Grzyby leśne w occie (maślaki i podgrzybki brunatne)

Grzyby leśne w occie (maślaki i podgrzybki brunatne)

Grzyby leśne w occie (maślaki i podgrzybki brunatne)

Marynowane grzyby są idealne jako zakąska na zimno. Świetnie pasują jako dodatek do obiadu. Ich przygotowanie jest naprawdę szybkie, proste i łatwe.  Do słoików osobno wkładałam 2 rodzaje grzybów - po lewej stronie są czarne łebki, a po prawej - maślaki. Składniki na 3-4 małe słoiki: świeże grzyby, np. maślaki lub czarne łebki 2  małe cebule 1 łyżka gorczycy 4-5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka cukru sól 1/2 szklanki octu 2 szklanki wody Cebulę obrać, umyć i przekroić na cztery cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.