Pomysł na grillowanie pomidorów wielu osobom może wydawać się co najmniej trochę dziwny. A tak naprawdę grillowanie pomidorów niezwykle wzmacnia ich smak. Aby to zrozumieć trzeba po prostu tego spróbować. Przetnijmy pomidora na połowę, posypmy solą i pieprzem i grillujemy 3-5 minut ciętą stroną do rusztu. Ponieważ pomidory są bogate w cukier, grillowanie będzie powodowało jego karmelizowanie i doda pomidorom wyjątkowego smaku. Pomidory możemy również grillować w całości, jednak mają one tendencję do „wybuchania... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...