Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone
Kuchnia MagdaLenyPierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku
Kuchnia MagdaLenyDziś zapraszam Cię Drogi czytelniku do wspólnego wypiekanie chlebków, które świetnie sprawdzą się w roli pieczywa do odrywania( np do curry ) lub jako kieszonki do gyrosa
Wielki apetytKotleciki mielone w kształcie paluchów, wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i
Kuchnia MagdaLenyMieszany pszenno-żytni chleb na zakwasie, przepyszny i bardzo zdrowy. Przepis jest łatwy, jednak wymaga nieco czasu na wcześniejsze przygotowanie zakwasu. Ja zrobiłam ten chleb na
Słodki BlogPrzepis na małą szarlotkę z naczynia żaroodpornego idealną na ponure dżdżyste dni, kiedy nie chce się nic ale jednak chodzi za człowiekiem chęć na coś słodkiego
Słodki BlogPrzepis na zakwas do pieczenia chleba jest prosty jak budowa cepa. Do jego zrobienia potrzebne są tylko dwa składniki: mąka razowa oraz woda. Przepis jest dziecinnie
Słodki BlogTarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu
Kuchnia MagdaLenySałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na przepyszne ciasto bez pieczenia 3 Bit. Połączenie słodkiego kajmaku, masy śmietanowej oraz herbatników daje wspaniałe wrażenia smakowe. Ciasto praktycznie nie różni się w smaku
Słodki BlogCiasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz
Kuchnia MagdaLenySałatka owocowa z dodatkiem jogurtu kokosowego, przygotowana w pucharkach. Składa się z mango, kiwi, jabłka oraz winogron, a wierzch zdobi świeża figa oraz borówki. Całość dopełnia
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na maślane ciasto z prażonymi jabłkami i kruszonką. Pyszne ciasto na początek jesieni. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia ok. 30 min Składniki: (na
Słodki Blogtakże bardziej fit, czyli z dodatkiem ryb gotowanych na parze. Możecie także zdecydować się na opcję wege, ale z tego rozwiązania wielu panów będzie niezadowolonych. Także ciasta i tort możecie zamówić. Dobrym wyborem jest choćby tort z babeczek z kremem, których przynajmniej nie trzeba kroić i kolejny problem z głowy. Tańcz niech bolą Cię nogi – tańcz do białego rana
Moja smaczna kuchniarzucanym ” z powodu tego, iż po upieczeniu i wyjęciu z pieca jest on rzucany na zabezpieczony blat. Dzięki temu stabilizuje się jego struktura 🙂 Biszkopt rzucany używany jest głównie do tortów, ale świetnie się sprawdzi w innych ciastach. Biszkopt rzucany z tego przepisu kroję najczęściej na 3 części, ale możecie go również przekroić na pół. Biszkopt rzucany można wykorzystać w ciastach(...)tortach lub deserach (“ Desery z biszkoptami “). Polecam również przepis na “ Biszkopt rzucany kakaowy “. Biszkopt rzucany – Składniki: 7 jaj (używam rozmiaru L) 200 g cukru 160 g mąki pszennej tortowej 60 g mąki ziemniaczanej Biszkopt rzucany – Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 170°C (grzałka góra-dół). Dno okrągłej formy o średnicy 26 cm (lub prostokątnej o wymiarach mniej więcej 24cm x 28cm
Moja Delicja