kosteczkę ananasa i szynkę. Następnie dokładamy odsączoną kukurydzę i tarty, żółty ser. Przysłowiową wisienką na torcie jest majonez, które nakładamy bezpośrednio przed podaniem. Sałatka świetnie smakuje na zimno. Można ją przyprawić solą i pieprzem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytnapełnij foremki sylikonowe. Dodaj pokrojone dodatki (wciskając je paluszkiem trochę do środka- w tej czynności bardzo chętnie pomagają mi dzieci). Piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno z listkami świeżej bazylii. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytkMix'a). Na łyżkę nabierz ciasto a następnie zrób z niego zgrabną kuleczkę. Ciasto obtocz w cynamonie wymieszanym z cukrem. Piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno ze szklanką mleka. Smacznego! Ps. na bazie tego samego ciasta możesz również przygotować wytrawną wersję swoich drożdżowych bułeczek. Przepis znajdziesz tu . Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytwydłużając przy tym czas pieczenia do ok. 35 min. Wówczas ciasto należy przekroić na dwa blaty. Schłodzoną śmietanę ubij na delikatną pianę. Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Gdy będzie zimna połącz ją delikatnie z ubitą pianą. Całość wylej na blat ciasta i przykryj drugim. Odstaw na min. godzinę do lodówki. Następnie całość wysmaruj dookoła i z wierzchu kremem maślanym
Wielki apetytpowinien wyglądać każdy posiłek. Świetnie sprawdza się na imprezach, romantycznych kolacjach we dwoje, gdy do drzwi puka niezapowiedziany gość lub na codzienny obiad. Świetny na ciepło i na zimno. Ten przepis po prostu musisz wypróbować, bo zachwyca w każdym calu. Kochają go wszyscy nawet dzieci. Składniki: makaron kokardki lub inny ulubiony (ja wybrałam kwadratowy na łazanki z falowanym brzegiem) słoik
Wielki apetytŻurek to jedna z moich ulubionych zup. Gdy za oknem ponuro, zimno i dżdżyście w kuchni pojawia się właśnie on. Sprawdza się również podczas imprez i następnego dnia, gdy potrzebna jest szybka "regeneracja". Tym razem zaszalałam oprócz białej kiełbasy dodałam również kiełbasę głogowską i jajka ugotowane na twardo. Takiej wersji było mi właśnie trzeba. Nie jest to żurek na zakwasie
Wielki apetyttani sposób na śniadanie. Można ją zjeść na wiele sposobów: Ugotować, polać ketchupem i musztardą i zjeść. Usmażyć na patelni, polać ketchupem i musztardą i zjeść. Zjeść na zimno, polewając ją ketchupem i musztardą Zawinąć w ciasto francuskie i upiec w 220 stopniach Celsjusza, i… polać ketchupem i musztardą Pojechać na stację benzynową, kupić hot-doga, wyjąć z niego
WojnaNaSmaki.plmrozić. Zrobiłam dwa rodzaje KORECZKÓW , różniące się tylko tym, że zamiast łososia dałam szyneczki. Składniki ser koryciński swojski suszony pomidor i szczypiorek który możecie zamówić TUTAJ łosoś wędzony na zimno suszony pomidor zielona oliwka listki natki pietruszki- do ozdoby Pokrój ser koryciński w kosteczkę, nałóż kawałeczek suszonego pomidorka, następnie kawałeczek łososia i zakończ oliwką. Przyklej kawałeczek listka pietruszki. Łososia można
Z Kuchni Do Kuchnistron na złoty kolor. -Usmażone placki przełożyć na półmisek i obłożyć jabłkami. -Wierzch posypać cynamonem i udekorować konfiturą . Można podawać na ciepło i na zimno
Zakamarki mojej kuchniSerniki - te na zimno, te pieczone, te z rodzynkami, owocami, czekoladą lub z rosą. Wszystkie są wspaniałe i jako fanka serników mogłabym je jeść i jeść, i jeść ... Kiedyś istniał w mojej świadomości jeden rodzaj sernika - ten pieczony z rodzynkami. Potem pojawił się taki z rosą i ew. szlaczkami z czekolady, natomiast dzisiaj... jestem pod wrażeniem jak dużo pomysłów
Jedzeniomaniapogoda? Nas maj nie rozpieszcza, niestety. W piątek narzekałam, że za zimno, więc wczoraj ochłodziło się jeszcze bardziej, w dodatku cały dzień nie przestawało padać. Brrr! Dzisiaj niby nieco lepiej, ale cały przyszły tydzień zapowiada się raczej wilgotno. A mi się marzy słonko i pikniki! Cóż, będę musiała jeszcze poczekać... Ten sernik upiekłam z myślą o koleżance jeszcze przed wyjazdem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: dwa steki po 200 gram z antrykotu sól pieprz łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno dwie łyżki masła dodatki: zapiekane ziemniaczki, surówka z marchewki, natka pietruszki Steki pozbawiłam błon. Rozbiłam delikatnie pięścią. Doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem i solą z każdej strony. Rozgrzałam patelnię z dodatkiem łyżki oleju i łyżki masła. Z zegarkiem w ręku smażyłam steki
Mango PapajaMoże to być również Twoje drugie śniadanie jak i kolacja. :)) - szpinak świeży lub mrożony 160 g - banan 150g - jabłko 100g - sok z połowy cytryny - woda 250g (ciepła lub zimna) wrzuć wszystko do miksera, zmiksuj i gotowe!!! SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkiciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in. kajmakiem - nikt się nie zorientuje, że to tylko herbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik - a tak naprawdę sernik na zimno z mascarpone i owocami. Fajna alternatywa dla tradycyjnych tortów z ciężkimi, tłustymi masami. Rurki z kremem mascarpone Hit ostatnich świąt Bożego Narodzenia. Kultowe rurki z kremem zawładnęły podniebieniami nie tylko
Moje QulinariaSernik ma swoje rożne wydania, myślę że każdy znajdzie dla siebie ulubiony. Dzisiaj propozycja serniczka na zimno z serków homogenizowanych i galaretek. Można powiedzieć, że jest to lekki deserek. Bardzo smaczny. Zapraszam. SKŁADNIKI: 5 serków homogenizowanych o smaku waniliowym 6 galaretek w różnych kolorach puszka brzoskwiń WYKONANIE: Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, studzimy i mieszamy z serkiem
W kuchennym oknie Ewy