na zimno - 10906 przepisów (strona:313/728)

Szarlotka 145

rodzaj tłuszczu. Rozwałkowany placek za pomocą wałka kładziemy - wykładamy na blachę równomierną warstwą. Pamiętaj aby wylepić ciastem boki. Nakłuwamy widelcem ciasto następnie rozkładamy zimną masę jabłkową (musi być zimna ) i pieczemy je przez 20-25 minut Do białek dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy białka na sztywno. Zaleca się ubicie białek ręczną trzepaczką. Można również ubić białka mikserem na najniższych obrotach

W Moim Magicznym Domu
Szybki kompot z jabłek 130

Czas na pyszny kompot z jabłek, który można pić na ciepło jak i na zimno :) Na ogrodzie zalega mi duża ilość jabłek, więc poza pieczeniem kolejnych jabłeczników czas na coś do picia, zwłaszcza, że dni robią się coraz to zimniejsze. Kompot z jabłek cieszy się w moim domu bardzo dużym powodzeniem ponieważ jest szybki do zrobienia no i oczywiście smacznie

W Moim Magicznym Domu
Marcepanowe Trufle bez marcepanu - Kartofelki 142

gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając aż cukier się roztopi. Odstawiamy masę do wystygnięcia, cały czas mieszając żeby nie powstała nam na górze tzw. skorupa. Gdy masa będzie zimna i gotowa do formowania, robimy małe kuleczki. Obtaczamy je w gorzkim kakao. Wstawiamy na około 2 godziny do lodówki aby stwardniały i gotowe :) Muszę dodać ,że mogą w lodówce bardzo

W Moim Magicznym Domu
Hooy- buty na każdą okazję 101

przeszły test wody (deszcz), błota- świetnie się je czyści, więc w śniegu też na pewno dadzą radę. Do spodni "świątecznych" są idealne. Podeszwa bardzo dobrze izoluje od zimna, jest bardzo elastyczna, absorbuje wszelkie nierówności. Brąz i biel wspaniale współgrają wizualnie <3 Gorąco polecamy, bo to świetny zakup za przyzwoitą cenę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Klasyczny jabłecznik 84

które się nie do końca starły. Później trochę czekania i można jeść pyszne gorące ciasto albo cierpliwie dotrwać aż wystygnie i straci z czasem nieco na kruchości. Zarówno na zimno jak i na ciepło smakuje doskonale. Można je podać po prostu posypane cukrem pudrem albo postarać się bardziej i dodać bitą śmietanę czy lody waniliowe

Milion Smaków
Kompot z suszonych owoców 93

Przygotowanie: Owoce na sitku zalewamy wrzącą wodą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i posypujemy cukrem, dodajemy goździki, gotujemy, aż owoce zmiękną, a kompot zgęstnieje. Podajemy na ciepło lub na zimno

Moja smaczna kuchnia
12. Odbiła mi palma na punkcie kokosa: czyli jaglanka ze smażonymi jabłkami ★ 125

mijającymi latami. Teraz oddałabym wszystko za gałkę wegańskich lodów kokosowych , które jadłam latem na Chorwacji. Zalety oleju kokosowego: WAŻNE: najlepszy olej kokosowy to ten nierafinowany i tłoczony na zimno! Jest to tłuszcz roślinny, więc nie przyczynia się do tworzenia się złogów cholesterolu Zawiera kwas laurynowy, a więc:   wspomaga metabolizm hamuje apetyt na słodycze usuwa pasożyty z organizmu, ma działanie

Pland based fille
Serowe Cappuccino 170

Waszym stole pojawia się jedno niestandardowe ciasto (w moim przypadku jest to przeważnie eksperyment), to być może spodoba się Wam serowe cappuccino, które smakiem nieco przypomina sernik na zimno z nutą kawową, a jednocześnie kusi mlecznym smakiem.  Ciacho sprawdzi się świetnie nie tylko na świątecznym stole, ale i na inne rodzinne okazje. W dodatku jest proste i szybkie

Fabryka pomysłów
Ryba po japońsku 148

tworzymy około po trzy warstwy każdego składnika w słoiku. Odstawiamy na około 12-24 godziny.  Moja rybka natomiast zaczeka do Wigilii w lodówce. Oczywiście zostanie podana na zimno. Źródło przepisu: Zacisze kuchenne +modyfikacje

Kuchnia co dnia
Schab z ziołami. 88

już lada chwila pora poza Wigilią pomyśleć o całej reszcie!Postanowiłam zrobić pyszny aromatyczny schab - super przekąska i bardzo dobry dodatek do kanapek!Pamiętacie mam nadzieję mój schab na zimno, trochę go zmodyfikowałam, bardziej zapachniał ziołami i smak zadziwia! Nadszedł świąteczny czas... SKŁADNIKI: 1kg. schabu 1/4 szkl. soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku roztartego w dłoniach

Kuchnia Beaty
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 133

Pyszne, lekkie, delikatne, pachnące czarnuszką paszteciki z nadzieniem pieczarkowym. Idealne na gorąco do czerwonego barszczyku, a na zimno - to świetna przekąska. Doskonale się mrożą, także można zrobić zapas i wyjmować po kilka w razie potrzeby. Nie podaję ilości pasztecików, bo zależy to od ich wielkości, ale z tej porcji mąki jest to całkiem spora ilość. Podana ilość pieczarek jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1286

Pierożki te polecam nie tylko jako wigilijne danie, ale również jako fajną przystawkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Są również świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Składniki: ciasto: 500 g mąki 150 g masła 3 łyżki śmietany 18% 2 żółtka sól pieprz farsz: 50 - 60 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 duża

Mama Gotuje
Pasztet z kury/koguta 209

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  Tym razem postawiłam na prostotę - bez żadnych udziwnień. Pasztet smakuje rewelacyjnie - jest zwarty i doskonale się kroi. Idealny na zimno - jak i na gorąco. Może również posłużyć jako farsz np. do pyz czy naleśników.  Pasztet najlepiej doprawić według własnego smaku. (2 małe keksówki) 1 kura/kogut 1-2 marchewki 1 pietruszka

Di gotuje
Chrupiąca kaczka z żurawiną! Świąteczny obiad! 257

Pozostanie sama esencja i smak, to co potrzebujemy. Kaczkę wykładamy na talerz i ukośnie kroimy, polewamy sosem. Podajemy z konfiturą z żurawiny. Kaczkę możemy jeść na gorąco i na zimno! Smacznego! Dajcie znać co sądzicie o takiej propozycji? Buziaki! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 130

studencką. Na koniec dodaj figi pocięte na paski i dosmacz wszystko listkami mięty! Danie gotowe, na prawdę szybko. Wszystko przygotujesz zanim makaron się ugotuje. Dobre na ciepło, ale na zimno genialne! Biała czekolada to strzał w dziesiątkę. Idealnie dobrane bakalie i suszone owoce współgrają z całością. To będą lekkie i smaczne Święta ! Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni