świeże śledzie z piekarnika w przyprawie Harissa..

świeże śledzie z piekarnika w przyprawie Harissa..

świeże śledzie z piekarnika w przyprawie Harissa..

Składniki: śledzie 1 kg, olej rzepakowy 3/4 szklanki, przyprawa Harrisa Royal Brand 4 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 cytryna nieduże świeże śledzie bez głów "tuszki" dobrze oipłukać i osuszyć na durszlaku w dużej misce wymieszać przyprawę Harissa, kucharka, wlać olej i sok z 1 cytryny włożyć śledzie i wymieszać, schować do lodówki na 30 minut w naczyniu żaroodpornym poukładać śledzie i piec w 200 C około 30 minut, grzanie góra/dół - następnie zmienić na termoobieg i piec 20 minut śledziki z piekarni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.