wyłożonej pergaminem układamy ciasno herbatniki. Z mleka, budyniu, cukru gotujemy budyń i studzimy, następnie ucieramy go z 1 kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy: herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście
Kuchenne aromatyfolii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru do pieczenia, masa lepiej z niej odchodzi, szczególnie gdy dodatkowo posmarujemy ją oliwą. Smakuje świetnie na ciepło, jak również na zimno - pokrojona w plastry i polana sosem czosnkowym stanowi świetną przystawkę na domowe imprezy. O tym , że należałoby wykonać zdjęcie przypomniałam sobie niestety dopiero po rozkrojeniu rolady, musicie więc nacieszyć
Kuchenne aromatyrodzynek, posypujemy cynamonem. Każdą dziurkę do połowy wysokości zalewamy czerwonym wytrawnym winem. Jabłka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 35 minut. Podajemy na zimno lub na ciepło
Kuchenne aromatySezon szparagowy w pełni, dziś więc kolejny pomysł na ich wykorzystanie w daniu. Będzie to sałatka ze szparagami i mozzarellą. Sałatkę możemy podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od tego jak wolicie. Sałatka ze szparagami i mozzarellą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie mozzarelli w kulkach 1 ząbek czosnku listki rukoli listki szpinaku
Kulinarne przygody GatityCHOCOLATE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku kokosowym. W składzie znajdziemy: suszone daktyle, prażone migdały, wiórki kokosowe, prażone chipsy kokosowe, czekolada biała, olej kokosowy tłoczony na zimno. Jeden baton dostarcza 213 kcal . Przepyszny! I koniec! Mogę przejść do recenzji kolejnego :D Żartuję oczywiście, nie zostawię Was przecież bez żadnego dodatkowego komentarza :) Ale tak, to jest
Zdrowie na języku :Pwujostwa i kuzynów, drugi tort z kolejną "siódemką" podany był na przyjęciu w ubiegłą niedzielę. Wkrótce i on pojawi się na blogu... A tymczasem przepis na kolorowy sernik na zimno, który podpatrzyłam nieco u Joli , ale proporcje i składniki znacznie zmodyfikowałam... Przyznam, że tego rodzaju ciasta są dość pracochłonne, ale czego nie robi się z miłości :) rzecz jasna do potomka
Czerwień i błękitnaczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Gotową potrawę, jeśli to konieczne, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno posypaną pokruszonym serem feta, posiekaną cebulką i natką pietruszki
Smakowity Blog Kulinarnytermoobieg i piec z 15-20 minut, nadmiar wody odparuje i śledzie będą chrupiące smakują wyśmienicie i są lepsze od smażonych na patelni, smakują na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnią rabarbar pokrojony na plasterki. Posyp płatkami migdałowymi i cukrem brązowym. Wstaw do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem. Zajadaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Financier z rabarbarem i białą
Chilli Czosnek i Oliwalekkim ogniu pamiętając aby nie przypalić cebulki. Przygotowujemy rondelek z roztopionym masłem (pół łyżki masła) i wrzucamy do niego usmazone pieczarki oraz miesko z cebulka. Wszystko zalewamy zimna woda do poziomu przykrycia zawartosci, ok. 1/2 garnka. Dodajemy 2 listki laurowe, 1/2 lyzeczki czosnku granulowanego, lyzeczke curry, lyzeczke slodkiej papryki, pieprz i sol. Gotujemy wszystko ok. 30min sprawdzajac czy mięsko jest
upichconanadchodzą upały to odechciewa mi się jeść ciepłe obiady...i w takich sytuacjach najlepiej sprawdza się coś na zimno, polecam zatem makaron w sosie owocowym. Blenduję 0,5 kg truskawek, 2 nektarynki oraz banana, dodaję śmietanę 18 volt oraz makaron. Mniam
upichconaMimo, że na zimno to jednak galaretki nierozerwalnie przywołują we mnie mnóstwo ciepłych i pozytywnych myśli. To zdecydowanie i nierozerwalnie za sprawą panieńskich czasy mojej mamy, której galaretki podczas pierwszych randek skradły serce taty
upichconaPrzepis dostałam od znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe
Kuchnia DanusiCiasto z masą serową na zimno oraz galaretką z brzoskwiniami, wszystko to przekładane kakaowym biszkoptem. Biszkopt 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa 1 wiaderko (1 kg) serka 5 łyżeczek żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 1 duże opakowanie cukru waniliowego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka
Jadło i czytadłoMałe, sympatyczne, zielone kuleczki, które można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu, ale także jako samodzielna przekąska. Mają duży plus, są bardzo proste w przygotowaniu ;) Polecam! :) Składniki: 2 torebki ryżu opakowanie (450g) mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 2 jajka sól, pieprz, zioła prowansalskie cebula 3 ząbki czosnku 100g żółtego sera bułka tarta
Czerwona Porzeczka