na zimno - 10906 przepisów (strona:379/728)

Wyjątkowy sernik z rabarbarem i truskawkami 234

truskawkowym musem. Podawajcie koniecznie ze świeżymi truskawkami! Wygląda pięknie, a smakiem wprost zachwyca. C. nie mógł przestać jeść, a wiecie przecież dobrze, że dla niego serniki to tylko na zimno. Do pieczonych podchodzi ostrożnie, choć coraz częściej udaje mi się go do nich przekonać. Tym razem wystarczyła jedna łyżeczka, żeby przepadł.  Jeśli nie macie tonki, możecie zastąpić ją wanilią

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z budyniem bez pieczenia 2690

blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli sernik z budyniem bez pieczenia  Sernik jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, puszysty, no po prostu idealny sernik na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 750 g twarogu sernikowego 4 łyżki cukru (jeżeli lubimy słodsze, możemy dać 6-8 łyżek) opakowanie budyniu śmietankowego Dr. Oetker ,,Słodka chwila" (43 g) 3/4 szklanki

Kuchnia Łukasza
Schabowe kąski w krakersach 184

upiec a nie smażyć, w wersji smażonej panierka nasiąka tłuszczem i nim smakuje. Wystarczy wbić w kąski wykałaczki i mamy danie świetne jako przekąska na imprezę, bo na zimno nie tracą nic ze smaku. 400g schabu 150g krakersów 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej

Szefowa kuchni
Boczek duszony 129

wlać piwo, włożyć przekrojoną w poprzek główkę czosnku, dodać tymianek, posmarować skórę boczku miodem i dusić pod przykryciem do miękkości (około 1,5 godziny). Boczek wyjąć, ostudzić. Podawać na zimno, ale można również na ciepło z wytworzonym podczas duszenia sosem. zastawa

królestwo garów
Makaron wstążki orkiszowe w pomidorach,koperku, śmietanie 193

czosnek pokrojony w plasterki. Dodaj pomidora, duś w sosie własnym. Można dodać ok. 3 łyżek wody. Międzyczasie nastaw wodę na makaron. Gdy się zagotuje, wrzuć wstążki. Ugotuj. Odcedz. Przelej zimna wodą. Do pomidorów dodaj śmietanę oraz drobno pokrojony koperek. Dosmacz pieprzem ziołowym. Wrzuć makaron do sosu. Wymieszaj. Rozłóż na talerze , pokrop oliwą z oliwek, dodaj sporo parmezanu. Możesz oliwki. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami 248

moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę i warzywa i wyszło naprawdę pyszne danie. Polecam - wypróbujcie ten przepis. SKŁADNIKI 4 niewielkie cukinie  150g łososia wędzonego  (na zimno) 2 kulki mozzarelli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 duży pomidor 2-3 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano PRZYGOTOWANIE Cukinie myjemy, odcinamy końce i przekrawamy wzdłuż na połówki. Wydrążamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kuskus z tuńczykiem 359

dodatkiem puszkowego tuńczyka i kiełkami. Jednakże atuty ma niezaprzeczalne! Jest super szybki w przygotowaniu, można go zapakować do pracy i zjeść w wariancie zarówno na ciepło jak i na zimno a co najistotniejsze - jest dietetyczne i szalenie zdrowa! Liczę, że Was przekonałam

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik na zimno z owocami w galaretce 222

AlpakYou . To tyle, jeśli chodzi o lokowanie produktu. Na facebooka wrzucałem zdjęcia, więc wiecie, o czym mówię. A skoro już zrobiło się ciepło, przyszedł czas na sernik... na zimno. Bo w upał nie bardzo chce mi się uruchamiać piekarnik. Żeby tego uniknąć, spód ciasta zrobiłem z pokruszonych herbatników, co i Wam polecam. Trwa to znacznie krócej niż wyrobienie i upieczenie

W SMAK
Tarta z botwinką 163

przepis na ciepło z botwiną w roli głównej, czyli będzie tarta z botwinką,  z dodatkiem sera feta. Pyszna na ciepło, jak napisałam, ale ja lubię ją też na zimno.   Tarta  z botwinką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 28 cm Składniki: 1 opakowanie francuskiego ciasta (u mnie mrożone) 1 pęczek botwinki 1 cebula oliwa

Kulinarne przygody Gatity
Obiad w jesiennych barwach 181

lubię "czystą" soczewicę;) Pod koniec duszenia warzyw możesz dodać do nich soczewicę. Ja podałam oddzielnie. Bardzo dobrze smakuje z brązowym ryżem. Bezpośrendio przed podaniem dodaj oleju rzepakowego (tłoczonego na zimno - bogactwo omega 3:)) Smacznego

pyszne zdrowości
Kotleciki jaglane z jarmużem i tofu 217

koniec zwiększyłam ogień, by kotleciki mocno się przyrumieniły z każdej ze stron.  Porady: Najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Zimne mogą być dość suche. Jeśli chcesz jeść je na zimno to dodaj więcej chia lub tłuszczu. Smacznego

pyszne zdrowości
Przepyszny tofurnik na zimno, truskawkowy 307

dbać o moją rozchwianą insulinę. Były więc jajka, był też łosoś i trochę niskoglikemicznych wypieków, między innymi ten przepyszny i cudnej urody tofurnik! Pierwszy raz robiłam tofurnik na zimno, musiałam więc posiłkować się przepisem z Jadłonomii. Pyyycha! Miałam zamrożone truskawki z lata, przepysznie skomponowały się z lekko cytrynowym "serkiem". Nie mogę jeść cukru więc zastąpiłam go stewią i odrobiną syropu

pyszne zdrowości
Gorąca czekolada - wegańska 207

warunkiem, że jest prawdziwa, gęsta i nie za słodka. W różnych kawiarniach często gorącą czekoladą nazywają coś, co bardziej przypomina rzadkie kakao. Straszne uczucie - idziesz do knajpy, jest zimno, chcesz się rozgrzać, zamawiasz gorącą czekoladę, marzysz o tym gęstym, aromatycznym, ciepłym i przepysznym napoju... i dostajesz kakao z proszku :( Dlatego lepiej jest zrobić gorącą czekoladę w domu, wtedy jest dokładnie

pyszne zdrowości
Gazpacho 157

Hiszpańska zupa podawana na zimno, nie wymagająca gotowania. W jej skład wchodzą surowe warzywa, oliwa, ocet oraz namoczony chleb. Składniki: 4 pomidory czerwone czerwona papryka zielony ogórek duża cebula 3 ząbki czosnku sól, chilli 2 łyżki oliwy łyżka octu winnego kromka chleba pszennego kilka liści bazylii Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.  Kromkę chleba namoczyć w wodzie. Wszystkie warzywa

wyzwania kuchenne
Lodowiec z truskawkami 174

Truskawkowe szaleństwo trwa, jest sezon na truskawki i wypada go należycie wykorzystać. Oczywiście forma na zimno jest w upalne dni najwłaściwsza. Pracy przy takim lodowcu jest mało, trudność polega jedynie na oczekiwaniu zastygnięcia wszystkich warstw. Składniki: 1 kg dojrzałych truskawek 2 banany 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 200 ml śmietany 30% lub 36 % (schłodzona) 4 łyżki soku z cytryny

Kuchcik gotuje