sekundy.. ale jednak spadł). Niestety bo oznacza to zbliżającą się zimę, krótkie dni, grube buciory i swetry, wstawanie gdy jeszcze nawet słońce nie zamierza wyjść... generalnie cimno, zimno i w ogóle strasznie :( Nie lubię zimy! A stety... bo czas świąt, spędzania czasu w domu z rodzinką, czas ciepełka i przytulności (brakuje mi tylko w domu kominka... to by było
Jedzeniomaniaczasie dodajemy drobno pokrojone masło. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Miskę z polewą wstawiamy do zimnej wody albo ( jeśli nie ma ostrych mrozów, jednak jest zimno) wystawiamy za okno lub na balkon i co jakiś czas mieszamy. Musimy uważać żeby nie zamarzła. DODATKOWO: 400 g dżemu morelowego (ja użyłam teraz brzoskwiniowego i też jest pycha :) Można jakieś czekoladowe ozdoby z białej
Jedzeniomaniamomentu aż się zacznie gotować. Gdy zawrze dolewamy rozpuszczoną kawę z cukrem, wszystko mieszamy aby się dobrze połączyło i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Jak już nasza mieszanka jest zimna dolewamy wódę. Dokładnie mieszamy. Tak naprawdę likier jest już gotowy, jednak warto spróbować czy odpowiada nam smakowo. Jeśli jest za mocny to można dolać trochę zimnej, przegotowanej wody (u mnie była
JedzeniomaniaŚwięta, Święta ... i już dawno po świętach Bożego Narodzenia. Sezon pomarańczowy jednak nadal trwa i dlatego zachęcam was do zrobienia rozgrzewającego koktajlu pomarańczowego z cynamonem. Pomimo, że koktajl na zimno to cynamon ma właściwości rozgrzewające i (co ucieszy na pewno wszystkie odchudzające się kobiety) wspomaga odchudzanie. :) Smak typowo Bożonarodzeniowy, jednak jeśli poza tym okresem chcecie sobie przypomnieć jak smakują święta
JedzeniomaniaWspaniały zarówno na ciepło na zimno. Na chleb, do obiadu, na przekąskę... Delikatny i kremowy. A jaki zdrowy. Składniki ( 2 średnie pasztety): 400 g cieciorki z puszki lub wcześniej namoczonej i ugotowanej 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 1/4 ugotowanego selera 250 g pieczarek cebula 1/4 papryki chili garść słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego łyżka sezamu łyżeczka
Pora na pora i pomidorastopniach . Taki zapiekany ryz mozna jesc sam lub ze smietana , smietana wymieszana z cukrem wanilinowym, dzemem. ZYCZE SMACZNEGO !! PS. Jezeli przypalil Ci sie garnek z ryzem, nie zalewaj go zimna woda. Oplucz go szybko, zgarnij przypalone resztki i popsikaj mocno plynem do czyszczenia kuchenek i zostaw na okolo 10 minut. Po uplywie tego czasu przetrzyj garnek szorstka stona gabki
PychaDaniaściągamy pokrywkę i zostawiamy szynkę na 10 min. Wyciągamy szynkę ostrożnie na półmisek, tak, żeby nie przebić włókien. Dajemy jej 20 min, żeby odpoczęła. Najlepsza jest na zimno. Glazura ze śliwek brudzi i ciężko się kroi, ale ostry nóż wam pomoże Smacznego! Post Czytaj blogi. Jedz mięso. Szynka w śliwce pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenzyskało ogromnie na wartości, nie tylko smakowej, olej ten jest niezwykle zdrowy. Więcej o cennych właściwościach oleju arganowego przeczytacie na stronie Sklepu Maroko . Zachęcam bardzo do używania olejów zimno tłoczonych, na dania przygotowane na codzień rzucają nowe światło i pozwalają na wyjście z rutyny. ;) Na 2 porcje pęczaku potrzebujemy: 1 pełna filiżanka kaszy pęczak 2 pełne filiżanki wody 1 mała
MamaOskarkabazylii 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka białego sezamu łyżka amarantusa ekspandowanego Ponadto: 3 półplasterki pomidora amarantus ekspandowany do posypania olej z pestek dyni tłoczony na zimno Makaron Wstążki gotujemy według zaleceń producenta. Pesto wykonujemy wkładając do naczynia resztę składników i miksując na dość gładką masę. Jeśli pesto wyda się Wam zbyt suche, można dodać do niego
MamaOskarkaWitajcie :) My właśnie przygotowaliśmy budyń jaglany z truskawkami :] Potrzebujemy: pół filiżanki płatków jaglanych filiżankę wody, może być wrzątek, może być zimna woda, jaką macie pod ręką 3 daktyle 6 mrożonych truskawek Wrzucamy wszystko do rondelka i gotujemy co jakiś czas mieszając. Płatki jaglane ugotują się znacznie szybciej niż kasza jaglana. Na koniec wszystko miksujemy, aby jaglanka miała konsystencję budyniu. ;) Skomentuj
MamaOskarkastopni piekarnika. Pieczemy około 30-35 minut, lub do momentu aż kruszonka na górze zacznie się rumienić. Wyciągamy z piekarnika. Serwujemy na ciepło solo lub z lodami Na zimno smakuje równie dobrze. The post Owsiane Jabłkowo – Truskawkowe Crumble appeared first on Made
Made By Mom And Sonręką i dodać dowolne owoce, wcale nie muszą to być truskawki. :-) Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania i nie wymaga wielkiej uwagi. Pysznie smakuje na ciepło i na zimno, długo zachowuje świeżość. (przepis na blaszkę 30x12cm, w przypadku użycia standardowej podwajamy składniki) Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 jajko 1/4 szklanki cukru
Szefowa kuchnipucharków. Na ciastka wylać ugotowaną kaszę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni i posypać nimi deser. Podawać na ciepło lub na zimno. Kiedy deser postoi trochę, to ciasteczka zmiękną. Podawany na gorąco będzie miał ciasteczka chrupiące. Lubicie kaszę jaglaną? jedliście przygotowaną na słodko
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszny obiadek z białą kiełbaską w roli głównej. Kiełbaska zapieczona jest w piwie pod warstwą musztardy. Do tego gotowane ziemniaczki, buraczki i sos jogurtowo-majonezowy chrzanowy na zimno. Ależ to była wyżerka. składniki: 4-5 szt białych surowych kiełbasek 3 łyżki musztardy delikatesowej lub francuskiej ok 200 ml piwa 2 listki laurowe 1 łyżka majeranku 1 duża cebula Cebulę obrać
Monia miesza i gotujenależy dodać tłuszcz). Przełożyć do formy „keksówki” (25x10cm). Polać dwiema łyżkami tłuszczu gęsiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Można podawać na ciepło lub zimno. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi
królestwo garów