na zimno - 10906 przepisów (strona:401/728)

ZUPA WIŚNIOWA Z FRANCUSKIMI KLUSECZKAMI 120

wiśniowy. Wlewamy na wrzątek.  Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub kluseczkami.  Taka zupę super smakuje zarówno na ciepło jak i latem jako chłodnik na zimno

Walijskie Pichcenie
Piróg biłgorajski 161

piec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach na ciepło lub na zimno z dodatkiem kefiru, maślanki, czy zsiadłego mleka. Bardzo dobrze smakuje podsmażany w plastrach na maśle

Anioły w kuchni
Porzeczkowiec 1854

Witajcie :) na dworze zimno , więc można usiąść przy gorącej kawce i  cieście. Dzisiaj zapraszam na Porzeczkowca , uwielbiam to ciasto , jest przepyszne , mięciutkie wprost rozpływa się w ustach . Do ciasta dodałam pyszne masło orzechowo kakaowe firmy    PRIMAVIKA  a do przełożenia użyłam pysznego dżemu z czarnej porzeczki  firmy  ORZECH . Połączenie dżemu z masą śmietanowo maślaną daje

Sama słodycz i szczypta chili
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 504

wyłożonej pergaminem układamy ciasno herbatniki.  Z mleka, budyniu, cukru gotujemy budyń i studzimy, następnie ucieramy go z 1 kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście

Kuchenne aromaty
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 244

folii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru do pieczenia, masa lepiej z niej odchodzi, szczególnie gdy dodatkowo posmarujemy ją oliwą. Smakuje świetnie na ciepło, jak również na zimno - pokrojona w plastry i polana sosem czosnkowym stanowi świetną przystawkę na domowe imprezy.  O tym , że należałoby wykonać zdjęcie przypomniałam sobie niestety dopiero po rozkrojeniu rolady, musicie więc nacieszyć

Kuchenne aromaty
Miodowo - winne pieczone jabłka 219

rodzynek, posypujemy cynamonem.  Każdą dziurkę do połowy wysokości zalewamy czerwonym wytrawnym winem. Jabłka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 35 minut.  Podajemy na zimno lub na ciepło

Kuchenne aromaty
Salatka ze szparagami i mozzarellą 122

Sezon szparagowy w pełni, dziś więc kolejny pomysł na ich wykorzystanie w daniu. Będzie to sałatka ze szparagami i mozzarellą. Sałatkę możemy podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od tego jak wolicie. Sałatka ze szparagami i mozzarellą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie mozzarelli w kulkach 1 ząbek czosnku listki rukoli listki szpinaku

Kulinarne przygody Gatity
Współpraca z IWishBAR :) 150

CHOCOLATE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku kokosowym. W składzie znajdziemy: suszone daktyle, prażone migdały, wiórki kokosowe, prażone chipsy kokosowe, czekolada biała, olej kokosowy tłoczony na zimno.  Jeden baton dostarcza 213 kcal . Przepyszny! I koniec! Mogę przejść do recenzji kolejnego :D Żartuję oczywiście, nie zostawię Was przecież bez żadnego dodatkowego komentarza :) Ale tak, to jest

Zdrowie na języku :P
Kolorowy sernik na zimno z owocami 254

wujostwa i kuzynów, drugi tort z kolejną "siódemką" podany był na przyjęciu w ubiegłą niedzielę. Wkrótce i on pojawi się na blogu... A tymczasem przepis na kolorowy sernik na zimno, który podpatrzyłam nieco u Joli , ale proporcje i składniki znacznie zmodyfikowałam... Przyznam, że tego rodzaju ciasta są dość pracochłonne, ale czego nie robi się z miłości :) rzecz jasna do potomka

Czerwień i błękit
Fasola gigantes 147

naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Gotową potrawę, jeśli to konieczne, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno posypaną pokruszonym serem feta, posiekaną cebulką i natką pietruszki

Smakowity Blog Kulinarny
świeże śledzie z piekarnika... 191

termoobieg i piec z 15-20 minut, nadmiar wody odparuje i śledzie będą chrupiące smakują wyśmienicie i są lepsze od smażonych na patelni, smakują na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Migdałowa tarta z rabarbarem i wodą różaną 151

nią rabarbar pokrojony na plasterki. Posyp płatkami migdałowymi i cukrem brązowym. Wstaw do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem. Zajadaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Financier z rabarbarem i białą

Chilli Czosnek i Oliwa
Klasycznie dobry i aromatyczny GULASZ dla początkujących 155

lekkim ogniu pamiętając aby nie przypalić cebulki. Przygotowujemy rondelek z roztopionym masłem (pół łyżki masła) i wrzucamy do niego usmazone pieczarki oraz miesko z cebulka. Wszystko zalewamy zimna woda do poziomu przykrycia zawartosci, ok. 1/2 garnka. Dodajemy 2 listki laurowe, 1/2 lyzeczki czosnku granulowanego, lyzeczke curry, lyzeczke slodkiej papryki, pieprz i sol. Gotujemy wszystko ok. 30min sprawdzajac czy mięsko jest

upichcona
Makaron w sosie truskawkowym 165

nadchodzą upały to odechciewa mi się jeść ciepłe obiady...i w takich sytuacjach najlepiej sprawdza się coś na zimno, polecam zatem makaron w sosie owocowym. Blenduję 0,5 kg truskawek, 2 nektarynki oraz banana, dodaję śmietanę 18 volt oraz makaron. Mniam

upichcona
Dwupoziomowy galaretkowiec skąpany w gorącej białej czekoladzie z suszoną żurawiną 133

Mimo, że na zimno to jednak galaretki nierozerwalnie przywołują we mnie mnóstwo ciepłych i pozytywnych myśli. To zdecydowanie i nierozerwalnie za sprawą panieńskich czasy mojej mamy, której galaretki podczas pierwszych randek skradły serce taty

upichcona

Proponowane wyszukiwania