na zimno - 10906 przepisów (strona:423/728)

Potrawka z kurczaka 183

Szybkie w przygotowaniu  danie z piersi kurczaka. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Potrawka z kurczaka pojawia się na moim stole zawsze wtedy, gdy nie mam pomysłu co na obiad. Domownikom smakuje, a nawet gdy długo jej nie robię to proszą o nią. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 2 torebki (200 g) ryżu 3 średnie marchewki

Kuchcik gotuje
Szarlotka krzemińska 350

wystudzone jabłka, posypać cynamonem 8.Resztę ciasta zetrzeć na grubej tarce i wyłożyć na jabłka. Piec: ok.40-50 minut w temperaturze 180* Podawać na ciepło z lodami waniliowymi bądź na zimno, oprószoną cukrem pudrem. Smacznego

KreatywnePiny
Przepis na schab w galarecie 312

świętach, więc przepis ciut spóźniony, ale ten Schab w galarecie to idealne danie nie tylko na świąteczny stół, pasuje też na przyjęcie imieninowo-urodzinowe. Schab podawany jest na zimno jak wszelkie galantyny , galaretki z nóżek, czy galarety , takie potrawy są świetną przekąską podczas wszelakich imprez. Do przygotowania tego dania wykorzystałam schab peklowany parzony (taki sam pokazywałam w programie Pytanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
babeczki czekoladowe... 133

Składniki: masło miękkie 150 gram, cukier 150 gram, jajka 3 sztuki, mąka tortowa 120 gram, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, aromat pomarańczowy 3 krople, kakao 30 gram KREM: śmietana zimna 30% 200 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba, cząstki pomarańczy - ile potrzeba przepis jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - składniki temperatura pokojowa - masło

W Mojej Kuchni Lubię
Wytrawne muffiny z serem i bekonem 169

Muffiny z serem cheddar i bekonem nadają się na śniadanie lub jako przekąska na imprezę. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis na 12 sztuk pieczonych w tradycyjnej foremce do muffinów. 1 jajko 185 g mąki pszennej 130 ml mleka 70 ml oliwy z oliwek 80 g sera cheddar lub innego twardego 60 g bekonu 1 łyżeczka proszku

Trzeci talerz
Delicja 225

mąki. Resztę mleka wraz z cukrem zagotowywujemy. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy do niego rozpuszczone mąki i energicznie mieszamy do czasu aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Gdy masa będzie zimna ucieramy ją z masłem. Polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany  3 łyżki kakao 60 g masła łyżeczka żelatyny Wykonanie: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Resztę składników

Krakowskie smaki Ani
Pieczeń rzymska z jajkami 141

Pyszna, soczysta pieczeń jajkiem wypełniona, ziołami i pieprzem doprawiona. Może być na ciepło z sosem podawana lub z kromeczką chleba na zimno zjadana .  Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 1 ½ suchej bułki kajzerki, 1 duża cebula, 2 surowe jajka, 2 łyżki oleju rzepakowego, 6 ugotowanych jajek, 1 łyżka soli, 1 łyżka pieprzu czarnego świeżo

Moniki Smakołyki
Francuskie babeczki z fetą 139

Wytrawne aromatyczne babeczki we włoskim stylu. Doskonałe na przystawkę. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich wielką zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania. Nawet jeśli goście siedzą już za stołem w kilka chwil można je przygotować i upiec. Jeśli ktoś nie lubi fety można ją zastąpić mozarellą. Przepis na około 20 babeczek pieczonych w foremce do małych

Trzeci talerz
Rolada mięsna z boczkiem i szpinakiem 270

Mięsna rolada z nadzieniem ze szpinaku i fety nadaje się do obiadu, jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku ( 400 g ) 15 długich cienkich plastrów parzonego lub wędzonego boczku 1 sucha bułka namoczona w mleku i odciśnięta

Trzeci talerz
Rolada mięsna z kurkami i fetą 192

Delikatna mięsna rolada z nadzieniem z kurek i fety. Sprawdza się jako mięso obiadowe, jak i samodzielna przystawka lub odatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kurki można zastąpić innymi grzybami leśnymi, w tym mrożonymi. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 300- 400 g kurek 2-3 cebule 2 kabanosy rozcięte wzdłuż

Trzeci talerz
Pieczeń rzymska z jajkiem 126

rodzaj domowej wędliny przygotowanej na bazie mielonego mięsa, u nas tym razem mięsa wieprzowego. Dla urozmaicenia do środka dodajemy jajka ugotowane na twardo. Z reguły pieczeń podajemy na zimno, choć są też zwolennicy jedzenia jej na ciepło. Będzie doskonała do kanapek, na kolację czy też na lunch. Tym razem jej przygotowaniem zajął się mój Ślubny. Wyszła mu doskonała. Pieczeń rzymska

Kulinarne przygody Gatity
Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych 238

jajku i panierujemy. Smażymy na oleju , na średni ogniu, aż panierka nabierze złocistego koloru. Świetnie komponuje się z frytkami bądź pieczonymi ziemniakami, ale można też z powodzeniem podawać na zimno jako przekąskę. Smacznego! Post Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Rolada serowo – drobiowa 327

Kolejna odsłona mojego ulubionego połączenia składników: kurczaka, sera żółtego i pieczarek. Rewelacyjne danie na każdą imprezę! Smakuje idealnie zarówno na gorąco jak i na zimno. Polecam! Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 łyżki majonezu szczypta proszku do pieczenia sól, pieprz 1,5 łyżki mąki 350 g żółtego sera Nadzienie: 2 – 3 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek sól, pieprz

Za drzwiami kuchni
Wytrawny rogal drożdżowy 140

dziś przygotowuję hurtowe ilości jedzenia, które będzie gotowe bez poświęcania mu bezcennego czasu. Rogal wystarczy pociąć na porcje i zapakować na drugie śniadanie do pracy. Można go zjeść na zimno albo podgrzać w mikrofali w firmie. Można włożyć do środka, co tylko wpadnie nam pod rękę. Jest to zatem kolejny przepis "nawinie" ;) Ciasto zaproponowane przeze mnie można zastąpić własnym wypróbowanym

Weekendy w domu i ogrodzie
Sajgonki z warzywami 117

odsłona sajgonek. Składniki (porcja na 6 sajgonek): ćwiartka awokado (niezbyt miękkiego) pokrojona w słupki ćwiartka papryki pokrojona w słupki tarta marchew starta połówka kalarepki 6 płatów papieru ryżowego przegotowana zimna woda Dip: pół łyżeczki oleju sezamowego sok z ćwiartki cytryny łyżka oleju arachidowego łyżka oliwy 2 łyżki sosu sojowego Moczyć płat papieru ryżowego w wodzie aż zmięknie. Osączyć z nadmiaru

Weekendy w domu i ogrodzie