Kurczak aksamitny

Kurczak aksamitny

Kurczak aksamitny

Polski kurczak w chińskim wydaniu Składniki kurczak (ok 1,5 kg) 900 ml bulionu z kurczaka szklanka sosu sojowego jasnego szklanka sosu sojowego ciemnego szklanka wina ryżowego 1/4 szklanki brązowego cukru pęczek szczypiorku z dymkami kawałek świeżego imbiru cienko obrana skórka z pomarańczy łyżka soli 2 goździki 2 gwiazdki anyżu papryczka chilli (suszona) 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu (ziarnistego) Przygotowanie   Kurczaka dokładnie umyłem od środka i na zewnątrz , delikatnie osuszyłem papierowym ręcznikie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, kurczak w zalewie, pomarańcze, gotowany kurczak, mięso, imbir, pierś, piersi, sos do kurczaka, kurczak po chińsku, drobiowe, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania z kurczakiem, dania chińskie, sos chilli, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.