na zimno - 10906 przepisów (strona:369/728)

Ciasto na Dzień Ojca 359

Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy będzie już lekko ścięta przelewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany. Śmietana do ubijania powinna być zimna, prosto z lodówki. Gdy dodamy do niej galaretkę energicznie mieszamy i od razu przelewamy na ciasto. Wygładzamy powierzchnie i odstawiamy do lodówki. Na końcu przygotowujemy galaretkę według przepisu

Przysmaki Karolki
Płatki jaglane i amarantus z musem truskawkowym 160

trzcinowym i wymieszać. Przełożyć do szklanki, miseczki lub słoiczka. Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować na mus. Polać na wierzchu i posypać płatkami migdałów. Spożywać na ciepło lub zimno

Ala piecze i gotuje
PULPETY WIEPRZOWE Z BAZYLIĄ 167

pulpety z bazylią. W sumie, to do takiego mięska można dodać wszystko, więc wymyśliłam po włosku. Bardzo dobrze smakuje na gorąco z  SOS POMIDOROWY    lub na zimno z  SOS TYSIĄCA WYSP  . Pulpety gotowałam w samej wodzie bez wcześniejszego podsmażania, co daję nam miejsce na kalorie z deseru :-)  Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego

pieprzny smaczek
Sernik waniliowy z solonym karmelem 289

Serniki to mój konik, kocham je wszystkie te na zimno i te pieczone. Z różnymi dodatkami smakowymi i te tradycyjne, dlatego jak zobaczyłam ten z solonym karmelem nie mogłam się oprzeć i też go upiekłam. Jest obłędny, słodycz sera z solonym karmelem to poezja smaku. Znalazłam go u Renaty i mnie zauroczył. Upiekłam go pierwszy raz na święta i był

Moje Małe Czarowanie
Rogaliki na wytrawnie z szynką i żółtym serem 285

posypałam czarnuszką, która nadała im jeszcze ciekawszego smaku. Takie rogaliki możecie przygotować na imprezę, na piknik czy do pracy. Smakują na ciepło i zimno. Polecam Post Rogaliki na wytrawnie z szynką i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Jogurtowy sernik na zimno z truskawkami 534

rosty i lekki sernik na zimno z mnóstwem truskawek i pysznym czekoladowym spodem brownie . Masę serową przygotowałem z delikatnego twarogu ( à la serek kanapkowy)   z dodatkiem jogurtu, dzięki temu jest aksamitna i lekka. Do tego ustawione w rządku owoce i truskawkowy mus. Sądzę, że każdy sernikożerca będzie ukontentowany. Gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Taty ! ;) Spód (na formę

Food Square
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 169

banana, zagnieść ciasto( powinno być miękkie ale idealnie gładkie), zawinąć w filię spożywczą i włożyć. do lodówki na godzinę. Sekretem udanego ciasta kruchego, jest to że powinno ono być zimnie, w momencie wałkowania i wylepiania foremek. Po tym czasie ciasto podzielić na połowę (jedne poł włożyć do lodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek

greenscarf
Sałatka z makrelą i ogórkami konserwowymi 377

Kielecki, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem 212

Układamy w formie okrągłej, najlepiej silikonowej, wierzch smarujemy oliwą z oliwek i pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto nabierze ładnego koloru. Smakują świetnie na ciepło, ale i na zimno; upieczone można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Szybki obiad, kotleciki mielone na dwa sposoby 183

bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu, aby się nie przypaliły.  Podawać z czym się lubi. Ogórek kiszony również jest doskonałym dodatkiem. Buraczki też :) Doskonale smakują na zimno

Jemy Pijemy
Jameson w wersji hot, na zimowe chłody 197

Zimno za oknami.... Trzeba się jakoś rozgrzać. Polecam również na przeziębienia. To bardzo smaczny i rozgrzewający drink na bazie whisky. Tym razem użyłam: 4 cl Jameson 1/2 cytryny 1-2 łyżka miodu ( zależy jak kto lubi ) wrzątek Przygotowanie bajecznie proste.  Do szklanki wycisnąć sok z połowy cytryny i wrzucić ją do środka. Dodać miód i ulubioną whisky.  Zalać

Jemy Pijemy
Łosoś na szpinaku w cieście francuskim 170

zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi.  Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego

Jemy Pijemy
Kisiel z rabarbaru 184

mieszając przez jeszcze 2-3 minuty dodając w tym czasie kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Gotowy kisiel wlewam do salaterek ozdabiając truskawkami. Świetny do podania na ciepło jak i na zimno. Sezonowa pychotka

Mechanik w kuchni
szybkowar-gołąbki z młodej kapusty z mięsem z szynki,ryżu,musztardy,koperku w pomidorach... 179

wlać wodę szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie gołąbki wyjąć do miski i można zajadać i na ciepło i na zimno - z wywaru można zrobić sos jeśli będą jedzone na ciepło..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kawa z likierem kawowym 188

dekoracji: 100ml śmietanki 30% lub 36% 1 łyżeczka cukru pudru 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao wiórki czekoladowe/posypka czekoladowa do posypania lód (jeśli chcemy by kawa była podana na zimno) Wykonanie: Kawę espresso zaparzyć w ekspresie lub kafetierce.  Dodać do niej mleko, syrop czekoladowy i likier. Ilość likieru można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od upodobań.  Jeśli chcemy

Mania Wypiekania