na zimno - 10906 przepisów (strona:343/728)

Bułeczki drożdżowe z czosnkowo-ziołowym nadzieniem 198

pyszne-szkoda zbędnych słów ,proste do zrobienia,bułeczki z pysznym nadzieniem z serków ziołowych,czosnku,i masła-mięciutkie,na wierzchu przyrumieniony żółty ser,super i na zimno i na ciepło-polecam!!!!  Składniki na 16 niewielkich bułeczek:  na ciasto: 225ml letniego mleka  15g świeżych drożdży  2 łyżeczki drobnego cukru  2 łyżeczki soli  450g mąki

Swojskie jedzonko
Sernik brzoskwiniowy pieczony na jogurtach. 164

widziałam co z tego wyjdzie, wyobrażałam sobie sądząc po nazwie coś bardziej suchego, kruchego, kokosowego. Zrobiłam też  w ten sam dzień jeszcze drugie ciasto - sernik z nutellą na zimno (z brzoskwiniami).... Ale byłam wściekła kiedy po upieczeniu okazało się, że to ciasto smakuje jak dobry pieczony sernik. Zostaliśmy więc na Święta z dwoma brzoskwiniowymi sernikami :) Ciasto jest fajną alternatywą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Jak zrobić domowe purée z dyni? 183

Już nie mam siły komentować tego, co dzieje się za oknem. Znów mam się powtarzać, jak jest zimno, szaro i nieprzyjemnie? Oczywiście, że nie. Nawet nie chce mi się tym przejmować! Teraz żyję dzisiejszą wizytą u dietetyka, zbliżającymi się urodzinami, nowym kierunkiem i nadchodzącym, nowym rokiem akademickim. Nie mogę doczekać się planu zajęć na AWFie i pierwszych zajęć na GUMedzie

Be Fit Be Strong
Ale że co? 178

kwestii jego zbioru. Cukinie zaliczyły stop przy upałach, teraz znów wzięły się do roboty- są kwiatki, są wielkie owoce.   Tytuł porażki roku otrzymuje fasola. Na początku było zbyt zimno w nocy, żeby zaczęła rosnąc. Potem od razu zrobiło się gorąco i sucho. I oto mamy takie smętne suszki. Co ciekawe upały i susza zupełnie nie ruszyły naszych funkii

les mirabelles
Pieczona owsianka sernikowa 171

mój M., który jest raczej zwolennikiem kanapki z serem i pomidorem, stwierdził że to naprawdę znakomity deser ;) Mnie bardziej pasowała na ciepło, ale już moja mama wolała ją na zimno, także można ją jeść zarówno od razu, jak i zachomikować w pudełku na drugie śniadanie. Gorąco polecam, szczególnie w królewską niedzielą z kubkiem kawy! Pieczona owsianka sernikowa (porcja dla mamy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Polenta con peperonata e pecorino 186

peperonata nakładaj na plastry pecorino, które musi być krojone wyjątkowo cieniutko.I składaj na pół. Szybko na talerze. Złocista polenta i przystawka gotowa. Ja polecam, gdyż te smaki są niesamowite. Zimna pepernata zawinięta w jeden z najaromatyczniejszych owczych serów dojrzewających, w towarzystwie chrupiącej polenty i szklaneczką dobrego wina otworzonego pół godziny przed podaniem i w temperaturze 18 stopni...to czysta rozkosz

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron razowy w odchudzonym sosie kurkowym 215

naszych znajomych. Bardzo przyjemna imprezka, super ludzie, a moja kumpela zrobiła wyśmienite jedzenie! Z tego miejsca, chciałabym podziękować im za miło spędzony wieczór. A dziś, znów pogoda pod psem, zimno, wieje i pada.. Bez sensu. Mam nadzieję, że chociaż w dniu moich urodzin zaświeci dla mnie słoneczko. Przecież to chyba nic wielkiego? Już jutro idę do mojej dietetyk

Be Fit Be Strong
Żytnia tarta mleczno-owocowa 191

znów szaro, zimno i niemiło.. W dodatku chwilę temu zaczęło padać. Powoli nadchodzi smutna, jesienna rzeczywistość. Szkoda, że ciepłe i słoneczne dni tak szybko nam zlatują, zaś zima, chłód i mrozy trwają prawie wieczność. Zauważyłam, że bardzo często robię tarty, tak więc, dziś nie będzie inaczej - na umilenie dnia postanowiłam, że wrzucę dziś tartę, pyszną i niecodzienną

Be Fit Be Strong
Zupa krem z pieczonej papryki 158

Mamy sezon na papryczkę więc dzisiaj pyszna zupka z tym warzywkiem w roli głównej. Zupa dobrze smakuje na ciepło ale pyszna jest też na zimno jako chłodnik. składniki: 4 czerwone papryki 3 pomidory u mnie malinowe 3 ząbki czosnku 750 ml bulionu  1 łyżka wędzonej papryki słodkiej Paprykę i pomidory przekroić na pół. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem

Monia miesza i gotuje
Peperonata 169

bardzo smaczne danie kuchni włoskiej, idealne jako dodatek do delikatnych mięs. Można je przygotować o każdej porze roku i zjeść na ciepło w chłodniejszych miesiącach , jak i na zimno, kiedy doskwiera upał- choćby jako dodatek do popularnej bruschetta, zamiast pomidorów. Peperonata jest tak dobra, że w niektórych regionach Włoch , podaje się ją również jako sos-dodatek do makaronu czy polenty

Z Kuchni Do Kuchni
Placki z cukinii i sera halloumi z salsą paprykową 182

sokiem z cytryny i natką pietruszki, która świetnie się z nimi skomponowała. Alternatywnie możecie do nich zrobić sos tzatziki . Placuszki z cukinii możecie jeść na ciepło, jak i na zimno. Możecie je także zapakować do swoich lunch boksów i zabrać do pracy.   Placki z cukinii i sera halloumi z salsą paprykową przepis z książki "Bitesize savoury" Składniki: 1 czerwona

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffinki pełnoziarniste z gruszką i cynamonem 118

gościć będą jesienne smaki :) Jabłka, gruszki, śliwki w towarzystwie cynamonu, imbiru czy kardamonu idealnie pasują do rozgrzewających ciast i babeczek, na które mamy ochotę, gdy za oknem deszcz i zimno... Kawałek domowej szarlotki z kubkiem ciepłej herbaty lub puszysta babeczka i ulubione kakao szybko poprawiają humor w zimne wieczory :) Dziś zapraszam na idealne muffinki pełnoziarniste z soczystą gruszką z babcinego

Chocolate Muffin Blog
Żurek Ułański z wędliną 123

okrawków z wędliny 2/3 szklanki śmietany 1-2 łyżki mąki żur kiszony z żytniej mąki natka pietruszki sól pieprz majeranek przyprawa do zu  Fasolę należy przebrać, opłukać, zalać zimna wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem ugotować. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć, zalać wywarem, dodać pokrojoną w paseczki wędliną, odcedzoną fasolę, śmietanę wymieszaną z mąką oraz

Camilla w kuchni
Szarlotka tradycyjna 198

ciasto. Piec w temperaturze 180 ° C przez około 45 - 50 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyjąć, wystudzić, posypać cukrem pudrem.    Szarlotka wspaniale smakuje podana zarówno na zimno jak i na ciepło z lodami waniliowymi. Smacznego

maniapieczenia
Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem 306

bardzo aromatyczne, miękkie i soczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić je w plastry i ułożyć na półmisku. Jeśli znudziły się wam zwykłe kotlety panierowane to polecam wam moją wersję wykorzystania piersi

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania