umyta. Surowe, uprażone ziarna świetnie smakują z jogurtem lub np. jako dodatek do kanapek. Ugotowana quinoa doskonale smakuje z masłem lub olejem z siemienia lnianego,rzepakowym tłoczonym na zimno czy ostropestowym zimnotłoczonym nierafinowanym i szczyptą soli. Doskonale łączy się z orzechami, ziołami i warzywami oraz jako dodatek do zup. Quinoa jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów: Zawiera więcej
potrawyregionalnepołączyć te wszystkie wspaniałe składniki w postaci tarty . Powiem jedno - powstał wspaniały smak i bardzo fajne danie. Polecam na imprezy, na pewno zaskoczycie nim najbliższych. Smakuje również wyśmienicie na zimno. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko sól Składniki na farsz: 4 szt.gruszek 200 g sera gorgonzoli garść orzechów włoskich świeże liście szpinaku
potrawyregionalnepieczarek 250 ml bulionu 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2-3 łyżki przyprawy do gulaszu firmy PRYMAT 3-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól świeżo mielony czarny pieprz 2-3 suszone
potrawyregionalnelaurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, po łyżeczce: tymianku, oregano, estragonu, bazylii, chili pieprzu cayenne, słodkiej czerwonej papryki, młotkowanego pieprzu z kolendrą, sól morska ziołowa. olej rzepakowy tłoczony na zimno Zacznijmy od naszej królowej kaszy. Parokrotnie ją opłukałam i pozostawiłam na godzinę w wodzie. Będzie się wówczas krócej gotować. Na niewielkiej ilości oleju zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałam
potrawyregionalneokoło 30 minut, tak aby ładnie się przyrumieniły, po wyjęciu z piekarnika odczeka c aż przestygną i masa jeszcze bardziej się zwiąże. Ja najbardziej lubię quiche na zimno, a już w ogóle genialny jest na drugi dzień po pogrzaniu. te zdjęcia robiłam w kuchni, stąd inny kolor Smacznego
greenscarfBuraczki lubię tylko na zimno. Nawet, kiedy robię zasmażane to moja porcja ląduje w lodówce.Wiem, że to brzmi dziwnie, ale od małego tak lubię. Podobno smaki się zmieniają i może kiedyś pokocham buraki na ciepło. Jednak dzisiaj przygotowałam surówkę z buraczków najprostszą jaka istnieje, ale zawsze idealnie sprawdza się jako dodatek do obiadu. Składniki 1 kg średnich buraków
O kuchni z uczuciemsklepach z azjatycką kuchnią można dostać gotowe mieszanki orzechów z wiórkami), szczyptą cynamonu, kleksem z kremówki i świeżą miętą. Zupa krem z dyni smakuje i na ciepło i na zimno. Post Egzotyczna zupa krem z dyni pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnicałkowicie się rozpadną. Jeśli jest taka konieczność możemy zmiksować truskawki blenderem. Łączymy puree truskawkowe z galaretką i odstawiamy do wystygnięcia (można wstawić do lodówki). Gdy galaretka będzie już zimna dodajemy do niej jogurt i mieszamy. Spód brownie Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W oddzielnej misce miksujemy jajka z cukrem. Następnie mieszamy masę jajeczną z masą czekoladą. Dodajemy przesianą
Mango Papajasmażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć i na zimno są dobre w smaku. Smacznego Moje dyniowo-kokosowe słodkie placuszki podałam w towarzystwie pysznej herbatki od TEEKANNE World of Fruits „Cherry Berry
Słodkie okruszkiJeżeli jesień chciała nam czymś wynagrodzić słotę i zimno to właśnie tym warzywem - dynią. Złota kula, która kryje w sobie niezliczoną ilość pomysłów na pyszne dania. Chcąc przedłużyć jej "życie" robię przecier dyniowy. Jest on podstawą zup zarówno słodkich jak i wytrawnych oraz wspaniałym dodatkiem do ciast i kremów. Dynię można podzielić na części i upiec. Ja natomiast duszę
kawawszklanceGrecja – tutaj ośmiornica jest w menu na porządku dziennym. Nie podaje jej się jako głównego dania, ale jako przekąskę czy przystawkę. Zarówno na ciepło (smażoną, grillowaną), jak i na zimno (marynowaną w occie, oliwie i ziołach). Portugalia słynie ze swojego ryżu w pomidorach z ośmiornicą – arroz de polvo, hiszpańska Galicja ma pyszną pulpo á feira. Grecy najbardziej lubią ohtapodaki ksidato
Karo in the Kitchenmieszając, aż składniki się połączą tworząc gładki, jednolity sos. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa przełożyć do dużej miski, polać sosem i delikatnie wymieszać. Podawać gorące, letnie lub na zimno wg uznania. Smacznego
Codzienne Gotowaniezwijać razem z nim w rulon. Pokroić zwiniętego naleśnika na mniejsze kawałki. W każdy kawałek wbić wykałaczkę a na nią nadziać owoce. Można jeść na ciepło i na zimno
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamiseczek lub pucharków wyłożyć po łyżce jabłek. Następnie posypać odrobiną pierniczków i wyłożyć budyń. Na wierzch dać resztę jabłek i pierniczków i polać sokiem. Smakuje na ciepło i na zimno
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaherbatniki i posmarować je powidłami. Wylać masę serową i piec około godziny w 170*C. Wystudzić. Składniki polewy zagotować i cały czas mieszając wystudzić (polewa zacznie gęstnieć kiedy będzie zimna). Wystudzony sernik polać polewą i posypać posypka cukrową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia