Zupa owocowa

Zupa owocowa

Zupa owocowa

Składniki: 1 kg owoców ( użyłam mrożonych truskawek, wiśni i jagód) 4 litry wody 7 łyżek cukru 1 opakowanie kisielu ( użyłam wiśniowego) 300 g makaronu ( użyłam makaronu kolanka ) Sposób przygotowania: 1. Zagotować wodę i wyciągnąć owoce z zamrażarki. 2. Owoce wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 5 min. 3. Dodać cukier i makaron. Cały czas mieszać. 4. Kisiel rozpuścić w 1/2 szklanki wody. 5. Gdy makaron będzie prawie gotowy dodać kisiel, dokładnie wymieszać i gotować ok. 5 min. 6. W przypadku gdy zupa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.