na zimno - 10906 przepisów (strona:410/728)

Strudel z jabłkami i orzechami 225

orzechami. Zawijamy ciasto w roladę od strony nadzienia. Całość układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło lub zimno, z lodami lub z bitą śmietaną. Posypujemy cukrem pudrem, kiedy ostygnie

W kuchni wieczorem
Cytrusowe ptasie mleczko z niespodzianką 318

tego bardzo proste w przygotowaniu. Taki oto prosty deserek z galaretek i mleka skondensowanego. Można  go przygotować w pucharkach lub tak jak ja w formie ciasta na zimno na biszkoptach.  składniki: 300 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa biszkopty do wyłożenia formy pianki w czekoladzie ok 13-15 szt Każdą z galaretek rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Ryba po azjatycku 210

Papryka i brzoskwinie powinny zostać jędrne. Nie powinny się rozpadać. Na usmażoną rybę wyłożyć powstały sos z brzoskwiniami i papryką. Rybę podawać na ciepło np. z ryżem lub na zimno z pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Można użyć dowolnego gatunku ryby, zarówno świeżej, jak i mrożonej. Można użyć dowolnego koloru papryk. Papryka i brzoskwinie w sosie powinny zostać jędrne

Gospodyni Miejska
Botwinka jak u babci 159

użyć cytryny - ja tak robiłam kiedy karmiłam piersią, bo mój Syncio miał uczulenie na kwasek. Gotową botwinę zaprawiam odrobiną śmietany i gotowe. Tak przygotowaną botwinkę można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Ulubiony zestaw mojej Mamy to gotowane ziemniaki ze skwareczkami i koperkiem i botwinka do popicia. A o to mój wymarzony wiosenno - letni obiad z botwinką: młode

Kuchnia po mojemu
Diabeł wypędzony... 160

przygotowanie jedzonka, stołu i całą logistykę.       Oczywiście każdy z rodziny miał swój wkład w imprezę: Babcie zrobiły pyszne ciasta i przekąski. Chrzestna - sernik na zimno. Chrzestny zamówił piękny tort, a jego Żona elegancko udekorowała stół. Dziadek narobił kiełbasy białej na barszcz. Mąż sumiennie realizował listy zakupowe i siekał co było do posiekania. A kiedy

Kuchnia po mojemu
Rozweselająca zupa - krem z marchwi i pieczonych warzyw z nutką imbiru 146

kolor warzyw pieczonych z ostatnio przyrządzanym przez mnie kurczakiem oraz pogoda za oknem. Ostatnie dni pokazały jak blisko jest jesień i niestety często towarzysząca jej szaruga. Zrobiło się zimno, ciemno i mokro.Ta zupa swoją barwą oraz delikatnym lekkim smakiem marchwi z nutą pieczonej papryki i imbiru zdecydowanie poprawi humor w jesienne szare dni. Składniki: 5 marchwi 1 papryka żółta

Kuchnia po mojemu
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 285

celu wykorzystać patelnię grillową. Kroimy na trójkąty. Tak przyrządzone tortille doskonale nadają się jako przekąska na imprezę lub kolacja na ciepło. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują z meksykańskim sosem salsa, dipem czosnkowym lub musztardowo - miodowym - w zależności od nadzienia i gustu

Kuchnia po mojemu
Wytrawne muffinki z mąki pełnoziarnistej na dobry początek tygodnia. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, pracy czy w domu. 138

dobrze wymieszałam łyżką. Nakładałam w papierowe papilotki do 3/4 wysokości. Zapiekłam w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez ok 30 minut. Smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno. Powstają błyskawicznie i szybko znikają. Polecam smaczną zabawę w wytrawne muffinki. Przepis zgłoszony do konkursu POTRAVEL  Szczegóły znajdziesz pod tym adresem

Kuchnia po mojemu
Treściwy krupnik na wołowinie. Danie dwa w jednym na zimne dni 171

Ponieważ za oknem zimno i biało postanowiłam przedstawić mój sposób na esencjonalny, rozgrzewający i dodający energii krupnik. Wprawdzie siarczysty mróz już odpuścił, a nawet odwilżą nas straszą. Mimo to zima jeszcze z pewnością nie powiedziała ostatniego słowa. A tak się składa, że krupnik jest zupą, która doskonale pasuje na tę porę roku. Kasza oraz warzywa dają energię i witaminy

Kuchnia po mojemu
Domowe nuggetsy drobiowe - specjalność Siostry Ewy. Doskonałe do menu imprezowego jak i rodzinno - domowego. Lepsze niż z sieció 187

panierce. Czynność powtarzamy 3-4 krotnie. Kąski smażymy w pół - głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyć tłuszcz. Są doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno; jako przekąska na imprezę, dodatek do sałatek czy mięsna część obiadu. Na zdjęciach jako składnik prostej sałatki na lekką i smaczną kolację. Panierka przypomina bardziej tą z Mc... niż

Kuchnia po mojemu
Zakręcone pizzerki w trzech smakach + szklanka soku. Niebiańsko pyszne śniadanie na słodko lub słono - do wyboru! 142

kilka minut bo pizzerki lubią się przypalać. Doskonale się przechowują i transportują, więc drugie śniadanie do pracy czy szkoły też z nich będzie pyszne. Smakują tak samo dobrze na zimno jak i na ciepło, na słodko jak i na słono. To już zależy od upodobań. Szklanka soku 100% oraz domowy sos czosnkowy dopełnią wartość i smak takiego śniadania. Polecam Przepis

Kuchnia po mojemu
Mundialowe mini pizze salami na ostro. Domowa super przekąska - do piwka, meczu czy filmu 158

ruszcie, a ostatnie 4 na środkowym, ale to już każdy ma swoje sposoby na własne piekarniki ;) Tak samo jak i pomysły na ulubione dodatki. Minie - pizze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Stanowią idealną przekąskę do grania czy w podróży - jeśli podamy je bez sosu - na pewno się nie ubrudzimy. Te pizzerinki powstały jeszcze ze starej receptury, więc

Kuchnia po mojemu
ŚMIETANOWIEC/GALARETKOWIEC W MISIE TUPPERWARE. 191

dzień w dzień. Córka przeboleć nie może, że ma zakaz pieczenia ciast, więc i zjeść ich nie ma jak. A słodkie być musi! Tak, więc deser musiał być na zimno. Postawiłyśmy na mocno śmietanowego śmietanowca zwanego również galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało sobie w lodówce, szczelnie zamknięte przed zapachami w misie Tupperware. SKŁADNIKI: - śmietana 30%, 2 kubki, - galaretka, 6 różnych

Wypisz Wymaluj
Kibiny ze szpinakiem 247

pieczenia. 2.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia 15-20 minut, aż lekko się przyrumienią. Przed pieczeniem wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Wyśmienicie smakują na gorąco i na zimno. Masa szpinakowa: 1/2 opakowania mrożonego rozdrobnionego szpinaku  25 dag białego sera  1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku oliwa  sól pieprz sezam do posypania

Apetyczna babeczka
Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak 332

wodą, doprowadzamy ją ponownie do wrzenia, przykrywamy garnek pokrywką i wyłączamy gaz. Kaszankę parzymy ok. 20 minut. Taka kaszanka jest już gotowa do jedzenia, ale można ją jeść na zimno, czy podsmażoną na patelni z cebulką. Smacznego! The post Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania