Karmelowy sernik na zimno, na cieście biszkoptowym. Bardzo wysoki i puszysty. Użyłam blaszki 23x32. Bez obaw można użyć trochę większej, gdyż masy serowej wychodzi naprawdę dużo. Ciasto: biszkopt kakaowy z 4-5 jajek wg dowolnego przepisu Masa Serowa: 1 kg serka naturalnego 1 - 1,5 szklanki cukru 200 g masła 250 g margaryny mlecznej 1 opakowanie (50g) żelatyny 1 opakowanie
Praktyczna ploknem śnieg, a my myślimy tylko o tym żeby się ogrzać. Czemu więc zima ma kojarzyć się z uciążliwym zimnem i nieprzyjemnościami. Lepiej myśleć pozytywnie i skoncentrować na drobnej przyjemności jaką daje nam ta nieokrzesana i uszczypliwa pora roku. Przedstawiamy wam dzisiaj taką małą przyjemność: Zimową herbatkę o intensywnym i aromatycznym smaku. Herbata ta jest z dużą dawką zdrowych
KreatywnePinydelikatna skorupką, która jest bardzo krucha, także bardzo ostrożnie przenoście ją na paterę do ciasta. Można zostawić bezę na całą noc by odczekała przed podaniem kilka godzin, Podawać na zimno! Śmietanę ubić na sztywno. Wymieszać ją z mascarpone na gładką masę, opcjonalnie można dodać trochę cukru pudru. Grillujemy 2 plastry pomarańczą po czym kroimy je na małe trójkąty. Jagody
KreatywnePinywrzątkiem po około minucie dodać pozostałe składniki. Szklankę przykryć spodkiem, bądź małym talerzykiem. Trzymać pod przykryciem przez około 3-5 minut. Herbata jest doskonała na gorąco a także na zimno. Smacznego
KreatywnePinydodajemy czekoladę. Mieszamy aż polewa odrobinę zgęstnieje, dolewamy 1 łyżeczkę whisky. Polewamy Profiteroles ciepłą czekoladą. Podajemy od razu po polaniu gorącą polewą, bądź studzimy w lodówce i podajemy na zimno. Smacznego
KreatywnePinyUprażyć orzechy na małym ogniu. 4. Ugotowaną brukselkę przełożyć do orzechów, dodać pieprz i sól oraz masło bądź oliwę i wymieszać wszystko dokładnie. Podawać na ciepło lub zimno w zależności od upodobań. Ja wybrałam opcję na ciepło :) Smacznego
KreatywnePinypłynnym miodem, bądź opcjonalnie rozpuszczonym na małym ogniu kajmakiem. Chłodzenie: Gdy czekolada ostygnie. Włożyć sernik do zamrażalnika na około 3-4 godziny. Po czym przełożyć do lodówki. Podawać na zimno. Smacznego
KreatywnePinymascarpone na masę serową 3. Polać syropem z wiśni. Chłodzenie: Włożyć sernik do zamrażalnika na około 3-4 godziny. Po czym przełożyć do lodówki. Podawać na zimno. Smacznego
KreatywnePinyopłukać w wodzie. Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Całość zmiksować na jednolitą masę. Najlepiej zostawić na noc w lodówce aby smaki się "przegryzły". Można stosować do kanapek, dań na zimno
Szybko Tanio SmacznieWitajcie! Ostatnio pogoda taka w kratkę, raz zimno, zaraz znowu cieplej - najważniejsze, że już mamy wiosnę! :) Dziś powracam do Was z przepisem na pyszną, chrupiącą i oczywiście domową granolę! Inspiracja - Cynamonowy Pył Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. otrębów pszennych 1/2 szkl. płatków migdałów 3 łyżki nasion chia 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki oliwy z oliwek
Chocolate Stop Temptingzauważyłam bardzo fajny deser - Natas do Céu. Postanowiłam spróbować... no i od tego czasu nie potrafiłam przejść obojętnie obok półki z tym deserem :) Jest to deser podawany na zimno, w smaku przypominający piankowe lody, przełożony warstwą pokruszonych ciasteczek i oblany słodką masą jajeczną. Ponieważ ciągle mi było mało... pomyślałam, że na pewno gdzieś w sieci znajdę przepis
Świat Domowej Kuchnizamrozić i dodać później do gotowania np. bigosu czy kapuśniaku mięso jest bardzo smaczne, kruche i w sumie szybko ugotowane niż w tradycyjnym gotowaniu 1 golonkę, łopatkę zostawiłam na zimno do pieczywa, 2-gą golonkę zjedliśmy na pół na obiad z kapustą z ziemniakami................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękonsystencję, posiada poręczne opakowanie. Sos paprykowo-czosnkowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju zapiekanek, pizzy a także do drobiu i czy też dań z ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek. Danie smakowało wybornie. składniki na 4 porcje 4 udka z kurczaka 1 łyżka oleju sól
Smakowite DaniaPyszny kompot z rabarbarem i truskawkami , najlepiej smakuje na zimno, idealnie gasi pragnienie w upalne dni , może być znakomitym dodatkiem do drugich dań. składniki na 1,5 l kompotu 10 szt rabarbaru 3/4 szklanki cukru kryształu 6 dużych truskawek 1,5 l wody przepis Rabarbar kroimy w 3 cm paski ,wrzucamy do garnka , zalewamy wodą około 1,5 litra , dodajemy
Smakowite DaniaFantastyczny sernik na zimno z borówkami amerykańskimi na kruchym spodzie herbatnikowym przygotowany na bazie serków homogenizowanych , może stanowić świetny deser lub podwieczorek. .Prostota wykonania sernika , mała pracochłonność a co najważniejsze obłędny smak jest jego główną zaletą. składniki na tortownicę 23 cm 200 g herbatników 50 g margaryny 3 opakowania serka homogenizowanego po 200 g 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki
Smakowite Dania