Idealne jako przekąska na zimno bądź pomysł na śniadanie lub kolację - f aszerowane jajka z łososiem i koperkiem Składniki: 6 ugotowanych jajek 50 g wędzonego łososia 1/2 pęczku koperku majonez pieprz Jajka ugotować na twardo (moja metoda do gotowania jajek: do zimnej wody wkładam umyte jajka, gdy woda zacznie wrzeć to gotuje co najmniej 3 minuty, aby były twarde) i ostudzić. Następnie przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki, a następnie dodać do nich posiekany koperek (od... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)