będzie rosy na mięsie, przy otwartej wędzarni. Zamykamy wędzarnię, wędzimy kurczaki od 8-10 godzin w temperaturze 50- 60 stopni C. Kurczaki bardzo smakują na ciepło jak i na zimno np. do kanapek. Kurczak wędzony przygotowany przez Piotra Smacznego
kgwjanczewoProste i szybkie. Smaczne na ciepło i na zimno. Może więc być częścią obiadu albo służyć za domową wędlinę. Mało roboty, dużo smaku, czego chcieć więcej :) 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mały słoiczek kaparów musztarda sól olej Cebule obrać i podsmażyć na oleju. Wystudzić. Kapary odsączyć
Polska Zupapieczeniowy rozmieszaj w 200 ml zimnej wody. Podgrzewaj na wolnym ogniu nieustannie mieszając. Gdy lekko przestygnie dodaj do niego powidła śliwkowe i dokładnie wymieszaj. Możesz go podać zarówno na zimno jak i na ciepło. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytJedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z kubkiem gorącego kakao. Więcej rozpisywać się nie będę, bo trzeba je spróbować. 'gofry M.Roux' Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna szklanka) - 1 łyżka cukru pudru - 50g masła - 2 jajka - 1 szklanka
CookYourselfcukry oraz wiśnie z zalewą. Gotować 10 minut. Mąkę rozpuścić w niedużej ilości zimnej wody, wlać powoli do mocno gotującej się zupy, żeby lekko zgęstniała. Podawać na ciepło lub zimno z makaronem i śmietaną function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plwiśniowy. Wlewamy na wrzątek. Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub kluseczkami. Taka zupę super smakuje zarówno na ciepło jak i latem jako chłodnik na zimno
Walijskie Pichceniepiec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach na ciepło lub na zimno z dodatkiem kefiru, maślanki, czy zsiadłego mleka. Bardzo dobrze smakuje podsmażany w plastrach na maśle
Anioły w kuchniWitajcie :) na dworze zimno , więc można usiąść przy gorącej kawce i cieście. Dzisiaj zapraszam na Porzeczkowca , uwielbiam to ciasto , jest przepyszne , mięciutkie wprost rozpływa się w ustach . Do ciasta dodałam pyszne masło orzechowo kakaowe firmy PRIMAVIKA a do przełożenia użyłam pysznego dżemu z czarnej porzeczki firmy ORZECH . Połączenie dżemu z masą śmietanowo maślaną daje
Sama słodycz i szczypta chiliwyłożonej pergaminem układamy ciasno herbatniki. Z mleka, budyniu, cukru gotujemy budyń i studzimy, następnie ucieramy go z 1 kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy: herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście
Kuchenne aromatyfolii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru do pieczenia, masa lepiej z niej odchodzi, szczególnie gdy dodatkowo posmarujemy ją oliwą. Smakuje świetnie na ciepło, jak również na zimno - pokrojona w plastry i polana sosem czosnkowym stanowi świetną przystawkę na domowe imprezy. O tym , że należałoby wykonać zdjęcie przypomniałam sobie niestety dopiero po rozkrojeniu rolady, musicie więc nacieszyć
Kuchenne aromatyrodzynek, posypujemy cynamonem. Każdą dziurkę do połowy wysokości zalewamy czerwonym wytrawnym winem. Jabłka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 35 minut. Podajemy na zimno lub na ciepło
Kuchenne aromatySezon szparagowy w pełni, dziś więc kolejny pomysł na ich wykorzystanie w daniu. Będzie to sałatka ze szparagami i mozzarellą. Sałatkę możemy podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od tego jak wolicie. Sałatka ze szparagami i mozzarellą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie mozzarelli w kulkach 1 ząbek czosnku listki rukoli listki szpinaku
Kulinarne przygody GatityCHOCOLATE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku kokosowym. W składzie znajdziemy: suszone daktyle, prażone migdały, wiórki kokosowe, prażone chipsy kokosowe, czekolada biała, olej kokosowy tłoczony na zimno. Jeden baton dostarcza 213 kcal . Przepyszny! I koniec! Mogę przejść do recenzji kolejnego :D Żartuję oczywiście, nie zostawię Was przecież bez żadnego dodatkowego komentarza :) Ale tak, to jest
Zdrowie na języku :Pnaczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Gotową potrawę, jeśli to konieczne, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno posypaną pokruszonym serem feta, posiekaną cebulką i natką pietruszki
Smakowity Blog Kulinarnytermoobieg i piec z 15-20 minut, nadmiar wody odparuje i śledzie będą chrupiące smakują wyśmienicie i są lepsze od smażonych na patelni, smakują na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię