Szynka pieczona z piekarnika - nie trzeba się wiele napracować, by podać na obiad kawałek pysznego pieczystego. Mięso robi się samo, a podać możesz na ciepło lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Jako urozmaicenie proponuję naszpikowanie mięsa farszem jabłkowo- cebulowym. Doda pieczeni miłego, bardzo smacznego aromatu. Mięso z nadzieniem możesz zawiązać sznurkiem kuchennym lub dużo łatwiej - po prostu umieścić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przygotujemy w 20 minut. Kremowy sos z słodkawą cebulą, wyrazista kiełbasą i chrupiącymi orzechami zestawiony z zielonym brokułem stanowi bardzo sycące danie, idealne na jesienny obiad, kiedy za oknem zimno i wietrznie. Nie oszukujmy się to danie nie jest dietetyczne choć można je nieco "uzdrowić
Pyry na GazBardzo dobra tarta, super smakuje na ciepło z gałką lodów waniliowych, oraz na zimno. Formę do tarty o średnicy 28 cm, wysmarować masłem i obsypać kaszką manną. Składniki ciasta wrzucić do miski i szybko zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić ciasto 30 minut w lodówce. Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 1, 30 , naczynie zamknięte, interwał
Kuchnia Pokoleńkoloru. Po usmażeniu placki układamy na talerzu na papierowym ręczniku kuchennym, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Placki podajemy od razu posypując je cukrem pudrem. Choć są też równie smaczne na zimno. Jak pisałam powyżej w przepisie, do placków użyłam wody gazowanej przygotowanej w specjalnym ekspresie, który możemy ustawić na naszym kuchennym blacie. SodaStream to estetyczny, niewielki i prosty w obsłudze
Kulinarne przygody Gatityporami, na nich ułożyć pieczarki, wszystko zalać mieszaniną jajka i śmietany. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut lub aż wypełnienie się zetnie. Podawać na ciepło lub na zimno z ulubioną sałatą, u mnie była to mieszanka zieleniny (szpinak, rukola, rukwia wodna) polana oliwą z różowym pieprzem. Smacznego
Codzienne Gotowanieprzekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut, lub aż masa się zetnie, a wierzch zarumieni. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Codzienne Gotowanieujrzalam wspanaily przepis na pikantny krem z kalafiora, od razu zdecydowalam sie jaka zupe ugotuje;) Zupa ta jest idealna jako danie glowne lub przystawka, wspaniala jest takze na zimno. Z pewnoscia przypadnie do gustu wszystkim wege oraz osobom ktore nie przepadaja za kalafiorem, poniewaz jak powiedzial moj najwiekszy krytyk i znawca pan K., kalafiora w ogole w tej zupie
Codzienne Gotowanieniewielkim ogniu do czasu aż marchewka będzie miękka. Wyłowić cynamon i listek laurowy. Dokładnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupe można podawać na ciepło lub na zimno posypaną uprażonym sezamem i/lub czarnuszką. Smacznego
Codzienne GotowaniePolsce, to warto przygotować trochę letnich potraw. Na początek coś z dodatkiem moich ulubionych truskawek. Dziś wraz z kilkoma dziewczynami - Justinka , Gin i Siankoo postanowiłyśmy przygotować sernik na zimno, ja zrobiłam go właśnie z dodatkiem truskawek. Składniki: 100g herbatników 25g masła 300g truskawek 200g serka Philadelphia 125g jogurtu naturalnego 50g cukru 10g żelatyny opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta: Galaretkę
Codzienne Gotowanietalerz, a następnie przełożyć go z powrotem na patelnię na drugą stronę (ewentualnie zapiec pod grillem tak jak frittatę). Podawać na gorąco z pomidorem i płaskim chlebkiem, lub na zimno w chlebku. Smacznego
Codzienne Gotowaniekońcu październik przybrał nieco bardziej klasyczną dla siebie formę. W dwóch słowach: zimno jest . Wyjęłam z zapomnianych na długie miesiące zakamarków swój lżejszy zimowy płaszczyk, i wychodząc wieczorami z psą, to w niego się opatulam. Do tego dokładnie zawinięty wokół szyi szal i ciepłe, puchate skarpetki; powoli rozważam też zakładanie czapki. Biorąc pod uwagę fakt, że ciągle jeszcze kicham
Pożeraczka, czyli raz adobrzeistnieć. Połączenie kilku składników daję nam wyśmienity smak słodko- kwaśny. Kolejnym atutem tego dania są kolory oraz różne formy i konsystencje składników. W sam raz na jesienne zachmurzenie oraz zimno. SKŁADNIKI : 1 dużą paprykę czerwoną (lub żółtą) 2 średnie marchwie 1 dużą cebulę 1 puszkę kukurydzy 1 puszkę ananasów 2 łyżki masła 1 łyżkę brązowego
Basia w kuchniwierzchu słonecznikiem. 5. Piec w 180 °C przez 60 minut (aż wierzch przyrumieni się a boki odejdą od ścianek). Pasztet z kaszy pęczak można jeść na ciepło i na zimno. Idealnie pasuje do kanapek. Ja uwielbiam wcinać nawet jako samodzielne danie
VegUlkaostygnięcia. Sos pomidorowy zwykle przygotowuję dzień wcześniej, aby smaki przegryzły się. 2. Robimy rozczyn drożdżowy. Podgrzewamy szklankę wody z dodatkiem cukru (woda nie może być gorąca i zimna, inaczej drożdże nie będą działać). Dodajemy drożdże i 1/2 szklanki mąki. Dokładnie mieszamy i na 5 minut przykrywamy ścierką. 3. Kroimy w dowolne kształty warzywa. U mnie: pieczarki w grubsze plastry
VegUlkawszystko! Dziś zapraszam na ślimaczki z farszem porowo selerowym z dodatkiem sera feta. Jeśli o mnie chodzi wole na ciepło - tak smakują mi najlepiej z odrobiną ketchupu. Ale na zimno też smaczne a do tego czerwony barszcz - pycha! Składniki; ciasto; 35 dag mąki 1 łyzeczka cukru, 1 łyzeczka soli torebka drożdży instant
Radość kipiąca uśmiechem.