na zimno - 10906 przepisów (strona:396/728)

Owsiane Jabłkowo – Truskawkowe Crumble 240

stopni piekarnika. Pieczemy około 30-35 minut, lub do momentu aż kruszonka na górze zacznie się rumienić. Wyciągamy z piekarnika. Serwujemy na ciepło solo lub z lodami Na zimno smakuje równie dobrze. The post Owsiane Jabłkowo – Truskawkowe Crumble appeared first on Made

Made By Mom And Son
Proste ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką 342

ręką i dodać dowolne owoce, wcale nie muszą to być truskawki. :-) Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania i nie wymaga wielkiej uwagi. Pysznie smakuje na ciepło i na zimno, długo zachowuje świeżość. (przepis na blaszkę 30x12cm, w przypadku użycia standardowej podwajamy składniki) Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 jajko 1/4 szklanki cukru

Szefowa kuchni
Jaglany deser z mlekiem kokosowym, ciasteczkami i prażonymi wiórkami kokosowymi 261

pucharków. Na ciastka wylać ugotowaną kaszę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni i posypać nimi deser. Podawać na ciepło lub na zimno. Kiedy deser postoi trochę, to ciasteczka zmiękną. Podawany na gorąco będzie miał ciasteczka chrupiące. Lubicie kaszę jaglaną? jedliście przygotowaną na słodko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Biała kiełbasa pieczona w piwie 195

Pyszny obiadek z białą kiełbaską w roli głównej. Kiełbaska zapieczona jest w piwie pod warstwą musztardy. Do tego gotowane ziemniaczki, buraczki i sos jogurtowo-majonezowy chrzanowy na zimno. Ależ to była wyżerka. składniki: 4-5 szt białych surowych kiełbasek 3 łyżki musztardy delikatesowej lub francuskiej ok 200 ml piwa 2 listki laurowe 1 łyżka majeranku 1 duża cebula Cebulę obrać

Monia miesza i gotuje
Pasztet z gęsi z żurawiną 152

należy dodać tłuszcz).   Przełożyć do formy „keksówki” (25x10cm). Polać dwiema łyżkami tłuszczu gęsiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Można podawać na ciepło lub zimno. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami  pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi

królestwo garów
Zapiekanka kartoflana z koprem włoskim 114

kartofli do pieczenia, 3 cebule, 250 g kopru włoskiego, 3 ząbki czosnku, 300 g boczku wędzonego parzonego, chilli, sól, 200 g mozzarelli Kartofle umyć, obrać zalać zimna wodą, dodać sól, gotować 10 -15 minut od zagotowania – ziemniaki powinny być lekko niedogotowane. Odlać wodę, odparować. Boczek pokroić w plasterki wielkości około 1,5 x 3 cm. Cebule pokroić w półplasterki. Czosnek

królestwo garów
Karp w szarym sosie 245

przetarty piernik, karmel. Doprawić do smaku miodem i sokiem z cytryną. Następnie do sosu włożyć migdały i rodzynki. Rybę podgrzać w piekarniku i polać sosem. Można podawać również na zimno. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

królestwo garów
Boczek pieczony w niskiej temperaturze 157

stopni na 11 godzin. Mięso polać wytworzonym sosem i zwiększyć temperaturę piekarnika do 180 stopni i piec aż mięso wewnątrz osiągnie 72 stopnie – około 30 minut. Najlepszy na zimno. polecam również boczekpieczony   zastawa

królestwo garów
Chipsy ziemniaczane z serem 166

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym plasterku ułożyć trochę startego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 5 minut. Dobre są na ciepło jak również zimno. Idealne do piwa i do czerwonego wina :) zastawa

królestwo garów
Kluski z kaszy manny do rosołu 104

łyżka masła, sól Kaszę wymieszać ze 100 ml zimnej wody. Wlać do wrzącej lekko osolonej wody, dodać masło. Gotować mieszając.  Ugotowaną kaszę, lekko płynną wylać na półmisek zmoczony zimna wodą. Odstawić do zastygnięcia.  Kaszę kroić w kostkę.    zastawa

królestwo garów
Łopatka wieprzowa pieczona 109

piekarnika do 180 stopni i piec aż mięso wewnątrz osiągnie 72 stopnie – około 30 minut. Następnie odstawić na 10 minut aby odpoczęło, po tym czasie można kroić Dobre na zimno i ciepło.   zastawa

królestwo garów
"Pierożki" z rukolą i pieczarkami 131

Sosem polać pieczarki z rukolą, delikatnie dokładnie wymieszać. Na kawałek ciasta na pierożki kłaść trochę farszu, pierożki zlepiać. Smażyć w głębokim oleju. Pierożki podawać z sosem. Można podawać na zimno jak i na ciepło.   zastawa

królestwo garów
Boczek z dzika zawijany 453

piecze się około 7-8 godzin. Następnie podnieść temperaturę pieczenia do 200 stopni i piec 20 minut aż mięso się zrumieni. Odstawić do ostygnięcia, zdjąć sznurek. Podawać na zimno. Dobrze jest położyć gałązkę rozmarynu, obok boczku podczas pieczenia. zastawa

królestwo garów
Udziec jagnięcy I 119

się do 65-66 stopni. Otrzymamy mięso lekko różowe w środku. Jeżeli wolimy mięso bardziej wypieczone należy je piec aż osiągnie 70 stopni wewnątrz. Podawać na ciepło lub na zimno. Do udźca polecam - Spaetburgunder Trocken z winnicy Kühling-Gillot, kolejne znakomite wino tym razem czerwone, które wyszło spod ręki znakomitej kobiety winiarza uznanej właśnie za winiarza roku 2015 w Niemczech

królestwo garów
Udziec jagnięcy II 103

się do 65-66 stopni. Otrzymamy mięso lekko różowe w środku. Jeżeli wolimy mięso bardziej wypieczone należy je piec aż osiągnie 70 stopni wewnątrz. Podawać na ciepło lub na zimno.   zastawa

królestwo garów