią,pokrojonym suszonymi pomidorami, przyprawami i jogurtem. Na plastry cukinii nałożyć warstwę twarożku i zwinąć w rulonik. Gotowe :) Można podawać na ciepło i na zimno. Doskonałe jako przystawka. Kto lubi? :) Smacznego dnia ! Myślę, że spritzer będzie do tego dania idealnie pasował. Przepis poniżej : http://myjemypijemy.blogspot.com/2014/06/spritzer.html
Jemy Pijemymoja ulubiona kawa, ale smak jest naprawdę bardzo ciekawy. Bardzo rześki , jeśli wiecie, o co mi chodzi. Wrócę do niego z pewnością, być może również w wersji na zimno, jeśli upały w końcu odnajdą malutką Danię... Kawa miętowa Składniki: (na 2 kawy) 2 łyżeczki zmielonej kawy 1 gałązka mięty 400 ml wrzątku 100 ml mleka 1 kostka czekolady Kawę wsypać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: gruszki 3 sztuki, kiwi 3 sztuki, borówki 2 szklanki, maślanka zimna 500 ml, woda filtrowana lub mineralna 250 ml, miód 1 łyżka kiwi obrać ze skórki, z gruszek odciąć "dupki", borówki opłukać kiwi, gruszki pokroic na kawałki i z borówkami wsypać do dzbanka miksera dodać miód, maślankę, wodę filtrowaną i dokładnie wszystko zmiksować, pić najlepiej od razu lub schować
W Mojej Kuchni Lubiępatelni bez tłuszczu opiekamy plastry, pozbawiając je wilgoci. 2. Składniki na zalewę łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy. Suche plastry cukinii układamy na przemian z zalewą wypełniając słoiczek. Zalewa na zimno bez podgrzewania oliwy. 3. Gotowe słoiczki przekładamy do lodówki lub spiżarni, oliwa i czosnek są świetnymi konserwantami, więc mogą długo posiedzieć. Plastry cukinii zrobione w ten sposób idealnie nadają się
Apetyczna babeczkasię czasami robić. Tu jednak zawartość słoika z wiśniami w zalewie (takimi jak do ciast) dzielimy w ten sposób, że w soku dusi się mięso, a owoce podajemy na zimno w sałatce. To w zasadzie bardzo proste do przygotowania danie. Kaczkę i przyprawy wkładamy do naczynia żaroodpornego z sokiem, winem i bulionem, umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku
Kulinarna Pokusalubi maliny? Chyba wszyscy. Dla mnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją
Cakes By Kejtburakami klik , ale za nią jest kolorowa tarta warzywna połączenie cukinii, marchwi, czerwonej papryki z nutą tymianku, czosnku, gałki muszkatołowej oraz parmezanu. Pyszna na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI : ciasto kruche (24 cm blaszka) 300 g mąki pszennej (450 używam) 150 g masła 90 ml zimnej wody szczyptę soli farsz 2 cukinie
Basia w kuchni