Popularne u nas kotlety mielone, zyskały nowy letni smak. Mała zmiana przypraw i pyszne danie gotowe. Takie mielone świetnie sprawdzają się jako danie obiadowe, ale idealne są również na zimno - do kanapek. Składniki na ok.10 sztuk: - 1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie samodzielnie mielona łopatka z minimalną ilością karkówki) lub dowolnego innego - 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej (zwykłej mniej
Smaczne Zdrowefizyki. Do tej pory serdecznie pozdrawiam ratowników, którzy nie wzięli noszy i ciągnęli mnie pod pachami po śniegu. Akurat jeden jedyny dzień tej zimy w którym było tak naprawdę zimno i śniegu prawie po kolana. Kochani! Studia są wspaniałe! Nie, to nie żaden reżim, że kazali mi tak mówić i zachwalać. Po pierwszym roku: Czuję, że coś przeżyłam, czuję
Eat ShrimpsOśmiornica, nieodłączny element diety śródziemnomorskiej jest ponoć najszlachetniejszym mięsem jakie można zjeść... ja się z tym zgadzam. Podawana na ciepło rozpływa się w ustach, na zimno jest delikatnie chrupka. W Grecji podawana jako jedna z wielu przystawek. SKŁADNIKI: - ośmiornica (u mnie mrożona) - laska cynamonu - 300 oliwy z oliwek - 6 roztartych ząbków czosnku - natka pietruszki drobno posiekana - sok z dwóch cytryn
Kuchnia bezglutenowa Lolizagotowywać. Na samym końcu doprawić solą i pieprzem do smaku. Na takim beszamelowym puree z bakłażana podawać można ryby i owoce morza.Pyszny na ciepło i na zimno.Na zimno staje się bardziej gęsty oczywiście i jest tedy doskonałym dipem. W Grecji jest tamtejszą specjalnością i podaje się na nim pieczoną na grillu ośmiornicę,pieczoną faszerowaną lub nie faszerowaną mątwę (sepia
Sztuka gotowania w/g Samiryomączonej powierzchni. Gotować w osolonym wrzątku (można dolać odrobinę oleju, aby pierogi się nie sklejały). Gotować przez około 1 minutę po wypłynięciu. Podawać (na ciepło lub zimno) polane śmietaną / jogurtem wymieszanym z cukrem
Sto kolorów kuchnipołączyć ze sobą wszystkie składniki, przełożyć na specjalne foremki do zapiekania i upiec w piekarniku. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!! Warta wypróbowania Post Sernikowa owsianka z jagodami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeniesamowicie zdrowe i niesamowicie proste w przygotowaniu. Wystarczy nastawić piekarnik, wymieszać składniki wylać do foremki, wstawić do piekarnika i reszta robi się sama :) Smakują i na ciepło i na zimno, więc można zabrać je ze sobą jako lunch. A możliwości jest bez liku, zwłaszcza teraz kiedy mamy wszędzie pełno owoców sezonowych. Ja postawiłam na słodkie czereśnie z dodatkiem egzotycznego kokosu
DefinicjaSmakuzapewne zauważyliście klopsiki, pulpeciki są moją ulubioną formą podawania mięsa. Te dzisiejsze to świetna propozycja na ciepło i na zimno, na obiad i na przyjęcie. Tym razem w lekko słodkawym wydaniu i oczywiście w sosie pomidorowym. Do przygotowania ok 16 klopsików potrzebujemy: – 300 g wołowiny – 1 jajko – 1/2 posiekanej czerwonej cebuli – 1 garść namoczonych i pokrojonych
Szybko Tanio Smaczniedodać 2 łyżki zupy, wymieszać i tak rozrobioną śmietanę wlać do garnka, cały czas mieszając zupę. 2. Natychmiast podawać udekorowaną świeżym koperkiem. Najlepiej smakuje świeża, ale przyznaję, że na zimno też smakuje całkiem nieźle
Kuchnia PrezydentowejMalinowy pudding chia z mleczkiem kokosowym, oraz lodami bananowymi Bo wcale tak zimno nie jest jak się wydaje
More food, love and dreamsDziś w mojej kuchni letnie i słodkie smaki. W piekarniku rumienią się jagodzianki, w lodówce tężeje sernik na zimno z jagodami, a w zamrażarce chłodzą się lody bazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu. Pasta z bobu z miętą Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatityktóry otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasibiszkopt nałożyć tężejącą masę jagodową, wyrównać górę i rozrzucić kilka, kilkanaście jagód lekko je wpychając w masę palcem. Włożyć ciasto do lodówki i zostawić do stężenia. Można podawać na zimno z lodówki lub w temperaturze pokojowej. Kilka uwag. Po wyciągnięciu biszkoptu z piekarnika i jego ochłodnięciu, najpierw oderwałam ze spodu papier do pieczenia, umyłam blaszkę i ponownie włożyłam do niej
Passions hobbies lifegrzanie góra/dół - następnie zmienić na termoobieg i piec 20 minut śledziki z piekarnika sa pyszne, mniej kaloryczne od smażonych na patelni, smakują i na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWymieszać dokładnie. Gorącą frużelinę przełożyć do wyparzonych, gorących słoików. Zakręcić czystymi, wygotowanymi i suchymi nakrętkami. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Frużelina zgęstnieje dopiero jak będzie całkiem zimna. Jeżeli okaże się, że gotowa frużelina będzie zbyt gęsta, można po otwarciu słoika dodać odrobinę wrzątku i wymieszać
Sto kolorów kuchni