jabłkiem i cynamonem. Szybkie i zdrowe śniadanie, które obala wszelkie mity "owsianki z dzieciństwa" :) Ta jest lekka, mleczna i naprawdę smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno, a więc może sprawdzić się także jako podwieczorek. Składniki: 4 łyżki płatków owsianych* 1 małe jabłko 300ml mleka (u mnie odświętnie 1,5% ;)) cynamon 1 łyżeczka słodziku w proszku (Sussina Gold
Spektrum Smakubardzo zwolniła ale chyba wracam na dobre tory :) Co na dziś? Bez szału i fajerwerków - ale smakowicie :) Letnia wersja mojego ulubionego Czerwonego kremu . Bez bulionu, podawana na zimno a'la gazpacho :) Składniki: 4 pomidory 4 czerwone papryki 2 czerwone cebule 1 główki czosnku suszone pomidory oliwa z oliwek extra virgin, ja używałam domowej chilli & garlic Mozzarella
Spektrum SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam wam pomysł na szybkie i zdrowe śniadanko. Jest to jaglanka podana na zimno z maślanką i truskawkami. Jaglanka to nic innego jak ekspandowana kasza jaglana z dodatkiem miodu, jabłka i cynamonu. Jest to gotowy produkt do spożycia do którego możecie dodać dowolnie
Marta GotujePrzelać na gęste sitko i przetrzeć oddzielając ziarenka. Do otrzymanego soku wsypać żelfix i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Ostudzić. Sos możemy podawać na zimno lub na ciepło
Ala piecze i gotujeprzepisów, bo weekend piekę babeczki/gofry itp. coś bardziej pracochłonnego. A do śniadanka polecam domowy kompocik/soczek. Jaglanka Jemy ją raz w tygodniu. W deszczowe dni na ciepło, w upalne na zimno :) Proste, szybkie zdrowe. Składniki: Jedna część kaszy jaglanej na 3 części wody Owoce, daktyle, rodzynki 1. Kaszę jaglaną przelewamy na sitku gorącą wodą. 2. Wodę zagotowujemy, wsypujemy kaszę i mieszamy
NA MOIM TALERZUPopularne u nas kotlety mielone, zyskały nowy letni smak. Mała zmiana przypraw i pyszne danie gotowe. Takie mielone świetnie sprawdzają się jako danie obiadowe, ale idealne są również na zimno - do kanapek. Składniki na ok.10 sztuk: - 1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie samodzielnie mielona łopatka z minimalną ilością karkówki) lub dowolnego innego - 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej (zwykłej mniej
Smaczne Zdrowefizyki. Do tej pory serdecznie pozdrawiam ratowników, którzy nie wzięli noszy i ciągnęli mnie pod pachami po śniegu. Akurat jeden jedyny dzień tej zimy w którym było tak naprawdę zimno i śniegu prawie po kolana. Kochani! Studia są wspaniałe! Nie, to nie żaden reżim, że kazali mi tak mówić i zachwalać. Po pierwszym roku: Czuję, że coś przeżyłam, czuję
Eat ShrimpsOśmiornica, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej jest ponoć najszlachetniejszym mięsem jakie można zjeść... ja się z tym zgadzam. Podawana na ciepło rozpływa się w ustach, na zimno jest delikatnie chrupka. W Grecji podawana jako jedna z wielu przystawek. SKŁADNIKI: - ośmiornica (u mnie mrożona) - laska cynamonu - 300 oliwy z oliwek - 6 roztartych ząbków czosnku - natka pietruszki drobno posiekana - sok z dwóch cytryn
Kuchnia bezglutenowa Lolipołączyć ze sobą wszystkie składniki, przełożyć na specjalne foremki do zapiekania i upiec w piekarniku. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!! Warta wypróbowania Post Sernikowa owsianka z jagodami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeniesamowicie zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Wystarczy nastawić piekarnik, wymieszać składniki wylać do foremki, wstawić do piekarnika i reszta robi się sama :) Smakują i na ciepło i na zimno, więc można zabrać je ze sobą jako lunch. A możliwości jest bez liku, zwłaszcza teraz kiedy mamy wszędzie pełno owoców sezonowych. Ja postawiłam na słodkie czereśnie z dodatkiem egzotycznego kokosu
DefinicjaSmakuzapewne zauważyliście klopsiki, pulpeciki są moją ulubioną formą podawania mięsa. Te dzisiejsze to świetna propozycja na ciepło i na zimno, na obiad i na przyjęcie. Tym razem w lekko słodkawym wydaniu i oczywiście w sosie pomidorowym. Do przygotowania ok 16 klopsików potrzebujemy: – 300 g wołowiny – 1 jajko – 1/2 posiekanej czerwonej cebuli – 1 garść namoczonych i pokrojonych
Szybko Tanio Smaczniedodać 2 łyżki zupy, wymieszać i tak rozrobioną śmietanę wlać do garnka, cały czas mieszając zupę. 2. Natychmiast podawać udekorowaną świeżym koperkiem. Najlepiej smakuje świeża, ale przyznaję, że na zimno też smakuje całkiem nieźle
Kuchnia PrezydentowejMalinowy pudding chia z mleczkiem kokosowym, oraz lodami bananowymi Bo wcale tak zimno nie jest jak się wydaje
More food, love and dreamsDziś w mojej kuchni letnie i słodkie smaki. W piekarniku rumienią się jagodzianki, w lodówce tężeje sernik na zimno z jagodami, a w zamrażarce chłodzą się lody bazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu. Pasta z bobu z miętą Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatityktóry otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasi