Proste lekkie letnie danie. Makaron można zjeść na ciepło lub też na zimno jako sałatkę. Jeśli ktoś lubi oliwki można też dodać. U mnie i wersja bez oliwek i wersja z oliwkami dla mężusia. składniki: 400 g makaronu, u mnie kolorowe rurki 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 2 garście listków roszponki 300 g pomidorków koktajlowych 150 g czarnych
Monia miesza i gotujeQuiche z pieczarkami i kurczakiem Latem często robię ta potrawę , tak jak tarty , jest doskonały na zimno i na ciepło , a do tego bardzo wydajny , jeśli chodzi o porcje Jednym załatwiam obiad i kolację , bo zawsze zostaje kawałeczek . Składniki można komponować dowolnie , wbrew pozorom , nie jest to pracochłonna potrawa . Przy pierwszej próbie takie się wydaje , ale kolejny raz już
Ogrodnik w podróżyNiedziele trwa , a ja nadal w niej uczestniczę . Na ten weekend będzie Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa 24 cm serek
Różowa kuchniasuszone pomidory Przygotowanie : Fasolkę obgotować w osolonej wodzie. Rozpuścić masło, dodać suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz bułkę tartą. Polać fasolkę, podawać na ciepło do obiadu, bądź na zimno jako przystawkę
Magiczne Życie Martymakaronu nie wolno go absolutnie już podgrzewać na patelni czy w mikrofalówce bo bazylia pod wpływem temperatury stanie się gorzka i beeee.Podaje się w tmp. letniej.Zresztą na zimno (schłodzone) w gorące dni smakuje mi chyba jeszcze bardziej niż kiedy jest letnie. Świeże pesto z bazylii może postać w lodówce do tygodnia. Ciekawostka :Gotowe pesto poporcjowane w małe słoiczki można
Sztuka gotowania w/g Samirycukier i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 min. Po tym czasie odcedzamy, przekładamy do miseczki, okraszamy masłem i posypujemy natka pietruszki. Podajemy na gorąco lub zimno
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj przygotowałam je z dodatkiem tartej marchewki oraz tuńczyka. Uwielbiam! ;) Placki są naprawdę pyszne, a dodatek sosu jogurtowo-czosnkowego doskonale dopełnia ich smaku. Zarówno na ciepło, jak i na zimno - z dodatkami w postaci ryżu i surówki są świetnym pomysłem na lekki piątkowy lunch. Zapraszam! :) Składniki (na ok. 9 placuszków): inspiracja 1 średniej wielkości cukinia (u mnie o wadze
Kuchnia Elliełyżeczki miodu 1-2 marchewki pęczek koperku 1 mała młoda cebulka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sok z 1/2 cytryny 3-4 łyżki oleju rzepakowego (najlepiej tłoczonego na zimno) Kapustę obrać z liści zewnętrznych i dość drobno poszatkować. Krótko ugnieść z solą i miodem. Odstawić na 5 minut. Marchewkę zetrzeć na tarce. Koperek i cebulkę posiekać. Kapustę połączyć z marchewką
Pełny talerzOdmiana ta korzystnie wpływa na serce, barwę skóry, wzrok. Leczy chorobliwe pragnienie, duszność, gorączkę, kaszel, owrzodzenia, zatrucia; pobudza czynności trawienne. A co najważniejsze, jest po prostu pyszny, również na zimno w formie sałatki;) Składniki: - 100g ryżu czerwonego SURÓWKA Z KOPRU: - 100g czerwonej fasoli - mały
Wegańska kuchnia orientalnasparzać" ,delikatnie, ściąg z niego skórkę. Jeszcze trochę potrzymaj go na patelni do grillowania, nie mieszaj. Jeśli użyjesz prawdziwego grilla- pomidora podajesz świeżego. Ugotuj świderki al dente. Odcedz, przelej zimna wodą, dodaj oliwy z oliwek i tuńczyka ze słoiczka. Przemieszaj delikatnie, aby tuńczyk zachował kawałki. Wyłóż na półmiski, dodaj zaromatyzowanego czosnkiem i bazylią ugrilowanego bakłażana, pomidory oraz cebulę. Posyp obficie
Z Kuchni Do Kuchnibyłam pewna, że go opublikowałam a okazało się, że nie. Składniki (na 2 porcje): - 1 cukinia, - 2 pomidory, - 1/2 czerwonej papryki, - 1 ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno nierafinowanego, - sól, pieprz. Wykonanie: Bardzo prosty przepis :) Cukinię pokroić w cienkie paski jak spagetti (najłatwiej przy pomocy mandoliny lub spiralizera). Pozostałe składniki (na sos) wrzucić do blendera i zmiksować
Co na wege obiad?roku w Hiszpanii skosztowałam gazpacho i bardzo mi posmakowała. Jest to idealna zupa na zimno na upalne dni! Czytaj więcej
Ana Mari's worldpieczemy jeszcze przez 10 minut, żeby boczek z wierzchu się zarumienił. Po wyjęciu z piekarnika terrina wygląda tak: Podaje się i na ciepło (zaraz po przygotowaniu), albo na zimno (nie odgrzewamy) w cienkich plastrach – z sałatą, grzankami, także z sosem żurawinowym :) Smacznego :) *zdjęcia nie są najlepszej jakości, gdyż pochodzą z moich archiwów (to była moja pierwsza terrina), gdy jeszcze
Pociąg Do Kuchniwkładamy do piekarnia i zapiekamy przez około 40-45 minut aż farsz się zetnie i lekko zarumieni. Tarta z wędzonym łososiem i cukinią może być podawana od razu, na zimno, albo odgrzewana kilka minut w piekarniku (nie w mikrofalówce). Podobne przepisy Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Konfitura z pomidorów z chili i kolendrą Roladki z wędzonego
Pociąg Do Kuchnipoziom warto włożyć żaroodporne naczynie z wodą. Pasztet mięsny pieczemy (w zależności od piekarnika) około 1-1,5 godziny. Z foremki wyjmować po wystudzeniu. Pasztet mięsny można podawać na zimno (z sosem żurawinowym, sosem tatarskim , etc.), lub na ciepło. Podobne przepisy Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Prawdziwy żurek
Pociąg Do Kuchni