na zimno - 10906 przepisów (strona:406/728)

Zapiekanka z łososiem 168

Ostatnio u bratowej jadłam właśnie taką zapiekankę. Jest bardzo smaczna i szybka w wykonaniu. Bardzo dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Niestety porcja jak dla 1 osoby wychodzi bardzo duża. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego (1 duży prostokąt) 10 pieczarek 1 por (duża biała część) 200g świeżego łososia 1 łyżka masła pieprz cytrynowy sól pieprz czarny 1 łyżka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Czekoladowy mus jaglany 170

mocny smak, możesz użyć tylko tej o zawartości 70 %. Mus najlepiej smakuje po schłodzeniu, ale oczywiście możesz go też jeść od razu po przygotowaniu. Jednak cierpliwość popłaca, ponieważ na zimno czekoladowy smak jest zdecydowanie bardziej wyczuwalny. Ten deser jest pyszny i jeżeli uwielbiasz czekoladę, z pewnością Ci posmakuje. To nie ulega wątpliwości. Ale watro mieć też na uwadze, że kasza

Roślinna - blog wegański
Ziemniaczano-szpinakowe muffinki (177 kcal) 181

Przepis na pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Podałam je z sosem czosnkowym. Jeden muffin zawiera 177 kcal. Składniki (na 9 sztuk): 5 sporych ziemniaków ok 150-200 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 3 jajka 2 łyżki mąki 2 cebule 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka i ostra, czosnek

e-PrzepisyKulinarne
Pieczeń rzymska z jajkiem 161

Efektowna pieczeń, ciekawa wersja serwowania mięsa mielonego, można podać w wersji na zimno, jako przystawkę lub danie obiadowe, niewiele pracy, a urozmaicenia pożądane i wskazane Składniki: 1 kilogram łopatki wieprzowej 4 duże ugotowane jajka 2 surowe jajka 1 bułka kajzerka 2 ząbki czosnku 1 cebulka majeranek, kminek mielony, papryka słodka, gałka muszkatołowa, mielona kolendra sól, świeżo zmielony pieprz bułka

kgwjanczewo
Wiosennie zielona zupa ze szpinaku i awokado 209

mascarpone i pokrojone w kostkę awokado. Zmiksować wszystko na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie dolać bulionu, jeśli zupa byłaby zbyt gęsta. Podawać na ciepło lub zimno serkiem mascarpone i pokrojonym w kostkę mango. Smacznego! Oczywiście wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, i w całym miasteczku nie mogłam znaleźć ani jednego listka mięty. Zawiedziona, postanowiłam zupę ugotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Styropian 180

Udało się! Do tej pory serniki u mnie to tylko na zimno, ale nabrałam odwagi i jest. Pyszne ciasto przypominające sernik. Będzie gościło u nas częściej, bo naprawdę smakuje jak super aksamitny pieczony sernik. No i jak ja potrafiłam go upiec to znaczy po pierwsze, że praktyka się opłaciła, a po drugie znalazłam super przepis . Ja używam kwadratowej blaszki

NA MOIM TALERZU
Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca 192

paskami słoniny).  Wyłożyć masę mięsną do formy,  przykryć otrzewną lub paskami słoniny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 80 stopni na 3 godziny. Podawać na ciepło lub zimno. *Ja użyłam udziec z jagnięciny owcy rasy polskiej górskiej odmiany barwnej. ** Może być kilka plasterków słoniny. zastawa

królestwo garów
Domowe hot dogi 227

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne bułeczki a’la hot- dogi z parówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i na zimno. Możemy zabrać je na piknik, do szkoły czy pracy. Są idealną przekąską. Polecam Post Domowe hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ptasie mleczko 369

Ciasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Gotować do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Pozostawić

Bullio
Z wizytą w Fabryce Lubelli 146

Zgłodnieliśmy ! Dlatego nasza wycieczka zakończyła się na lubelskim Starym Mieście, w restauracji Browar Grodzka 15. Nie zgadniecie co jedliśmy ! ... Tak, tak  - makarony. Były i  takie na zimno, w sałatkach i w daniach na ciepło. Niestety, z racji popołudniowych planów, musiałam szybko opuścić lokal i wracać do domu. Zabrakło czasu na luźne rozmowy... Oj, będzie ku temu jeszcze

kolorowotorcikowo
Pizzerinki z mięsem mielonym. 152

Pizzerinki czyli mini pizze smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno, dlatego sprawdzają się na wycieczce czy jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Moja propozycja jest bogata w składniki i użyłam też eksperymentalnie mięsa mielonego, które jak najbardziej sprawdziło się w pizzerinkach, ale oczywiście dodatki mogą być dowolne - co kto lubi ;) Składniki: (na 6-7 sztuk

Symfonia smakowa
Na pocieszenie 153

musiał usunąć jakieś żółte robactwo, ale pąków jest dużo. Niech tylko zapylacze wezmą się do roboty.  Rajska jabłonka ma pełno pąków- niestety zaczęła kwitnąć teraz i w tym zimnie nie czuć jej pięknego zapachu, a wiatr z deszczem obrywają jej płatki.  Odwieczny dyptam nabiera rozpędu wśród astrów.  Bałam się, że głóg nie zakwitnie, ale jest szansa

les mirabelles
Pasztet z kapusty i chleba 186

minut ściągając folię 5 minut przed końcem. Kokilki zapiekać około 20 minut – tutaj również folię należy ściągnąć na kilka minut przed końcem zapiekania. Pasztet podawać na ciepło lub na zimno. Pasują do niego pomidory pokrojone w plasterki z siekaną cebulką, solą i pieprzem. Dobrze komponuje się też z sosem pomidorowym lub grzybowym. Mi jednak najbardziej smakuje ze słodko-pikantnym sosem

Trzeci talerz
Chleb Bezglutenowy 186

cukru 0,5l letniej wody Do miski wsypać mąkę, wymieszać.  Dodać sól i cukier/ksylitol, wymieszać.  Wsypać drożdże, wymieszać. Wlewać powoli wodę (woda ma być letnia, nie zimna ale nie za gorąca!) i mieszać ciasto.  Dodać olej. Czasem nie wykorzystuję całej wody.  Jak już ciasto będzie miało ładną nie lepiącą się konsystencję przełożyć (w zasadzie przelać

IzaGotuje
Pieczeń Rzymska z Pieczarkami 165

Danie to smakuje wyśmienicie, nieważne czy jest podane na ciepło czy na zimno.       Może być daniem głównym obiadu lub dodatkiem  do śniadania/kolacji.   Jest też sporym polem do popisu w komponowaniu mięsa z innymi warzywami. Składniki: mięso mielone (ja użyłam wieprzowego z łopatki)1kg cebula 200g pieczarki 300g czosnek 3 ząbki jaja gotowane na twardo

IzaGotuje

Proponowane wyszukiwania