na zimno - 10906 przepisów (strona:362/728)

Roladki z kurczaka zawijane w szynkę w sosie szparagowym 99

wykorzystać je do zrobienia aromatycznego sosu. Właśnie nadszedł ten moment. Dzisiaj robimy roladki z kurczaka w sosie szparagowym. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Plastry szynki wędzonej surowej ( na zimno ) Sól Pieprz Olej do smażenia Elementy szparagów 100 ml śmietany 18% słodkiej 1 łyżka masła Woda Wykonanie: Z filetów z kurczaka odkrawamy polędwiczkę ( tę małą część ). Na takie same wielkością

Smaki Ewy
Chłodnik pomidorowo – paprykowo - selerowy 122

kroimy na paseczki ( z obu usuwamy nasionka ), odkładamy a drugą paprykę kroimy i dodajemy do zupy. Po przestygnięciu całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Chodzimy w lodówce. Podajemy na zimno z paseczkami krojonej papryki, łyżeczką kwaśnej śmietany i natką pietruszki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Sałatka z gotowanym kurczakiem i bobem 112

Chili Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę ( wielkości naszego bobu ). Marchewkę, jabłka ( obrane ), cebulę i ogórki kroimy w mniejszą już kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Bób z puszki przepłukujemy zimna wodą, pozostawiamy do odcieknięcia. Wszystko razem łączymy. Dodajemy majonez ( ja od dawna używam lekki ), doprawiamy solą, pieprzem i chili. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Tarta porowa ze szparagami 120

czasie gdy masa zacznie się ścinać, układamy szparagi i pieczemy dalej przez 30 minut. Jeżeli wierzch tarty zbyt bardzo będzie się rumienić możemy przykryć pergaminem. Podajemy na ciepło lub zimno. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 179

dawnych czasów. Posiada też dobre zaplecze gastronomiczne – w tym restaurację hotelową, którą to ostatnio odwiedziliśmy. Trochę rozczarowuje ona wystrojem  nie nawiązującym do atmosfery tego miejsca i otoczenia Jest zimno – bankietowy a nie biesiadny, jakby można było oczekiwać w okolicach zamku. Jeśli jednak wybierzecie miejsca pod wystawionymi na zewnątrz parasolami będziecie mogli napawać się wspaniałymi widokami zamczyska, ładnie zagospodarowanego terenu

Smaki Ewy
Chłodnik jogurtowy z awokado 129

się we znaki. Lubię gdy jest ciepło, ale nie bez przesady. Co wtedy najlepiej zrobić? gdzieś zaszyć się w zacienionym miejscu i przetrwać. Na obiad proponuję lżejszy posiłek na zimno. I tak więc dzisiaj polecam kolejny z publikowanych chłodników : jogurtowy chłodnik z awokado. Będziecie zaskoczeni. Składniki: 2 dojrzałe owoce awokado ( lekko miękkie ) 2 duże jogurty naturalne ( około 3 szklanek ) ½ dużej

Smaki Ewy
Zupa z zielonego ogórka 161

pieprzem. Gotujemy przez około 12 minut i przez cały czas mieszamy. Możemy podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub po prostu z koperkiem. Zupa jest smaczna na ciepło i na zimno. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Sernik na zimno! 166

Deser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo bardziej mniej kaloryczne od tych tradycyjnych pieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA

SMYKWKUCHNI
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 290

Sernik nowojorski – sernik New Yorker. Chyba najlepszy sernik na świecie. Kremowy, aksamitny, wręcz satynowy. Bardzo lekki. Pieczony, ale podawany na zimno. Gładki, rozpływający się w ustach. Z lekką nienarzucającą się cytrynową nutą. Do tego przepyszny ciasteczkowy spód. Osobiście jestem od niego uzależniona. Sernik nowojorski to prawdziwy sernik dla koneserów. Sernik New Yorker to także praktycznie jedyny sernik uznawany przez

Pociąg Do Kuchni
Sernik na zimno Z galaretką Kiwi 918

Produkty Potrzebne: Kiwi- 4 sztuki galaretka kiwi- 2 opakowania po 77gr żelatyna-fix- opakowanie słodki twaróg- 1Kilogram  herbata- 1Szklanka biszkopty- 1Paczka 120gram śmietana kremówka-400Mililitrów

pichciszto
Zapiekanka z pieczonej papryki i anchois 78

niektórych dań właśnie taki smak tworzy doskonałą bazę. Tutaj dodajemy czosnek, anchois, trochę kaparów i przyprawy aby uzyskać bardzo ciekawe danie, które smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
Domowe lody bazyliowe 125

słodkiej bazylii, czyli domowe lody bazyliowe. Dla tych, którzy wolą przygotowywać lody bez użycia jajek jest przepis tutaj. A poza tym znajdziecie u mnie też:   Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliową panna cotta z poziomkami   Lemoniadę bazyliową II     Lemoniadę bazyliową   Syrop bazyliowy Domowe lody bazyliowe Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Piątkowe Inspiracje - Fasolaczki 142

przepadają. Wczoraj znalazłam w szafce resztki fasoli. Pomyślałam, że mielone z fasoli będą świetną alternatywą dla zwykłych, tradycyjnych kotletów. I tak powstały nasze fasolaczki. Doskonałe na ciepło i zimno. Można je podać jako dodatek do np. ziemniaków i surówki lub jako samodzielne danie. Dzieci oczywiście pomagały przy przyrządzaniu a potem zjadły ze smakiem. 2 szklanki ugotowanej fasoli typu jaś pół

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Torcik na zimno 174

sprawiły,że zrobiłam sobie blogowy urlop. Wracam i solidnie zabieram się do pracy. Na początek urodzinowy torcik dla czterolatki. Ponieważ upał dały nam "popalić", więc torcik tylko  na zimno. Bardzo smaczny z borówką, brzoskwinią i malinami. Zapraszam. SKŁADNIKI Na spód sernika : 4 paczki kruchych ciastek  50 g masła   Masa  I warstwa 1 kg sera mielonego

W kuchennym oknie Ewy
Wytrawne muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami 192

Lekkie i proste w przygotowaniu muffiny z dodatkami w włoskim stylu, podkreślonymi aromatem bazylii – doskonałe zarówno na ciepłe śniadanie lub jako zimna przystawka. Szybko znikają, więc proponuję od razu zrobić podwójną porcję. Jeśli ktoś woli wersję bez salami, można je pominąć, lub zastąpić np. niewielką ilością pokrojonego, podduszonego i odsączonego szpinaku. Składniki na 12 sztuk: 125 g mąki pszennej

Trzeci talerz