na zimno - 10906 przepisów (strona:346/728)

Ruchanki 129

jabłka...i u mnie jest coś z jego dodatkiem...robiłam je w sumie w niedzielę..wszyscy w domu..a takie ruchanki najlepiej smakują od razu na ciepło, chociaż na zimno też można zjeść..ja już kiedyś je robiłam , ale dawno, dawno temu..Fajna nazwa , no nie ? Przepis gdzieś z netu.. zaczyn: 2 - 3 dag drożdży 1/3 szkl. mleka

Moje domowe kucharzenie
BURACZKI TARTE, DO SŁOIKÓW, NA ZIMĘ 203

się najeść. Przygotowałam w dwóch wersjach. Pierwsza łagodniejsza, idealna dla tych, którzy preferują buraczki na ciepło (przy podgrzaniu bardziej wyczuwalne są przyprawy), drugie minimalnie bardziej przyprawione, do zjedzenia na zimno. mimo iż są delikatne w smaku, to jest w nich bardziej wyczuwalny smak słodko kwaśny. Dla mnie smaczniejsze są te w wersji drugiej, ale ja nie przepadam za burakami

Smaczne Zdrowe
Tradycyjna sałatka jarzynowa 167

który otrzymałam do testowania od firmy  WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy  WSP SPOŁEM

Tradycyjna kuchnia Kasi
śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką... 133

włożyć do form i palcami przyklepać mocno do dna, podpiec w 180 C z 10 minut, grzanie góra/dół wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone, wypestkowane śliwki skórką do dołu z podanych składników mikserem

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z serkiem na zimno i jagodami 131

sezon na jagody i smakołyki  z nimi . Mamy koniec sierpnia jagód brak w lesie za to w zamrażalce są. Dlatego powstał  sernik na zimno. Składniki na sernik: serek danio waniliowy 600 g śmietana 30% 400 ml żelatyna 2.1/2 łyżki ( rozpuszczamy w 150 ml wody) Dodatkowo : galaretka truskawkowa 1 szt ( rozpuszczamy ją w 400 ml wody) jagody

Różowa kuchnia
Parówkowe buły 120

Pieczemy około 20-30 minut , aż się zrumienią , w połowie pieczenia prószymy po wierzchu tartym serem . Podajemy na gorąco z dodatkiem ketchupu lub sosu czosnkowego . Na zimno drugiego dnia także są pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Parówkowe buły pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
aromatyczna karkowa pieczeń w niedźwiezim czosnku 176

wchłonięcie z powrotem soków, które z niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć pieczeń z piekarnika i podać ją na gorąco, podlewając porcje sosem z pieczenia, lub na zimno

Miód i pieprz
Rosół z makaronem 194

Idą chłody, jesienne deszcze i zimna wilgoć wkradająca się pod skórę, czyli... sezon zup! Rozgrzewających, leniwie spływających przełykiem, aromatycznych. A wszystkie, zanim staną się wyrazistymi, aksamitnym lub intensywnymi w smaku są... cudnym rosołkiem. :D (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Życie zamknięte w smaku
Warzywne babeczki - zdrowy lunch 186

Warzywne babeczki przypadną do gustu fanom szybkich dań śniadaniowych jak i wegetarianom. Babeczki sprawdzą się idealnie na drugie śniadanie do pracy. Łatwo je spakować i świetnie smakują podane na zimno. Przepis dodaje do akcji kulinarnej "Twój zdrowy lunchbox z Marwit". Składniki na 12 babeczek: 1 opakowanie małych marchewek 150 g ( Marwitek z firmy Marwit) 3 duże jajka 100 g twarogu

Ugotować
Muffiny drożdżowe faszerowane 159

też do pizza rolls. Wytrawne babeczki są poręczne, można je zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Są idealne do piwa. Zarówno na ciepło jak i na zimno smakują wyśmienicie. Z tego przepisu przygotowałam 6 dużych muffinów. W drożdżowym cieście zrobiłam małe wgłębienie i tam nałożyłam farsz przygotowany z pieczarek, boczku, cebuli i żółtego sera.. Polecam też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lunch kids! Energia i kolor dla dzieciaków! To co lubią najbardziej! 121

marchewki pokrój w słupki. Papier ryżowy zmocz wodą, ułóż warzywa i owoce. Zwiń w "rollsa". to także świetna zabawa dla najmłodszych. Rollsy można jeść na gorąco jak i na zimno. Gotowe! Do pojemniczka dołóż kilka marcheweczek do chrupania. Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu: 3 majcie kciuki

SMYKWKUCHNI
Likier kajmakowy 323

roku, bo było dla nas bardzo łaskawe. Czasami nawet za bardzo. Wygrzani, opaleni musimy przyjąć panią jesień i liczyć na to, że nie będzie zbyt wietrzna i zimna. Przynajmniej na początku, zanim przyzwyczaimy się do tego, że wybieganie z domu w krótkim rękawie nie jest zbyt rozsądne :) Likier, na jaki chcę Was dzisiaj zaprosić, kojarzy mi się własnie z chłodnymi

Codzienna kuchnia niecodzienna
KALAFIOR SMAŻONY W CIEŚCIE 164

cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Kalafiora w cieście można podawać na ciepło z zestawem surówek jako samodzielne danie obiadowe,jako przekąskę na ciepło lub zimno z sosem np.czosnkowym

Niespełnione zdolności kulinarne
Flaugnarde z borówkami 163

głębokości formy, im cieńsza warstwa ciasta, tym mniej czasu potrzebuje, żeby się dopiec) w temperaturze 180 stopni. Podajemy samo bądź z dodatkowymi owocami albo syropem. Pyszne jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
"Indyjski marchwiowo-dyniowy słoik zdrowia"- zdrowy lunch do pracy 180

witaminy A. Ułóż pomidorki koktajlowe, posiekany seler naciowy, pokrojoną w plastry figę, skrop olejem kokosowym i sokiem z limonki. Na wierzch ułóż orzechy laskowe. Gotowe! Danie możesz jeść na zimno jak i na gorąco! Na zdrowie! Niech to będzie aktywny i udany dzień! Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu

SMYKWKUCHNI