na zimno - 10906 przepisów (strona:403/728)

Pierogi z truskawkami na deser 223

ugotowanie. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok. 3 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi z truskawkami na deser podajemy przybrane listkami mięty. Są wyśmienite na ciepło i na zimno. Jeżeli truskawki są słodkie, tak jak były moje, deser nie wymaga żadnych dodatków, powiem więcej – jakiekolwiek dodatki są zbędne. Ale to już kwestia smaku i gustu, co oczywiście pozostawiam

mojewypiekiinietylko
Chłodnik z botwinki 153

kocha chłodniki ręka w górę! Ja ostatnimi czasy zakochałam się w tych zupach na zimno. Świeże warzywa, dobry jogurt naturalny i jajko na twardo - właśnie za te trzy pyszności pokochałam chłodniki. Bo czy jest coś lepszego na wiosenną, tak ciepłą w ostatnich dniach aurę? Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Obiecuję, że Wasz dzień nabierze smaku. Potrzebne nam: - pęczek botwinki - ogórek

W poszukiwaniu inspiracji
Hiszpańska zupa z wołowiną na winie 136

wersji bez sera i nachosów, było równie pysznie!     Składniki: 250 gram wołowiny, u mnie antrykot 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła+ łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 papryka czerwona 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 1 puszka pomidorów 1 cukinia 2 łyżki sosu barbecue szczypta chili sól, pieprz 1/3 szklanki wina 1 szklanka bulionu natka pietruszki

Mango Papaja
Przepis na… – pomodori ripieni al tonno, włoską przystawkę 160

posiekanym oregano. Układamy pomidory na blasze do pieczenia i napełnij je farszem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Można je jeść na gorąco, idealnie smakują też na zimno skropione odrobiną octu balsamicznego

Bon Ton Italia
Ciasto "Kubuś" bez pieczenia 252

Ciasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki.  Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go lubią.  Masa budyniowa na soku Kubuś,  jest pyszna i zasmakuje każdemu.  Moje łasuchy, duże i mały, pałaszowały aż miło:)  1 l  soku  Kubuś  lub „kubusiopodobny

Takie tam pichcenie
Blondynkowe Trio, czyli Niskokaloryczny Deser (Kawa, Advocat i Panna Cotta) 216

rozpuściłam i wlałam do ciepłego mleka ze śmietanką. Rondelek wstawiłam do miski z lodowatą wodą i tak studziłam, co jakiś czas mieszając. Kiedy moja oszukana Panna Cotta była już zimna porozlewałam ją do foremek na warstwę advocatową. Foremki wypełniłam już po same brzegi. Po około dwóch godzinach każdą foremkę zanurzyłam we wrzącej wodzie, odwróciłam do góry dnem i delikatnie wyjęłam

Blondynka Gotuje
Cytrynowa zupa rybna 245

człowiekiem jednocześnie ryba i cytryna, to trzeba zakasać rękawy i zrobić coś bardzo prostego, a jednocześnie pysznego: cytrynową zupę rybną. Zupa jest dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Aromatyczna, pachnąca, sycąca. Składniki: 1,5 litra wywaru warzywnego lub rybnego 1 kg ryby sok z 2 cytryn skórka z dwóch cytryn / część skórki zostawić do posypania zupy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pikantna zupa cebulowa 92

oknem zimno,więc w kuchni musiało powstać coś rozgrzewającego. Troszkę poeksperymentowałam i okazało się,że lubię zupy. Składniki: 2 litry bulionu drobiowego 250ml śmietany 30% 100 g boczku parzonego 6 dużych cebul papryczka chilli ser z niebieską pleśnią oliwa chleb pszenny Sposób przygotowania: Cebulę pokroić w piórką i wraz z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażyć na patelni na odrobinie oliwy

Wielki apetyt
Śliwki w boczku 1574

wszelkie imprezy a szczególnie na Sylwestrowe spotkanie z przyjaciółmi.Jeśli ktoś z was jeszcze nie miał okazji spróbować,do dzieła.Śliweczki są rewelacyjne zarówno na ciepło jak i na zimno i robią furorę na każdym party. Składniki: śliwki suszone boczek gotowany (krojony w cienkie plastry) wykałaczki Sposób przygotowania: Każdą śliwkę zawijamy osobno w cienko pokrojony plasterek boczku. Przekłuwamy wykałaczką. Śliwki

Wielki apetyt
Sałatka z kurczakiem 163

oknem zimno. Niby właśnie w tej chwili zaczyna się kalendarzowa wiosna,ale cóż u nas śniegu po kostki. Mój organizm zamówił sobie pyszną, zdrową i chrupiąca sałatkę. Może i wam poprawi samopoczucie. Składniki: sałata rzymska piersi z kurczaka pomidorki koktajlowe ser kozi sałatkowy papirus " Soczysta pierś z kurczaka z papryką" (Winiary) opcjonalnie sos czosnkowy Sposób przygotowania: Pierś w kurczaka oczyścić

Wielki apetyt
Quiche 142

warzywa. Tarta wyszła wilgotna i bardzo smaczna. Wieczorem przyjdzie do nas nasz "stały" gość, więc skonsumujemy z czerwonym, półwytrawnym winkiem. Można ją podawać na ciepło jak i na zimno, gdyż obu opcjach smakuje super. Składniki: Na ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 1 żółtko duża szczypta soli 3 łyżki zimnej wody Nadzienie: 2 małe cukinie

Wielki apetyt
Tarta ze szpinakiem 123

razem wersja ekspresowa. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie się sprawdza na wszelkich imprezach-przetestowana wczoraj na moich znajomych :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego szpinak 200g (mrożony lub świeży) ząbek czosnku 100g sera feta 5 pomidorów suszonych 3 jaja 200 ml śmietany 30% sól pieprz ognista przyprawa (Kamis) tarty, żółty ser (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciastem wykładamy formę

Wielki apetyt
Sałatka z selera 185

kosteczkę ananasa i szynkę. Następnie dokładamy odsączoną kukurydzę i tarty, żółty ser. Przysłowiową wisienką na torcie jest majonez, które nakładamy bezpośrednio przed podaniem. Sałatka świetnie smakuje na zimno. Można ją przyprawić solą i pieprzem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Wytrawne muffiny drożdżowe 138

napełnij foremki sylikonowe. Dodaj pokrojone dodatki (wciskając je paluszkiem trochę do środka- w tej czynności bardzo chętnie pomagają mi dzieci). Piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno z listkami świeżej bazylii. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Bułeczki drożdżowe- cynamonowe 131

kMix'a). Na łyżkę nabierz ciasto a następnie zrób z niego zgrabną kuleczkę. Ciasto obtocz w cynamonie wymieszanym z cukrem. Piecz ok. 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno ze szklanką mleka. Smacznego! Ps. na bazie tego samego ciasta możesz również przygotować wytrawną wersję swoich drożdżowych bułeczek. Przepis znajdziesz tu . Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania