na zimno - 10906 przepisów (strona:414/728)

Jabłecznik 208

wiadomo święta są czasem ciast i słodkich wypieków. My na te święta oprócz pierników i ciasteczek kosztowaliśmy snickersa na zimno , różne rodzaje makowca i oczewiście jabłecznik który uwielbiam. Tym razem przedstawiam przepis na jabłecznik i powiem tylko że zeszły nam jego trzy blaszki... później niech broni się sam. Składniki: 3 szklanki mąki kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Lubczyk i Wanilia
drobiowo-wieprzowe z szynkowaru 167

temp 80 stopni 1,5 godziny.Mięsko nie może się gotować tylko ma się parzyć. Po zdjęciu z ognia,wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia..Wędlinka doskonała na zimno,na chleb w towarzystwie chrzanu i ćwikły.  Smacznego

w mojej kuchni
Schab duszony w czerwonym winie 186

Taki domowy schab świetnie się nadaje na obiad lub, tak jak moja rodzinka woli, na zimno na kanapkę. Wystarczy poświęcić kilka godzin  i można delektować się własnym domowym wyrobem. Smak i aromat niezastąpiony i nieporównywalny z tymi ze sklepu. Polecam! Składniki 1-2 kg schabu bez kości 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina sól pieprz papryka mielona słodka papryka mielona

Bea(u)ty kitchen
Markiz 163

Mamy dziś  Dzień Czekolady, a skoro tak, to i ja ze swej strony proponuję Wam pyszny torcik czekoladowy........na zimno:) Mam nadzieję, że będzie smakował:P Składniki: 15 dag czekolady gorzkiej 15 dag czekolady mlecznej 5 dag cukru 4 łyżki żelatyny 1 śmietana kremówka 4 jajka 1 słoik wiśni w kompocie lub puszka wiśni w żelu Wykonanie: Czekoladę rozpuszczam

Ciasteczkowy Potwór
Melba 275

mleko, mam słodkie, tylko brak kwaśnej śmietany w lodówce. Wysłałam , więc córkę do sklepu i tak to znów zagościła pyszna, kremowa  melba , czyli serniczek na zimno Składniki: 1 litr słodkiego mleka 1 litr kwaśnego mleka 1/2 litra kwaśnej śmietany 4 jajka 3/4 kostki masła- ja dałam całą 1 szklanka cukru- uważam, że to za dużo

Ciasteczkowy Potwór
Dyniowa fantazja 152

ciasto wymyśliłam sama od podstaw i jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Wspaniałe w smaku, piękny wygląd i robi się trochę jak jabłecznik, do tego na zimno. Extra! Składniki na kruchy spód: 10 dag cukru pudru 25 dag zmielonych wafli 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka kurkumy Masa: 1 kg dyni pokrojonej w kostkę 1/4-1/2 szklanki cukru 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z truskawkami 129

umyte truskawki, lekko je wciskając. Ciasto dobrze ostudzić. Masa serowa: Przepis na masę serową znajdziesz tutaj . Wykonanie masy serowej i składniki są takie jak w przepisie na sernik na zimno. Nie wykorzystujemy z tego przepisu jedynie galaretki. Tężejącą masę wyłożyć na zimne truskawki, równo rozsmarować. Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30%, dobrze schłodzonej; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka cukru kryształu

In my kitchen
Kokosowe drożdżówki z czekoladą 149

ciepło. Uwaga: 1. Pamiętaj, by składniki na ciasto drożdżowe miały temperaturę pokojową ( składniki wyłóż wcześniej z lodówki); 2. Jeżeli drożdżówki robisz z nutellą to rewelacyjnie smakują też na zimno. Na ciepło warto podawać drożdżówki z czekoladą, wówczas czekolada jest rozpuszczona, a nie twarda. 3. Do ciasta dodałam kilka kropli olejku kokosowego, wówczas drożdżówki mają bardziej intensywny zapach kokosu. 4. Moich

In my kitchen
Truskawkowy mus 163

zbadać temperaturę. Jeżeli chodzi o mnie, to ja czekoladę rozpuściłam, potem odstawiłam w kuchni na około 40 min, od czasu do czasu mieszałam. Ostatecznie czekolada była chłodna, ale nie zimna. Myślę, że deser można przygotować również z mrożonych truskawek

In my kitchen
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami 131

ekstraktu migdałowego; szczypta soli; Migdały zmielić partiami w malakserze, wymieszać z cukrem pudrem i pozostałymi składnikami i wyrobić na gładką, twardawą masę. Pastę schłodzić w lodówce. Pasta musi być zimna przed kolejną obróbką. Niewykorzystane resztki pasty można przechować w zamrażalniku. Pasta ta to nic innego jak marcepan. Mimo tego nie próbowałam piec tej krajanki z gotowej masy marcepanowej kupionej

In my kitchen
Pasta z ciecierzycy a'la hummus 177

teraz na stałe wejdzie do mojego menu, gdyż jest smaczna, zdrowa i bardzo sycąca.  Przygotowałam z niej pastę a'la hummus. Zasadniczo hummus występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem pita, ale podstawowymi składnikami są zawsze ciecierzyca, ugotowana i utarta, zmiażdżony czosnek, tahini - czyli pasta sezamowa, oliwa i przyprawy a wszystko razem dokładnie wymieszane. U mnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Marokański kurczak z figami 183

Zapraszamy na fotorelację z Maroka pt. " Jest zima to musi być zimno " (link) Składniki 6 pojedyńczych piersi z kurczaka   2 łyżki stołowe drobno posiekanych migdałów       1/2 szklanki drobno pokrojonych suszonych fig lub 2 - 3 świeże figi (drobno pokrojone)   półtorej łyżki stołowej miodu   1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (wbrew pozorom da się to kupić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Palcówka - domowa kiełbasa suszona dojrzewająca 182

angielskie - 0,25 grama na kilogram mięsa czosnek - 1-2 gramy na kilogram mięsa gałka muszkatołowa - 0,5 grama na kilogram mięsa cukier - 1 gram na kilogram mięsa  zimna woda - około 50 ml *** opcjonalnie 1-2 gramy mielonej ostrej papryki lub chili w płatkach jelita wieprzowe o przekroju 28-32 mm namoczone uprzednio w wodzie przez minimum 30 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jibneh shelal - syryjski ser 249

czasu, aż wykorzystamy całą roztopioną mozzarellę, a następnie osuszyć. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym foliowym woreczku lub zapakowany próżniowo. Jibneh shelal można także zamrozić . Można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło (podgrzany przez chwilę w gorącej wodzie). Poniżej film instruktażowy jak rozciągać i splatać jibneh shelal w takiej postaci można najczęściej kupi ć ten ser w Arabii

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szynka gotowana 15-minutowa 189

Ostatnio zapanowała piękna moda na przygotowywanie swoich domowych wędlin, mięs na zimno idealnych do chleba, na śniadanie. A wszystko zgodnie z zasadą wiem co jem. Ja tez od jakiegoś czasu tak robię i dlatego ciągle szukam nowych pomysłów na zrobienie idealnych delikatnych i soczystych wędlin, bo łatwo jest wysuszyć w obróbce schab czy szynkę. I taki tez przepis znalazłam

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję