Racuchy pszenno-gryczanie z jabłkiem

Racuchy pszenno-gryczanie z jabłkiem

Racuchy pszenno-gryczanie z jabłkiem

Ostatnio rzadko kupuję KUKBUKA. Jakoś zraziłam się do tej gazety ale we wrześniu zrobiłam wyjątek. Niestety znowu nie zachwycił ale i znalazłam też coś dla siebie.  Tym czymś okazał się przepis na racuchy z dodatkiem mąki gryczanej za to bez jajek i z jabłkami. Smaczne były po zdjęciu z patelni ale i na zimno wprost ze śniadaniówki :) Racuchy pszenno-gryczanie z jabłkiem 300 ml mleka 10 g drożdży 2 łyżki cukru 180 g maki pszennej pełnoziarnistej 70 g maki gryczanej 4 małe jabłka olej do smażenia cukier pud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, racuchy, ciasto, mak, pieczywo, chleb, ciasto naleśnikowe, ciasta z jabłkami, ciasto z makiem, chleb na drożdżach , ciasto na zimno, ciasto z bezami, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.