Szpinak, czyli zmora dzieciństwa stała się dla mnie wykwintnym warzywem do przygotowania szybkich dań. Można i na ciepło i na zimno. Mnóstwo pomysłów, niezliczona ilość przepisów. Dzisiaj przygotowałam sałatkę ze świeżego szpinaku.Jednym z ważniejszych składników, który dodaje to "coś" do smaku jest ocet balsamiczny Polecam!! Sałatka smakuje najlepiej z ciepłą bułeczką. Składniki: torebka świeżego szpinaku kiść białego winogronu
pieprzny smaczekczystych słoiczków, zakręcić i odwr óci ć do góry nogami, do ostygnięcia. Konfitura jest smacznym dodatkiem do mięs, kaszanki, serów, kiełbasek . Można ją podawać na ciepło i na zimno. Z fetą po prostu to eksplozja smaków :-) Gdzie ś w połowie , wystraszyłam się, że mi nie wyjdzie, bo cebula nadal była bardzo wyczuwalna , wręcz chrupka, jednak w głowie ciągle
Gaździnka warzykońcu w tym samym bulionie ugotować kaszę. Selera naciowego pokroić, natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem............ Uwielbiam taki obiadek robić sobie, kiedy idę do pracy. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło Smacznego
Gaździnka warzyPyszny na ciepło lub zimno, dość uniwersalny, bo dobrze smakuje z wszystkimi owocami. Osobiście przestawiłam się ostatnio na jagody. Sos delikatny z nutka alkoholu. Składniki: 0,5l mleka 3 łyżeczki cukru wanilinowego 4 łyżki cukru 1 woreczek białego ryżu Sos : poł szklanki jagód ( lub innych owoców) 2 łyżeczki czystego alkoholu 1/3 szkl wody 2 łyżki cukru 1 płaska
Garnkowe fanaberiewysadźcie dworu, nie podpalcie nic, siebie też nie, nie wynoście niczego i posprzątajcie po sobie. Jedzcie w spokoju i skupieniu. Bądźcie cisi, niezauważeni i dystyngowani. Nie zważajcie na dojmujące zimno i niewygody. Zachowujcie się z klasą i godnością. Użyjecie sobie potem w samochodzie. Smacznego
GRUBY WAŁEKnudny! To przepis który dostałam od siostry, i tak zrobiony szpinak jest na prawdę bardzo smaczny. Właściwie może stanowić samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki
Stare Garyodporność organizmu, oczyszczają organizm z toksyn, pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego. Herbatka poziomkowa doskonale gasi pragnienie. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Smaczną i aromatyczną herbatkę poziomkową polecamy osobom w każdym wieku. Poprzez picie jej dostarczamy potrzebne nam substancje, dzięki czemu wspomagamy naturalną odporność organizmu. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnizwijamy szczelnie, owijamy folą aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy do 7 godzin w temperaturze 70 stopni. Po upieczeniu można podać na gorąco jak również na zimno jest bardzo miękka rozpływa się w ustach niczym masło Smacznego
kgwjanczewokrążek maczamy z obu stron w bułce, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce, smażymy z obu stron na zloty kolor. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu
Krakowskie smaki Anijego uszu przywiązujemy pieluszkę w której jest mięso, przykrywamy i gotujemy. Do garnka do gotowania na parze również należy wlać wody;) Woda nie może dotykać mięsa. Można podawać na zimno np. do kanapek bądź na ciepło do obiadu
Krakowskie smaki Anijeść codziennie;) Dzisiaj w trochę innej wersji, takiej hmmm "nowoczesnej" ? W każdym bądź razie coś innego ale nie mniej smacznego;) Przepyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne na śniadanie jak i na kolację, znakomicie sprawdzają się również jako przekąska. Polecam bardzo;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego 8 plasterków salami 2 opakowania mozzarelli pomidor 1,5 szklanki mleka
Krakowskie smaki Animogłam się do nich zabrać. Układając się wczoraj do snu postanowiłam: "jutro je zrobię". I tak oto powstały pyszne chlebki idealne na kolacje czy śniadanie:) Świetnie smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Ela dziękuję za pomysł i przepis;) Zapewne jeszcze nie raz powrócę do tego przepisu, ciekawa jestem jak Wam się on podoba? Składniki farsz: brokuł pomidor
Krakowskie smaki Aniwstawić do piekarnika i poczekać chwilkę, aż się zapieką. Ryż, ementaler, szpinak, wędlina i ser bałkański tworzą przepyszną i niezwykle spójną całość. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na pewno sprawdzą się jako drugie śniadanie w pracy czy tez w szkole. Serdecznie polecam;) Składniki: 2 cebule 4 łyżki masła 250 gram mrożonego szpinaku 160 ml śmietany
Krakowskie smaki AniWykonanie: Kakao i drobno posiekaną czekoladę umieścić w misce, wlać gorącą kawę i całość mieszać do rozpuszczenia się czekolady, schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Gdy mieszanka będzie zimna dodać do niej olej, jajka, ocet i ekstrakt, wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec do masy dodać składniki suche czyli mąkę, sodę, cukier i sól. Całość mieszać
Krakowskie smaki AniKiedy jest zimno, z większą chęcią zjadamy konkretne i sycące dania. Zapiekanka z ziemniaków, z boczkiem i jajkiem to obiad z prawdziwego zdarzenia, który nawet w niewielkiej porcji napełni nam brzuchy na długie godziny. Boczek nie jest szczególnie korzystny dla naszej figury, ale czasami można zaszaleć. ;-) 1 kg ziemniaków 3 cebule 300-400g wędzonego boczku 3 ząbki czosnku 250ml
Szefowa kuchni