Dziś szaro buro i zimno, jednakże uwielbiam ten okres ze względu na dynię! Dookoła mnie same dynie, różnej odmiany, różnych kształtów i wielkości. Polecam Wam małą dynię Hokkaido, gdyż można jeść ją ze skórką. Po ugotowaniu jest mięciutka. Dziś przepis na risotto z dynią i rozgrzewającą przyprawą curry. Czytaj więcej
Ana Mari's worlddzisiaj dla was przepis na Dyniowo - pomarańczowy sernik na zimno z korzenną nutą :) Coś dla wielbicieli smaku cynamonu goździków i anyżu. Mnie kojarzy się z piękną słoneczna jesienią, a za sprawą korzennych aromatów ze zbliżającymi się tycimi krokami świętami. Sernik wyszedł aksamitnie kremowy i rozpływający się w ustach. Od zeszłego roku przymierzałam się do zrobienia ciasta z dynią
W kuchennej krainiewchłonięcie z powrotem soków, które z niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć schab z piekarnika i podać ją na gorąco, podlewając porcje sosem z pieczenia, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić śliwkowy sos. Sos śliwkowy ( składniki nie ujęte w przepisie) W garnku roztapiamy 50 g masła, wrzucamy na masło
Miód i pieprzOcet ten doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę. Nadał buraczkom odpowiedniej kwaśności i smaku. To idealny dodatek zarówno do przetworów, jak i innych potraw, szczególnie przygotowywanych na zimno. Ocet można z powodzeniem wykorzystać do surówek, wytrawnych galaretek czy marynat. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy Jamar , firma oferuje wiele wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia Kasimuffiny (lub do blachy na muffiny). Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem Pieczemy 20 min w temperaturze 180 st. C. Można je zjeść na ciepło lub na zimno. Smacznego. Muffiny z dynią, papryką fetą i szpinakiem
Pyza i Surówkauświęcić święto pracy? Pracą oczywiście! Nie rozumiem podejścia naszego narodu i międzynarodówki...któżto by pomyślał-świętują pracę obijaniem się-doprawdyż! Ale skoro biblioteka jest zamknięta,a na plaży zbyt zimno i tłoczno na naukę (lecz słonecznie!) to jednak oznacza,że dziś mamy ustawowo wolne. Realnie naukowo. A jak dzień powszechnie wolny to co? Szarlotka w kafejce, lody i gofry
Fiolka w kuchnikilku dniach kUlturalnych spotkań, powrotów do mieszkania o trzeciej albo i wcale... trzeba wytrzeźwieć, zjeść coś dobrego i pomaszerować na praktyki powstrzymując depresje gangstera że na dworze zimno,mokro,ciemno,źle a Ty do sądu wybierasz się.(albo wracasz w dwie głodne osoby;) Składniki twaróg 350gram 2jajka klasy m szczypta soli porządna szczypta cukru szklanka (ta po małej nutelli
Fiolka w kuchnipowtarzałam około 6 razy). Po tym czasie konfiturę lekko przestudzoną wkładamy do słoiczków i zakręcamy. Następnie pasteryzujemy kilka minut. Gotowe. Konfitura w moim przypadku będzie użyta do mięs na zimno i na ciepło. Może być tak, ze jarzębina będzie bardzo soczysta i nadmiar soku nie zdąży nam wyparować podczas gotowania a owoce już bedą się rozgotowywac więc aby do tego
Radość kipiąca uśmiechem.praca, a to zmęczenie, szkoła, inne plany, dopiero teraz mogliśmy sobie pozwolić na taki chillout. Całe szczęście wieczór nie był chłodny, dlatego ja - ten mały zmarźlak - nie cierpiał z zimna. Dużo romantycznie spacerowaliśmy, jedliśmy, piliśmy, śmialiśmy. Brakowało mi takiego dnia i takiego wieczoru. Żałuję jedynie, że ten dzień już się skończył, ale całe szczęście Artur dziś wziął sobie wolne
Be Fit Be Strongplasterki, ułożyć na cieście razem z igiełkami rozmarynu. Posypać solą i pieprzem. Piec w 200 st. C. przez 25-30 minut, aż się ładnie zezłocą. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! A ja tymczasem kończę się pakować, i pędzę na umówione spotkanie. Po drodze mam zgarnąć jeszcze dwie uczestniczki, czyli połowę wszystkich zgromadzonych. Lepiej więc, żebym się nie spóźniła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś zapraszam Was na szybki serniczek w pucharku. W kilka chwil można wyczarować coś naprawdę pysznego, spróbujcie. A jeśli jesteście zwolennikami typowych serników zapraszam Was na śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami . Składniki: 100 g serka ricotta 8 czubatych łyżeczek jogurtu naturalnego 5 1/2 łyżeczek soku lub syropu truskawkowego 1 czubata łyżeczka dżemu truskawkowego 5 kakaowych maślanych herbatników
Słodkie okruszkiProsty i szybki pomysł na kalafiora. Bardzo smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Z dodatkiem mojego ulubionego sosu beszamelowego. Jako dodatek do dań lub jako samodzielne danie. Bardzo nam posmakował i bardzo szybko zniknął. Zachęcam do spróbowania! 1 kalafior sól sos beszamelowy (przepis tutaj ) Kalafior podzielić na różyczki i dokładnie umyć. Włożyć do garnka, zalać wodą
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieZdrowsza wersja tradycyjnych gofrów - bo z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. W takim wydaniu spokojnie możecie je zrobić na śniadanie czy kolację, a jako że są smaczne też na zimno (aczkolwiek robią się miękkie) - można je z powodzeniem zabrać do pracy na drugie śniadanie. SKŁADNIKI: (z tej porcji wychodzi ok 12 szt, ja robiłam z 1/3 bo tylko dla siebie i córci
Kto ugości moich gości?Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem na danie, które w powodzeniem możecie zaserwować na niedzielny obiad, rodzinną uroczystość albo na zimno jako wędlina do pieczywa. Szynka przygotowana w ten sposób jest aromatyczna i soczysta. Ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu. Świetnie sprawdza się jako pieczeń na obiad a jeśli zostanie Wam po obiedzie możecie użyć
Pyry na Gazładnie zarumieni. Przed krojeniem należy odczekać co najmniej 25 minut, aby farsz nam się nie rozpadł a najlepiej pozostawić do całkowitego ostygnięcia, pokroić i ponownie odgrzewać lub jeść na zimno. Smacznego
My Culinary Art