Składniki: jogurt gęsty 170 ml, woda zimna 200 ml, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, pomidory 4 większe, ogórek zielony 2 średnie, liście selera 2 łodygi, natka pietruszki 2 łodygi, ząbki czosnku 2 sztuki używam mikser z Doradcy Smaku jako zdobyta nagroda za aktywność na portalu: mikser ma nóż do kruszenia lodu,dzbanek 2 litrowy, szybko
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej wodzie, wlać do truskawek włożyć patyczki i schować do zamrażalnika na kilka godzin foremki polać ciepłą wodą i lody łatwo wychodzą do zjedzenia................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędresing 4 łyżki oliwy extra vergin 2 łyżki octu winnego sól, pieprz 1 łyżeczka miodu sok z cytryny wykonanie Bób gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimna wodą i obieramy ze skórki. Komosę ryżową płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Do miski wrzucamy roszponkę, bób oraz pokrojony w kostkę twaróg wędzony. Jego
Przysmaki KarolkiPyszne kotleciki z kalafiora w sam raz na letni obiadek. Można je podać z różnymi dodatkami. Kotleciki świetnie smakują też na zimno. składniki: 1 duży kalafior (ok 700g już gotowych różyczek bez głąba i liści) 2 jajka sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej natki bułka tarta olej do smażenia Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Ugotowanego kalafiora dobrze
Monia miesza i gotujebyło? Tak jak pisałam wyżej - Paryż, Barcelona, Wiedeń. Może Kraków? Uwielbiam jego artystyczny klimat. Albo jakieś małe, malownicze miasteczko gdzieś w Europie, gdzie jest raczej ciepło niż zimno, gdzie na targu można kupić piękne sezonowe warzywa i owoce, żartując przy tym ze sprzedawcą, gdzie miałabym piękną kuchnię w drewnie, a z belek pod sufitem zwisałby czosnek i suszące się zioła
Pożeraczka, czyli raz adobrzejogurt, majonez i doprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym i czosnkiem granulowanym. Ułożone składniki polewamy sosem i posypujemy słonecznikiem i posiekanym drobno koperkiem. Schładzamy całość w lodówce. Na zimno jest dużo smaczniejsza;) Pycha
Lawendowe NieboSezon na jagody:) i desery :) Jagodowy sernik na zimno SKŁADNIKI: spód : 150 g mąki 0,5 op. proszku do pieczenia 70 g cukru 1 jajko 75 g masła 1 łyżka kakao masa jagodowa: 3 szklanki jagód umytych i osączonych 40 g żelatyny 1/3 szklanki wody 330 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 300 ml serka homogenizowanego waniliowego
MarciochaKucharzyPrzepis na ciasto, czy raczej deser na zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: 650ml śmietany kremówki 200ml jogurtu greckiego 80g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 125ml wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy
e-PrzepisyKulinarneWiśniówka to zdecydowanie najpopularniejsza nalewka w Polsce. Nic dziwnego. Rozgrzewa zimą - zarówno sama jak i w herbacie i idealnie smakuje zimna w lecie - na ochłodę - lub jako polewa do deserów lodowych. Dobrze zrobiona zachowa wiele wartości odżywczych i witamin i całe bogactwo smaku wiśni
Milion Smakówpatelni rozgrzewamy masło, gdy się rozpuści,. dodajemy bułkę tartą. Chwilkę smażymy, po czy ściągamy z ognia, dodajemy odsączony z wody kalafior i mieszamy. Podajemy na ciepło, choć i na zimno też smakuje :) Smacznego
Kuchnia domowa Anifasolki, bo jeszcze nie łykowate. Smakowo trio fasolowe z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym sprawia, że to pyszna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło jak również na zimno. Moje już gotowe, pasteryzują się.... Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 10 dużych marchewek 10 dużych cebul 1000 g pikantnego keczupu 600 g passaty pomidorowej lub koncentratu 1/2 szklanki oleju
Apetyczna babeczkamiękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria z rzodkiewek i ogórków. Falafele można jeść na ciepło lub zimno, odgrzewać w piekarniku oraz przechowywać w lodówce do 3 dni. Porcje: 30 Czas przygotowania: 75 minut Składniki: Falafele 100 g soczewicy zielonej, 180 g kaszy jaglanej ugotowanej, 340 g bobu ugotowanego
SzczyptaSmaQKrótki urlop szybko się skończył. Jakoś trudno mi się ostatnio zabrać za gotowanie. Tak więc i dzisiaj coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść na ciepło i na zimno. Wegetarianie spokojnie mogą pominąć boczek i tak będzie pysznie. 0,5 kg fasolki szparagowej 1 duża cebula 100 g boczku pokrojonego w kostkę 1 ząbek czosnku
Polska ZupaChudnij po ciąży zdrowo i zgodnie z obowiązującymi trendami na lokalnych straganach. A jeśli jest zimno i źle wybierz na przykład warzywa mrożone - nadal są źródłem cennych składników. Potrzebujesz: 150 g świeżego dorsza 150 g fasolki szparagowej 100 g groszku cukrowego sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki 1 ząbek czosnku Co robić
Matka Żywicielkamałych ogórków, po 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu i gorczycy, 2 liście laurowe, 2 łyżki soli, 5 ząbków czosnku, kawałek korzenia chrzanu, Wykonanie; Ogórki myjemy. Czosnek i ogórki zalewamy zimna wodą na 2 godziny.Ziarna pieprzu, gorczycy, sól, liście laurowe, koper zalewamy około 1/2 l gorącej, przegotowanej wody.Czosnek i chrzan obieramy i kroimy na słupki.Na dno słoja wkładamy liście i koper
Anioły w kuchni