na zimno - 10906 przepisów (strona:408/728)

SPIRULINA - ALGA O CENNYCH WŁAŚCIWOŚCIACH 190

TUTAJ w formie sproszkowanej, którą możemy zastosować w kuchni na kilka sposobów. Można spożywać koktajle owocowe z jej dodatkiem, a także dodawać ją do sosów i dipów na zimno. Podobno bardzo dobrze komponuje się z ryżem, pesto, a nawet z... popcornem! Należy mieć umiar w jej dodawaniu, ponieważ jak napisałam na początku, sama w sobie smakiem nie zachwyca... Przynajmniej

Katsuumi
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 244

Kolejny mój eksperyment, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Znakomicie smakuje na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki

VioletoweKucharzenie
Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana 213

wodą, doprowadzamy ją ponownie do wrzenia, przykrywamy garnek pokrywką i wyłączamy gaz. Kaszankę parzymy ok. 20 minut. Taka kaszanka jest już gotowa do jedzenia, ale można ją jeść na zimno, ale ja przygotowałam kaszankę zapiekaną w piekarniku z cebulką i tymiankiem. Na blaszce wysmarowanej tłuszczem układamy porcje kaszanki, pomiędzy nimi układamy ćwiartki cebuli i świeży tymianek. Pieczemy kaszankę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetyczne placuszki twarogowe (97 kcal) 292

Przepis na błyskawiczne placuszki na słodko, idealne na śniadanie czy lunch. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z jogurtem truskawkowym. Jeden placuszek to niecałe 100 kcal.   Składniki (wychodzi ok 8 placków): 300 g twarogu (najlepiej chudego) 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki otrębów (dałam pszenne) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru

e-PrzepisyKulinarne
Ryba słodko – kwaśna z czarnym ryżem 179

bardzo nam posmakowała. Podałam ją z dodatkiem czarnego ryżu, który ma lekko orzechowy smak. Można podać ją na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno. Przepis na rybę pochodzi od Ewy Wachowicz. Jedne co zmieniłam to ilość cukru i oleju w przepisie, którą zmniejszyłam, resztę pozostawiłam bez zmian. Post Ryba

Marta Gotuje
Szarlotka z białym winem. 109

tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta. Piec 50 minut w temperaturze 190ºC. Można podawać zarówno na ciepło z lodami i bitą śmietaną jak i na zimno. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
kotlety mielone mięsno-szpinakowe z kozim serem z piekarnika... 154

jogurt wymieszać z sosem tzatzyki Prymatu i startym na tarce grubsze oczka ogórkiem zielonym i posiekanym szczypiorkiem kotlety są pyszne, mało tłuste i smakują na ciepło i na zimno z sosem jogurtowym................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ziołowy kurczak wędzony 298

będzie rosy na mięsie, przy otwartej wędzarni. Zamykamy wędzarnię, wędzimy kurczaki od 8-10 godzin w temperaturze 50- 60 stopni C. Kurczaki bardzo smakują na ciepło jak i na zimno np. do kanapek. Kurczak wędzony przygotowany przez Piotra Smacznego

kgwjanczewo
Klops pieczony z kaparami 125

Proste i szybkie. Smaczne na ciepło i na zimno. Może więc być częścią obiadu albo służyć za domową wędlinę. Mało roboty, dużo smaku, czego chcieć więcej :) 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mały słoiczek kaparów musztarda sól olej Cebule obrać i podsmażyć na oleju. Wystudzić. Kapary odsączyć

Polska Zupa
Sos pieczeniowo- śliwkowy 134

pieczeniowy rozmieszaj w 200 ml zimnej wody. Podgrzewaj na wolnym ogniu nieustannie mieszając. Gdy lekko przestygnie dodaj do niego powidła śliwkowe i dokładnie wymieszaj. Możesz go podać zarówno na zimno jak i na ciepło. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Gofry M.Roux 143

Jedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z kubkiem gorącego kakao. Więcej rozpisywać się nie będę, bo trzeba je spróbować. 'gofry M.Roux' Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna szklanka) - 1 łyżka cukru pudru - 50g masła - 2 jajka - 1 szklanka

CookYourself
Zupa owocowa z rabarbarem 131

cukry oraz wiśnie z zalewą. Gotować 10 minut. Mąkę rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody, wlać powoli do mocno gotującej się zupy, żeby lekko zgęstniała. Podawać na ciepło lub zimno z makaronem i śmietaną function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
ZUPA WIŚNIOWA Z FRANCUSKIMI KLUSECZKAMI 105

wiśniowy. Wlewamy na wrzątek.  Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub kluseczkami.  Taka zupę super smakuje zarówno na ciepło jak i latem jako chłodnik na zimno

Walijskie Pichcenie
Piróg biłgorajski 147

piec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach na ciepło lub na zimno z dodatkiem kefiru, maślanki, czy zsiadłego mleka. Bardzo dobrze smakuje podsmażany w plastrach na maśle

Anioły w kuchni
Porzeczkowiec 1842

Witajcie :) na dworze zimno , więc można usiąść przy gorącej kawce i  cieście. Dzisiaj zapraszam na Porzeczkowca , uwielbiam to ciasto , jest przepyszne , mięciutkie wprost rozpływa się w ustach . Do ciasta dodałam pyszne masło orzechowo kakaowe firmy    PRIMAVIKA  a do przełożenia użyłam pysznego dżemu z czarnej porzeczki  firmy  ORZECH . Połączenie dżemu z masą śmietanowo maślaną daje

Sama słodycz i szczypta chili