tartę, która z początku miała wyglądać i smakować nieco inaczej, ale przez brak odpowiednich składników w domu, przeobraziła się w coś jeszcze lepszego! Jest świetna na ciepło i na zimno, by wziąć ją do lunchbox'a do pracy, czy na piknik, na śniadanie, obiad, kolację.. Forma o średnicy 25cm. Wychodzi mniej więcej 10 porcji, 1 to ok. 100g = 149g
Be Fit Be Strongłyżki płatków migdałowych, 200 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki ziół prowansalski, sól, pieprz Wykonanie: Brokuł myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jak już się ugotuje to przelewamy go zimna wodą, nie straci koloru i będzie zielony. Jajka gotujemy na twardo. Brokuł jak ostygnie dzielimy na mniejsze Różki. Układamy w płaskim naczyniu. Pomiędzy brokuł układamy jajka i pomidory pokrojone
Passion of Cookingjego słodycz doskonale równoważy kwaskowatość owoców. Jeśli do przygotowania użyjemy skrobi kukurydzianej czy mączki ryżowej, otrzymamy pyszny bezglutenowy deser. Polecam bardzo, idealny zarówno na ciepło, jak na zimno. Flan z kaszy jaglanej z morelami Składniki na 2 osoby (naczynie ceramiczne 20x20 cm ): ½ szklanki suchej kaszy jaglanej Kupiec ( po ugotowainiu około 1 szklanki) 2 łyżki skrobi kukurydzianej
Mia Cucina SofietaLody, koktajle, serniki na zimno to najlepsze smakołyki, które w gorące dni sprawdzą się najlepiej. Moje ulubione to sorbety. Dziś wersja na patyku. Najbardziej zachwycą milusińskich. Moja córcia tak skomplementowała "mamusiu dla mnie możesz codziennie robić taki lodzik" Przyznam, że i dorosłym też smakowały :) Lody bardzo proste w wykonaniu. Składniki na masę truskawkową: 50 dag truskawek 2 łyżki cukru
Delicious TitbitsDietetyczne ale bardzo lekkie danie. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się na piknikach i jako drugie śniadanie. 600 g filetu z piersi kurczaka 2 ząbki czosnku Sól i pieprz z młynka 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka cząbru 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki sezamu 3 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo: 100 g ciecierzycy
VioletoweKucharzeniePyszny serniczek na zimno z dodatkiem truskawkowego musu. Fajnie wygląda i świetnie smakuje i nie jest trudny do zrobienia. składniki: 1 kg sera z wiaderka 100 g masła 3 łyżki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej
Monia miesza i gotujepieczarek dodać jarmuż, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz śliwki. Dodać około 1 szklanki wody. Dusić pod przykryciem około 20 minut, doprawić. Świetnie smakuje na zimno. Smacznego
greenscarfEgipskie upały", tak można określić temperaturę za oknem. Zimno źle, ale za ciepło też nie jest dobrze... Podczas tak wysokich temperatur proponuję obowiązkowo ochłodzić swoje ciało od wewnątrz. Jako pierwszy sok, który błyskawicznie orzeźwia, jest mega prosty a dodatkowo pomaga spalić zbędny tłuszczyk. Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych przepisów, Dołącz do Nas na Facebook
IzaGotujeponieważ jeszcze został więc resztę włożyłam w ciasto francuskie. Naleśniki były smaczne ciepłe, ale jeszcze lepsze były kiedy zupełnie ostygły. Wytrawne pierogi z ciasta francuskiego jadłam tylko na zimno - były równie smaczne co naleśniki. Dobry pomysł na lato - i naleśniki i pierogi można przygotować wcześniej. Podajemy z dowolną sałatą i sosem np jogurtowym - i obiad na gorący dzień gotowy
Stare GaryPogoda dopisuje, jest słońce jest temperatura...Aż za wysoka, ale po to lato wszak żeby ciepło było ;) Na taką pogodę najlepszym deserem oczywiście serniczek na zimno. Dzisiaj u mnie brzoskwiniowa pokusa. Ciasto ozdobiłam dekoracjami czekoladowymi ze sklepu SŁODKI ŚWIAT Deser mojej rodzinie podałam na talerzu TAMARA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 600 g serka waniliowego 3 brzoskwinie
Z Majeczką w kuchnitruskawkowy sernik na zimno z jogurtu nadziany masłem orzechowym, podany z truskawkami~ Niedawno otrzymałam propozycję wyjazdu na plener fotograficzny. Troche się wahałam zanim podjęłam decyzję, ale ostatecznie zdecydowałam się wziąć udział. Byłam już kiedyś (ohhh, ze 3-4 lata temu?) na takim plenerze i wspominam go miło, mam nadzieję, że teraz będzie tak samo :) Tegoroczny plener jest jednak dwa razy
breakfast of dreamsprzepis własny Składniki: (na jeden słoik około 200-250 ml syropu) 1 szklanka czerwonych porzeczek (pełna) 2/4 szklanki wody 1/4 szklanki drobnego cukru + 1 płaska łyżeczka opcjonalnie do podania: zimna woda gazowana lub niegazowana, kostki lodu Przygotowanie: Czerwone porzeczki płuczemy i wsypujemy do małego naczynia, rozgniatamy lekko widelcem. Zasypujemy łyżeczką cukru, odstawiamy na 3-4 minuty na bok. Do garnuszka
Słodkie okruszkiwłasnym domu. Kilka składników najwyższej jakości, odrobina chęci i śródziemnomorskie , pyszne danie- gotowe! Co ciekawe, jest to propozycja bezstresowa, gdyż smakuje wyśmienicie podana na ciepło , jak i na zimno! Bez obaw – to danie może wystygnąć nieznacznie..a i tak będzie bardzo dobre. Idealne kiedy jest bardzo ciepło, kiedy tęsknimy za wakacjami, piaszczystą plażą, turkusową taflą morza. Kiedy tęsknimy za WODĄ
Z Kuchni Do Kuchnijeżeli wykorzystasz odpowiednie przyprawy; na te kotleciki składają się kalafior i brokuł w akompaniamencie świeżego koperku i czosnku. Smakują pysznie i wiosennie, i są niezwykle wszechstronne: na ciepło, na zimno, z młodymi ziemniakami do obiadu, na kanapkę czy do przegryzania prosto z lodówki. Dlatego poniższy przepis to dość pokaźna porcja na większą ilość kotlecików tak, aby można się było nimi
Roślinna - blog wegański