łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g) do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie
w mojej kuchniDzisiejsza pogoda niestety nie nastraja optymistycznie. Szaro, deszczowo, zimno ... gdzie ta wiosna ? No nic, za to u mnie na blogu kolorowo. Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybką wiosenną sałatkę. składniki na 1 dużą porcję: mieszanka sałat: apollo, red batavia, roszponka, rukola 2 łyżki kukurydzy konserwowej 4 pomidorki koktajlowe 3 rzodkiewki składniki na sos: 2 łyżki soku z cytryny
noteskulinarnyfigaduży kawałek. Wystrój nowoczesny, ale bez przesady. Jadłam 2 rodzaje ciasta: brownie z masłem orzechowym (na pewno był też w nim banan) i ciasto na zimno z chia i musem truskawkowym bez cukru (wydaje mi się, że to drugie w wersji raw) - oba ciasta pyszne. Już nie mogę się doczekać, aż zjem tu obiad dwudaniowy. Jak na razie jest
Qlinarnie i Qlinarnieotrzymają: Magda z crust&dust - za budującą postawę rodziców Anka Gmurczyk - za herbatę i cudownie beztroskie zaskoczenie "nie wiedziałam, że woda wrze" Lidien - za sernik na zimno ... z piekarnika Gratuluję i proszę o kontakt mailowy
KUCHARNIAprzestygnie dodajemy do nich jajka, natkę i starty ser. Mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Zapiekankę przekładamy do wysmarowanego oliwa naczynia. Wyrównujemy i pieczemy ok 20 minut. Podajemy na zimno lub ciepło. Syncio po dwóch nocach i jednym dniu zmagania się z wymiotami i biegunką ozdrowiał. Jakby nigdy nic mu nie dolegało dzisiaj apetyt ma i energię... w przeciwieństwie
Dzieje kuchennej Wiewiórygorącym oleju smażyć rumiane kotlety, następnie nakryć pokrywką i dusić na mniejszym ogniu z 5 minut kotlety są soczyste, ostre i można je podać na ciepło i na zimno...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięśniadanie, obiad czy kolację. Na spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Jajka na groszku Jogurt, curry i żurawina. Ekspresowy sos (bez laktozy, bez glutenu) Mandarynkowy sos do mięs na zimno (pikantny) Szybka sałatka buraczana Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną Wielkanocna sałatka z kukurydzy i jajka Sałatka z selera Domowy sos tatarski na Wielkanoc Wiejska
Szybko Tanio Smacznieraczej przepisem tego nazwać nie można. Przez deszcz zużyłam to, co było w lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego sera
Pełny talerzminut. W połowie pieczenia posypać płatkami migdałowymi. Jeżeli brzegi za mocno się przypiekają, przykryć ja dookoła folią aluminiową (błyszcząca strona u góry). Można podawać na ciepło lub na zimno ze świeżymi malinami. Smacznego
Pełny talerzDopadło mnie wstrętne przeziębienie. Kichanie prychanie, zimno i źle... Na poprawę samopoczucia wybrałam pikantny krem paprykowy. Intensywny smak, witamina C z papryki (5 x więcej niż w cytrynie), rozgrzewająca moc chilli, energetyczny kolor. Dodatkowo zupa krem łatwiej "przechodzi" przez bolące gardło, chociaż w tym wypadku pikantny smak nie każdemu może pasować. Składniki dla 4 osób: Bulion warzywny 2 marchewki
Pełny talerzwłaśnie bułki z pieczarkami zyskały nazwę pieczarzanek ;) Doskonałe na ciepło z filiżanką czystego barszczyku na obiad, wytrawny podwieczorek lub kolację. Chociaż muszę przyznać, że są świetne również na zimno. Składniki na 12 bułek: Zaczyn 100 ml mleka 2 łyżki mąki 20 g drożdży* Przygotować zaczyn. Drożdże pokruszyć, rozpuścić w letnim mleku, dodać 2 łyżki mąki. Wymieszać i odstawić
Pełny talerzbyła wypełniona kwiatem. Piec w 180°C przez 20-25 minut. Jeżeli jabłka będą się przypiekać,przykryć je folią aluminiową (błyszcząca strona u góry). Można podawać na ciepło lub zimno, dodatkowo posypane cukrem pudrem. Tak, czy inaczej potrzebny jest widelczyk, bo zwinięte płatki ciągną się jeden za drugim. *jeżeli samodzielnie mielicie migdały (zblanszowane i obrane ze skórki) trzeba to zrobić
Pełny talerzgreckiej. Ryba przyrządzana w ten sposób najczęściej pojawia się w Polsce na świątecznym stole, chociaż dla mnie kwalifikuje się jako potrawa całoroczna. Może być podawana na ciepło lub na zimno. U nas jest specjalnością mojego Męża, który podkręca smak papryczką chilli i pikantnym sokiem pomidorowym. Jeżeli wolicie tradycyjny smak, możecie po prostu papryczkę pominąć a sok zastąpić zwykłym. Składniki
Pełny talerzserem, polać masą śmietanowo-jajeczną. Wstawić do piekarnika, piec jeszcze 30 minut w 190°C. Po ok.10 minutach wierzch posypać pestkami dyni i słonecznika. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego! Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda
Pełny talerzdać więcej lub posypać cukrem pudrem po upieczeniu. Często szarlotkę podaje się na ciepło, ale ja bardzo lubię tez zimną. A ta jest naprawdę pyszna na ciepło i na zimno. I do tego zdrowa. Gorąco polecam! Ciasto: 300 g drobnej mąki pełnoziarnistej (typ 2000 lub graham typ 1850) 100 g mąki krupczatki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka ugotowane
Pełny talerz