pudeł i schowałam je na dnie szafy, a tu już trzeba wyciągać zajączki i jajeczka. Jedyne, co nie bardzo się zmieniło, to pogoda - w Boże Narodzenie było szaro, zimno i pochmurno; wyglądając za okno w tej chwili, moim oczom ukazuje się widok niezwykle podobny. Ale - kto by się przejmował pogodą? Najważniejsze to, że mamy chwilę wolnego, gdzie można zwolnić
Pożeraczka, czyli raz adobrzesprawia że jesteście zrelaksowani podczas gdy za oknem zimno i pogoda jest po prostu beznadziejna? Oczywiście każdy ma swoje sposoby na zimowa chandrę. Ja mam swoje może Wam też pomogą. Wieczór z książką. Czas odkurzyć zaległości w tym dziale życia ! Seans filmowy. Oczywiście w domu, kup popcorn i zaproś znajomych. Bawcie się :) SPA. Gorąca kąpiel ze świeczkami i olejkami
Panda i jej światjutro pieczemy chleb aby na wielkanocnym stole przy śniadaniu pyszny bochen z oliwkami królował. Wyrastanie chleba zależy od wielu czynników min. od temperatury w mieszkaniu, ponieważ teraz jest dość zimno ja swój bochen wkładam do piekarnika z włączoną żarówką i rośnie wtedy bardzo szybko. Jeśli Wasz zakwas jest słaby to wystarczy dodać do ciasta drożdże, jeśli natomiast zakwas jest mocny
Moje Małe CzarowanieKilka dni minęło odkąd zrobiłem tą zapiekankę :) Czas nie pozwolił mi wcześniej dodać przepisu :) Po kilku dniach słonecznych znów było zimno, deszczowo i ponuro, a w takie dni ciężko mam się zabrać za cokolwiek :) Też tak macie ? :) Danie bardzo proste, kilka warzyw wrzucone do parowaru, posypane serem :) Ale bardzo ładnie się prezentuję i bardzo dobre wyszło :) Składniki : 2 ziemniaki
Parowar FacetaŚwietne jako danie obiadowe, ale też znakomite jako wędlina, na zimno. Zamroziłam nogi jakiś czas temu, przed zamrożeniem wyluzowałam, więc kiedy przyszedł czas szykowania, pracy nie było dużo. Wystarczyło przygotować farsz, załadować nogi, zaszyć i upiec. Podawać np z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami. Bardzo polecam ! składniki 2 gęsie nogi farsz wieprzowy 240 g mielonej wieprzowiny
Stare Garystole. Można rozłożyć je na talerzykach, udekorować i już mamy całkiem efektowną i wcale nie taką pracochłonną przystawkę. Jak zrobić w kilka minut faszerowane pomidory? Na szybko. Idealne jako zimna przekąska, stylowa dekoracja stołu na imprezę. Oto kilka prostych i zarazem smacznych pomysłów. Pomidory faszerowane chlebem. Przygotowanie 5 minut. Pieczenie 20 minut. Potrzebne nam będą: 4 kromki chleba razowego
MODA NA BIOskórki i zmielić. Do garnuszka wsypać cukier, orzechy, oraz mleko. Całość podgrzewać do czasu, aż cukier się rozpuści. Masę odstawiamy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna ucieramy ją z masłem
Krakowskie smaki AniWitajcie :) za oknami zimno i strasznie wieje , a ja zapraszam was na przepyszną Babkę serową z pomarańczą . Wpadł mi do głowy pomysł na takie właśnie połączenie , w smaku jest pyszna i przede wszystkim wilgotna , nie przepadam za babkami bo są dla mnie za suche , ale przyznam się że w takiej
Sama słodycz i szczypta chiliMini pascha z migdałami i morelami to taka wielkanocna odsłona innej wersji sernika na zimno, tylko że bez dodatku żelatyny. Moja mini pascha to uproszczona wersja tradycyjnej paschy, po pierwsze każdy dostaje dla siebie porcję, gdyż przygotowałam paschy w małych, ozdobnych foremkach. Po drugie pascha jest przygotowana bez masła, bez mleka i śmietany. Można powiedzieć, że jest to pascha
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kefir 1/2 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, sok z limetki 1 sztuka, ciasteczka czekoladowe 75 gram, wiórki kokosowe 18 płaskich łyżeczek, śmietana 30 % 200 ml, cukier 2 łyżki, wiórki kokosowe 1/2 szklanki, śmietan
W Mojej Kuchni LubięPrzepis na rybę dostałam od Mamy. Nie wiem dlaczego taka nazwa tej ryby bo z Japonią, nie ma nic wspólnego:-) nazwa jak nazwa. Rybę się je na zimno i przygotowuje dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły. Ja robię ją często i na stałe zagościła w menu imprezowym. POLECAM:-) Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. Dorsz, Morszczuk
IMPRESJA SMAKUzupę do małych szklaneczek lub tradycyjnie na talerze. Udekorować z wierzchu pokruszoną fetą, pieprzem, polać odrobiną oliwy z oliwek. Podawać na ciepło, choć można również skosztować ją na zimno, dla ochłody. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Prosta zupa marchewkowa – przepis is a post from: moda na bio The post Prosta zupa marchewkowa – przepis appeared first on moda
MODA NA BIOPodczas pieczenia mięso co jakiś czas podlewać powstałym sosem. Gotowe należy odstawić na 15 minut, żeby odpoczęło i nie puściło soków przy krojeniu. Gorące jest idealne do obiadu, na zimno świetnie smakuje z chrzanem lub ćwikłą na kanapkach
W poszukiwaniu inspiracjiłyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g) do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie
w mojej kuchni