kłaść łyżką masę, formować placuszek , smażyć z obydwu stron na zloty kolor po ok 2 minuty z każdej strony. Placki dobre są na ciepło i na zimno . Podawać je można z sosami , kwaśna śmietaną ,lub jak w moim wydaniu z sałatka z lekko podduszonej marchewki i pora
Eli Gotowaniejajku potem odsypać panierka . Kłaść na rozgrzaną patelnie stroną farszu. Smażyć na złoty kolor , odwrócić na druga stronę . Smażyć do zrumienienia. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Jeszcze lepiej smakują z sosem ostrym lub dipem . Pieczarka to nie tylko walor smakowy ale również leczniczy. Nie dawno trafiłam na artykuł z którego dowiedziałam się , że ten niepozorny
Eli Gotowanieolejem lub bez, aż się zrumienią z obydwu stron. Wyłożyć na papier śniadaniowy, a kiedy nieco przestygną, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkokarnawał?). Polecam je gorąco szczególnie tym, którzy posiadają dzieci, nie ma nic lepszego od racuszka i kubka parującego kakao na poprawienie kruszynkowego humoru, kiedy za oknem jest szaro, zimno i źle. Racuchy z jabłkami 3 szklanki mąki szczypta soli 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 łyżki oliwy
Przepysznik - BLW i nie tylkomleko. Intensywność koloru naszego karmelu zależy od tego jak długo będziemy go gotować, zatem trzeba tego bardzo pilnować. Jasny, miodowy karmel używany jest najczęściej jako dodatek do deserów na zimno, na przykład włoskiej panny cotty czy lodów. Ciemny karmel natomiast jest idealny do deserów na ciepło, jak chociażby moja dzisiejsza Tarte tatin. Poza cukrem do przyrządzenia karmelu będziemy potrzebować także
Przepysznik - BLW i nie tylkokolorem. No i oczywiście cały czas w duchu Tygodnia naleśnikowego, więc na naszych talerzach piętrzą się i królują zielone naleśniki. Pyszne, puchate i naprawdę godne polecenia. Najlepiej smakują na zimno, więc sprawdzą się idealnie w roli przekąski spacerowej. Zielone naleśniki dowolna ilość szpinaku (od tego zależy intensywność koloru), u nas ~6 brykietów 300ml dowolnego mleka 150g mąki pszennej 2 jajka
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny z moich ukochanych smaków dzieciństwa. Co roku czerwiec upływa mi pod znakiem truskawek podawanych na setki sposobów, na ciepło, na zimno, w musie i w kompocie, a nawet w postaci zupy. Wszystkimi tymi przepisami, zdatnymi do tego, by podać je maluchowi od 8 miesięcy wzwyż (oczywiście, jeśli nie ma alergii), chętnie się z wami podzielę. Zatem wszystkich miłośników truskawek
Przepysznik - BLW i nie tylkojuż poruszony wcześniej w naprawdę wyczerpującym stopniu, ale dziś podpowiem jak można zrobić coś prostego w nieco innej formie. U nas hitem stał się dla dzieci starszych -na zimno (prosto z zamrażalnika), najmłodsze wolały go w wersji.. roztopionej, dopiero wtedy pałaszowały ze smakiem. A może były po prostu ciekawe jak to to się roztapia..? Hmm, ciekawa teoria
Przepysznik - BLW i nie tylkopieczemy około 35 min do czasu az ciasto się zezłoci. Po wyjęciu delikatnie możemy posmarować z wierzchu pozostałym syropem rabarbarowym. Podajemy na ciepło jak i na zimno. Jednak jeśli o mnie chodzi zdecydowanie wole go w wersji na ciepło
Radość kipiąca uśmiechem.tartaletki napełnić farszem, smietane wymieszać z jajkami, doprawic. Zalac pieczarki, na wierzchu posypać pokrojonymi oliwkami i suszonymi pomidorami. Zapiekac około 20 min, w 200st. Podawac na ciepło lub zimno! Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.którą wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 60-75 minut aż pasztet na wierzchu się zarumieni. Pasztet możemy jeść na zimno jako dodatek do pieczywa lub na ciepło jako dodatek do obiadu. Smacznego
Kuchenne Wariacjepistacjowym i winem Mirin. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy posiekanymi orzechami pistacjowymi. Podajemy na grillowanych plastrach bakłażana. Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami może być podana na ciepło i na zimno, obie wersje są bardzo smaczne. Danie nadaje się na obiad, jak i na wczesną kolację. Bardzo bogata w aromaty, z nutą pistacji, zadowoli wielbicieli sałatek… i nie tylko. Gorąco polecam
mojewypiekiinietylkopieczarki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Bardzo dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego
Smakowity Blog Kulinarnynich ,jest natka pietruszki oraz jabłka- reszta zależy od tego...czego nam aktualnie brak, i od naszych zachcianek. Ten koktajl zrobiłam akurat dlatego, że padało, wiało niemiłosiernie, było zimno. Gdy tylko koktajl pojawił się na stole..nieoczekiwanie rozbłysło słońce! Oto składniki na koktajl pełen słońca i energii. -3 duże jabłka -duża natka pietruszki -1 łyżka oleju kokosowego -1 łyżka miodu
Z Kuchni Do Kuchnilistkami laurowymi. Bazylię opłukałem, osuszyłem, oderwałem listki od łodyżek. Zieleninę i pomidory przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, zalałem zalewą, przestudziłem. Słoiki zamknąłem dopiero wówczas, gdy zalewa była zimna
R'n'G Kitchen