na zimno - 10906 przepisów (strona:387/728)

Jagielnik rabarbarowy 139

Dziś zapraszam na jagielnik rabarbarowy, czyli ciasto na zimno, które powstało na bazie kaszy jaglanej. Do ciasta użyłam kaszy jaglanej firmy    Sante .  Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Jest bogata  w  witaminy grupy B, które wzmacniają pracę jelita grubego, zawiera lecytynę, wapń, potas, fosfor i żelazo.  Dostarcza pełnowartościowe białko i aminokwasy. Zawiera krzemionkę

Kulinarne przygody Gatity
KURCZAK NA OSTRO W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE 441

ogromną przyjemnością. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 300 g * limonka – 1 szt * mąka pszenna – ok. 50 g * mąka kukurydziana – ok. 50 g * bardzo zimna woda mineralna gazowana – 160 ml * sól, pieprz , chili , papryka ostra , imbir – do smaku * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone mięso kroimy w grubsze paski

Ostra na Słodko
Pieczeń paprykowo- marchewkowa 151

Zapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI:  80 dag boczku surowego bez kości, 80 dag szynki wieprzowej bez kości, 1 papryka czerwona, 2 marchewki, 2 cebule, 4 jajka, 5 łyżek bułki tartej, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 łyżeczki przyprawy do boczku RAFEX, 2 łyżeczki czosnku

Tradycyjna kuchnia Kasi
Spaghetti z cukinii i marchewki / Zucchini-Karroten-Spaghetti 199

Bardzo lekkie, łagodne, kolorowe danie. Idealne jako przekąska, ale też danie główne, jeśli ktoś uważa na kalorie. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż w daniu obiadowym lub na grillu. W tym warzywnym "spaghetti" zwykła marchewka i pozbawiona wyrazistego smaku cukinia objawiają swoją łagodność i lekkość, a jednocześnie mogą stanowić pełnowartościowy

Kuchnia Prezydentowej
Tort śmietankowo czekoladowy z truskawkami 327

blaty biszkoptowe. Krem czekoladowy: do kremówki połamać czekoladę i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady - nie gotować! Ostudzić i włożyć na kilka godzin do lodówki. Śmietana musi być bardzo zimna. Zimną śmietanę z czekoladą ubić na sztywno. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i zmiksować.  Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu, poukładać truskawki, przykryć drugim biszkoptem, poukładać truskawki

Ala piecze i gotuje
sernik na zimno z truskawkami 361

składniki na biszkopt: 2 jajka 80 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Mąkę pszenną

Domowy Smak Jedzenia
wołowe mielone z cebulką... 188

piórka, posypać cukrem, wymieszać na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety i na tym tłuszczu po kotletach usmażyć cebulę na złocisto - smaczne, soczyste wołowe kotlety na obiad i na zimno do bułki............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowa tarta z masą z mascarpone 175

jajka (w temperaturze pokojowej) 330ml śmietany 30% 500g serka mascarpone truskawki   Przygotowanie: Przesiana mąkę, cukier, oraz sól wsypujemy do miski i łączymy. Do mąki dodajemy pokrojona w kostkę zimna margarynę. Wszystkie składniki wyrabiamy, dodając na koniec całe jajka. Masa musi być jednolita. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wstawiamy na 30-60 minut do lodówki w celu schłodzenia

ChilliJemy
Kreta moich marzeń z Traveloppa.com 161

dlatego, że te składniki dodaje się jedyni  w trakcie przygotowywania frappe. Greckie frappé zostało wynalezione w 1957 roku na Międzynarodowych Targach w Salonikach. Kawa serwowana na zimno, idealna na letnie upały. Powstaje z kawy rozpuszczalnej, chłodnego mleka oraz kostek lodu; wszystko ubija się w mikserze, tak jak drinki; kawiarnie często podają frappé z syropami smakowymi, lodami i bitą śmietaną

ClauditteMissCooking
.1010. po drugiej stronie obiektywu 146

kakaowy gotowany jogurt w słoiku po maśle orzechowym (na zimno)~ Wczoraj napisaliście, że chcecie zobaczyć zdjecia wiec oto są :) Rzadko staję po drugiej stronie obiektywu, bo czuję się wtedy już mniej pewnie, ale trzeba wychodzić ze strefy komfortu :) Te zdjęcia utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto! :) A na dodatek dzisiaj idę na kolejną sesją gdzie nie będę fotografować, a będę

breakfast of dreams
Kanapki z łososiem, rukolą i awokado 185

śniadanie :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby)   2 kromki pełnoziarnistego chleba 2 łyżeczki śmietankowego serka  kanapkowego 1 mała garść rukoli 1/2 dojrzałego awokado 1 mały plaster łososia wędzonego na zimno sok z cytryny pieprz cytrynowy   PRZYGOTOWANIE Kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym. Rukolę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kładziemy na serek.  Awokado obieramy i połowę kroimy na plasterki

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron z serowo-miętowym sosem truskawkowym 218

świeżej mięty, serek homogenizowany oraz śmietankę 18%, wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania konsystencji sosu. Ugotowany makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Uwaga: makaron podajemy na zimno lub ciepło. Osobiście preferuję wersję zimną - idealna na letnie śniadanie, kolację lub obiad. Zdobimy ćwiartkami truskawek i listkami mięty. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Sałatka z brzoskwiną i serami 204

solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Mieszam i wykładam na talerz. Do przygotowania sałatki użyłam Oleju Ostropestowego , który otrzymałam do testowania od firmy SEMCO. Olej jest tłoczony na zimno. Ma wiele cennych właściwości leczniczych. Między innymi obniża poziom złego cholesterolu i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Olej ma unikalny, przyjemny smak. W kuchni jest stosowany do przygotowywania sałatek, surówek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bazyliowy creme brulee. Z truskawkami 136

Dziś pogoda znów nieprzyjazna - zimno, wieje straszliwie, i naprawdę ciężko uwierzyć, że to już zaraz lipiec... Zniechęcona, na dwór nie wychodzę - Ptysia również odmawia stanowczo zbyt długich spacerów, a co się będę sama włóczyć ... W związku z tym, zamiast letnich aktywności i kręcenia lodów, siadam na kapie z kubkiem gorącej herbaty i książką o jedzeniu. W przerwach szukam jakichś ciekawych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
dżem truskawkowy 168

pestycydów i chemikaliów ? Truskawki myjemy najpierw w zlewie, w dużej ilości zimnej wody, szybko i energicznie . Wyjmujemy je na sito. W dużej misce należy przygotować roztwór: zimna woda + niewielka garść sody oczyszczonej. Mieszamy. Do roztworu wrzucamy wcześniej opłukane truskawki, zostawiamy je na dosłownie kilka minut. Wymoczone truskawki ponownie umieszczamy na sicie i dokładnie płuczemy pod zimną, bieżącą

w mojej kuchni