świeżej mięty, serek homogenizowany oraz śmietankę 18%, wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania konsystencji sosu. Ugotowany makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Uwaga: makaron podajemy na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję wersję zimną - idealna na letnie śniadanie, kolację lub obiad. Zdobimy ćwiartkami truskawek i listkami mięty. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkisolą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Mieszam i wykładam na talerz. Do przygotowania sałatki użyłam Oleju Ostropestowego , który otrzymałam do testowania od firmy SEMCO. Olej jest tłoczony na zimno. Ma wiele cennych właściwości leczniczych. Między innymi obniża poziom złego cholesterolu i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Olej ma unikalny, przyjemny smak. W kuchni jest stosowany do przygotowywania sałatek, surówek
Tradycyjna kuchnia KasiDziś pogoda znów nieprzyjazna - zimno, wieje straszliwie, i naprawdę ciężko uwierzyć, że to już zaraz lipiec... Zniechęcona, na dwór nie wychodzę - Ptysia również odmawia stanowczo zbyt długich spacerów, a co się będę sama włóczyć ... W związku z tym, zamiast letnich aktywności i kręcenia lodów, siadam na kapie z kubkiem gorącej herbaty i książką o jedzeniu. W przerwach szukam jakichś ciekawych
Pożeraczka, czyli raz adobrzepestycydów i chemikaliów ? Truskawki myjemy najpierw w zlewie, w dużej ilości zimnej wody, szybko i energicznie . Wyjmujemy je na sito. W dużej misce należy przygotować roztwór: zimna woda + niewielka garść sody oczyszczonej. Mieszamy. Do roztworu wrzucamy wcześniej opłukane truskawki, zostawiamy je na dosłownie kilka minut. Wymoczone truskawki ponownie umieszczamy na sicie i dokładnie płuczemy pod zimną, bieżącą
w mojej kuchniprzygotowanie znajdziecie w tym MIEJSCU -bazylia -parmezan -oliwa z oliwek Jak już zaplanujecie zrobić salsę, to zróbcie jej dużo. Salsę się mrozi, salsę można pasteryzować. Ugotuj makaron,przelej zimna wodą. Dodaj salsę pomidorową, parmezan i oliwę. Jeśli chcesz-listki bazylii. Całość podałam na Agawa Gold od Porcelana Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do KuchniGalaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy będzie już lekko ścięta przelewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany. Śmietana do ubijania powinna być zimna, prosto z lodówki. Gdy dodamy do niej galaretkę energicznie mieszamy i od razu przelewamy na ciasto. Wygładzamy powierzchnie i odstawiamy do lodówki. Na końcu przygotowujemy galaretkę według przepisu
Przysmaki Karolkitrzcinowym i wymieszać. Przełożyć do szklanki, miseczki lub słoiczka. Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować na mus. Polać na wierzchu i posypać płatkami migdałów. Spożywać na ciepło lub zimno
Ala piecze i gotujepulpety z bazylią. W sumie, to do takiego mięska można dodać wszystko, więc wymyśliłam po włosku. Bardzo dobrze smakuje na gorąco z SOS POMIDOROWY lub na zimno z SOS TYSIĄCA WYSP . Pulpety gotowałam w samej wodzie bez wcześniejszego podsmażania, co daję nam miejsce na kalorie z deseru :-) Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego
pieprzny smaczekSerniki to mój konik, kocham je wszystkie te na zimno i te pieczone. Z różnymi dodatkami smakowymi i te tradycyjne, dlatego jak zobaczyłam ten z solonym karmelem nie mogłam się oprzeć i też go upiekłam. Jest obłędny, słodycz sera z solonym karmelem to poezja smaku. Znalazłam go u Renaty i mnie zauroczył. Upiekłam go pierwszy raz na święta i był
Moje Małe Czarowanieposypałam czarnuszką, która nadała im jeszcze ciekawszego smaku. Takie rogaliki możecie przygotować na imprezę, na piknik czy do pracy. Smakują na ciepło i zimno. Polecam Post Rogaliki na wytrawnie z szynką i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujerosty i lekki sernik na zimno z mnóstwem truskawek i pysznym czekoladowym spodem brownie . Masę serową przygotowałem z delikatnego twarogu ( à la serek kanapkowy) z dodatkiem jogurtu, dzięki temu jest aksamitna i lekka. Do tego ustawione w rządku owoce i truskawkowy mus. Sądzę, że każdy sernikożerca będzie ukontentowany. Gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Taty ! ;) Spód (na formę
Food SquareNiezwykle delikatny torcik, z lekkim musem z białej czekolady, na puszystym biszkopcie z poziomkami i galaretką. Smaczna odmiana po sernikach na zimno ;) Nie jest pracochłonny, ani nawet czasochłonny ;) Gwarantuję, że Was zachwyci :) Ktoś się skusi? :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju Kujawski
Domowa cukiernia Ewybanana, zagnieść ciasto( powinno być miękkie ale idealnie gładkie), zawinąć w filię spożywczą i włożyć. do lodówki na godzinę. Sekretem udanego ciasta kruchego, jest to że powinno ono być zimnie, w momencie wałkowania i wylepiania foremek. Po tym czasie ciasto podzielić na połowę (jedne poł włożyć do lodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek
greenscarfKielecki, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasidużym garnku zagotować wodę,pasy sałaty umieścić na sicie a te zanurzyć we wrzątku.Blanszować góra 10 sekund a po tym czasie wyjąć i zanurzyć w misce z zimna wodą by się zahartowały. Wyciąć ze zblanszowanych i zahartowanych liści pasy szerokości metalowych obręczy. Mus wyjąć z lodówki,usunąć metalowe obręcze a pasy sałaty owinąć dookoła rolek. Każdą rolkę przeciąć
Sztuka gotowania w/g Samiry