wrzucać partiami i smażyć po 10-15 min na złocisty kolor. Usmażone skrzydełka najlepiej ułożyć na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
na moim stole...bezmięsna, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby dorzucić do kaszy kawałki kurczaka, czy boczku. I mięsożerca będzie zadowolony. Danie to smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też polecam zrobić zawsze więcej, zapakować do pojemniczka i można z powodzeniem brać do pracy. A jeśli ugotujemy kaszę dzień wcześniej, wystarczy kilka minut dnia następnego i mamy przepyszny
na moim stole...Sernik na zimno z czarną porzeczką Kolory tego sernika są obłędne. Można najeść się samymi oczyma. Kolorowy, orzeźwiający, pyszny. I prosty oczywiście w wykonaniu. Jeśli lubicie bardziej słodkie desery, można dodać więcej cukru. Składniki: na spód: 2,5 opakowania herbatników petit (250 g) 100 g masła masa serowa: 500 g sera mielonego 400 g jogurtu greckiego 250 g cukru
na moim stole...osób): - 3 pomidory, - 1 cebula, - 2 duże garście rukoli, - 5 ogórków małosolnych, - 1 awokado, - sól Sos - mała garść nerkowców,| - 1/2 małej cukinii, - 1 łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno, - 1 ząbek czosnku, - sól, pieprz. Wykonanie: Pokroić pomidory w kawałki, cebulę w półplastry, ogórki w plastry awokado w kostkę, rukolę porwać na mniejsze kawałki lub pokroić, warzywa posolić, wymieszać. W blenderze
Co na wege obiad?spód tarty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C i pieczemy przez około 40 minut (do czasu, aż masa całkowicie się zetnie). Tartę podajemy na ciepło lub na zimno. Doskonale smakuje w towarzystwie mieszanki różnych sałat skropionych kremem balsamicznym :) Smacznego
W kuchni KatieKotleciki podałam ze świeżym szpinakiem, pomidorem i czerwoną cebulką oraz olejem ostropestowym . Nawet najzwyklejsza sałatka polana olejem smakuje wybornie. Olej ostropestowy kolejny z rodziny olejów tłoczonych na zimno od SemCo . Ostropest zawdzięcza właściwości lecznicze sylimarynie. Sylimaryna stabilizuje błony komórkowe wątroby, przez co chroni ją przed działaniem związków toksycznych i pobudza jej zdolności regeneracyjne. Olej z ostropestu zawiera
Garnkowe fanaberieRoladki z grillowanego bakłażana są doskonałym dodatkiem do mięsnych dań przygotowanych na grillu. Możemy je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne, a fajnie urozmaicą nasze menu. Ilość papryczki, którą dodacie do pasty ziołowej jest zależna od tego jak ostrą papryczkę kupicie. Moja była malutka i ostra
Kulinarne przygody Gatitybanan 2 łyżeczki pasty tahini (kupnej lub domowej) ewentualnie 1 łyżeczka miodu (serniczek jest słodki od banana) Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z orzechami, malinami i jagodami Smacznego
Chocolate Muffin Blogminut. Na końcu dodać truskawki i poziomki, gotować jeszcze 5 minut. Mąkę rozrobić w pozostałej wodzie, wlać do kisielu, wymieszać. Gotować jeszcze przez 2 minuty. Podawać na ciepło lub zimno ze śmietaną. Smacznego! Przepis dodaję do dwóch akcji: wiśniowej Mirabelki i skandynawskiej Mopsika
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMięta ma wpływ na nasze procesy trawienne oraz ma właściwości przeciw bakteryjne i nieznacznie uspakajające i przeciwdziała senności. Mięta doskonale smakuje jako gorąca herbata (rozgrzewa) lub na zimno (jako orzeźwiający napój ugasi pragnienie). Doskonale pasuje do deserów, lodów, sorbetów, do sałatek, ryb, twarogu, czy do farszu mięsnego lub mięsa grillowanego. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie i mało wymagająca. Potrzebuje
Ciastka - domowe słodkościprzestudzenia. Do kaszy dodajemy oliwę, sok z cytryny i sól. Dokładnie mieszamy. Groszek cukrowy wkładamy do garnka i blanszujemy go przez 2 minuty, odcedzamy i przelewamy zimna wodą. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, pomidorki na pół. Na talerz wykładamy kaszę, na wierzchu układamy groszek, rzodkiewki, pomidorki i listki rukoli. Delikatnie skrapiamy oliwą, solimy i pierzymy
Kulinarne przygody Gatitymąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną wody. Dolewamy do truskawek i chwile gotujemy aż zupa się zagęści. Wyciągamy laskę wanilii. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Zupę serwujemy na zimno z dodatkiem makaronu
Pyry na Gazprasy. Wyszły przepyszne, do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, dowolna sałata lub grillowane warzywa i mamy szybki, przepyszny obiad, idealny na upalne, letnie dni. Świetne są także na zimno, do kanapek. Składniki: - 500g mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielone, z łopatki) - 1 mała cebula - 3 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry - 2 łyżeczki oregano - 1/2 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej
Smaczne ZdroweCiepłe, letnie dni powróciły więc mam dla Was coś dla orzeźwienia. Pyszna kawa malinowa na zimno, polecam :) Na 2 kawy: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 400 ml zimnego mleka 2 gałki sorbetu malinowego 4 kostki lodu Kawę zalewamy mlekiem i mieszamy do rozpuszczenia. Przelewamy do wysokich szklanek. Do każdej nakładamy po 2 kostki lodu oraz po gałce sorbetu. Smacznego :) Artykuł Malinowe
Mienta blogupalny wieczór - arbuz i wino poncz poncz II sałatka ogórkowo truskawkowa z "malibu" sałatka owocowa sałatka z ogórków z arbuzem sałatka z ogórków z koperkiem, na zimno, sorbet shake lodowo -truskawkowy sorbet melonowy
królestwo garów