na zimno - 10906 przepisów (strona:306/728)

Wege kotlety z kaszy jaglanej, quinoa i amrantusa, cukinii i marchewki. Zdrowy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 152

cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki otrąb 5 łyżek mąki ziemniaczanej sól morska świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka kozieradki olej rzepakowy tłoczony na zimno do smażenia Przygotowanie: Wcześniej ugotowaną kaszę przekładamy do dużej miski. Cukinię i marchewkę dokładnie myjemy. Cebulę i marchewkę obieramy. Cukinię i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchewkę ścieramy

Naturalna Kuchnia
Wielkopolskie pyzy 204

rośnie) i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu ok 5-7 minut. Podajemy gorące jako dodatek do mięs, sosów. Na ciepło w wersji słodkiej z sosem waniliowym lub na zimno posmarowane masłem. Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Pieczarki w pomidorowej zalewie octowej 260

złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone pieczarki osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.  Wystudzone usmażone pieczarki ułożyć w dużym słoju przekładając je cebulą z zalewy. Zalać pieczarki zimna zalewą. Słoik zakręcić i odostawić do lodówki na 1-2 doby aby pieczarki się przegryzły

Monia miesza i gotuje
Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu 212

Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Smacznego!   The post Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z łososiem i granatem 176

woda się zagotuje odwrócić filety na drugą stronę, zdjąć garnek z ognia i odstawić na 7 minut. Wyjąć filety z wody i zostawić do wystygnięcia. Gdy ryba będzie zimna - zdjąć skórę. W międzyczasie na suchej patelni uprażyć pestki dyni, należy uważać, aby ich nie przypalić! Przesypać na talerz, aby ostygły. Na dużym talerzu ułożyć sałatę, skropić octem i wymieszać

Codzienne Gotowanie
Roladki z piekarnika z serkiem i suszonymi pomidorami. 141

Witajcie :) Co powiecie na pyszne roladki ? z marchewką, serkiem, suszonymi pomidorami. Takie roladki śmiało można  pokroić na kanapki.Na zimno również wyśmienicie smakują.Z roladkami najlepiej komponuje się czerwona kapusta ale jeśli ktoś nie lubi mogą być kiszone ogórki. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Skworcu . Wszystkich zainteresowanych szeroką gamą przypraw, owoców suszonych, herbat zapraszam do sklepu internetowego http://www.skworcu.com.pl

Sama słodycz i szczypta chili
galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 286

naczynie i pieczemy kurczaka przez dalsze 40-50 minut. Galantynę zostawiamy w wyłączonym piekarniku pozwalając jej ostygnąć.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco

Miód i pieprz
Filiżanki idą do... 103

długo. Dorota   Kiedy mam czas wolny najbardziej lubię zamienić elegancką sukienkę na getry biegacza... Kołnierzyk na bluzę...włożyć do uszu słuchawki... Nastawić Wilta ... I zmierzyć się z zimnem ....wiatrem i górką, wywietrzyć myśli, zmęczyć mięśnie, zastosować krioterapię na twarz ...poczuć euforię a kiedy zmęczona siadam na kanapę nic tak nie cieszy oczu jak filiżanka herbaty z miodem ...a gdyby

bistro mama
Drobiowe mini hamburgery 162

Mini hamburgery bardzo są smaczne i stanowią doskonałą przekąskę na przyjęciach rodzinnych, sylwestrze lub kinderbalu. Doskonale smakują na ciepło i zimno. Do hamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy  Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy  Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma

Bajeczna Kuchnia
Marchewka z groszkiem 151

Marchewka z groszkiem to świetny dodatek do obiadu. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Najlepiej użyć mrożonego groszku, ponieważ po ugotowaniu zachowuje ładny, zielony kolor. Zasmażana marchewka z groszkiem to wspomnienie mojego dzieciństwa :) Kiedyś nie lubiłam tego dodatku, a teraz uwielbiam smak gotowanej marchewki.  Składniki na 2-3 porcje: 3 średniej wielkości marchewki 1 szklanka mrożonego groszku

Ugotować
Podsmażane tortille z kabanosem i kiszonym ogórkiem w sosie kebab-gyros 198

zacznie się topić, a tortille nabiorą lekko złotego koloru (lekko się podpieką). Ściągamy z patelni i kroimy na mniejsze kawałki. Podajemy. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

Słodkie okruszki
Domowa zupa w proszku 192

gotowany długo i na bardzo wolnym ogniu. Z masą warzyw i ziół. Z łyżeczką dobrej oliwy do smaku. Klarowny, aromatyczny, złocisty. Ale czasem wracasz do domu, na dworze zimno, ciemno, hula wiatr. Zjadłoby się coś ciepłego, teraz, już, natychmiast. I ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Sałatka z krewetkami w tempurze 225

złotego koloru. Krewetki wyjąć z oleju łyżką cedzakową i rozłożyć na ręczniku papierowym., drugim przykryć, przydusić, lekko osuszyć. Następnie położyć na sałatce i natychmiast serwować. Na ciepło i na zimno są super, ale ja wolę jak krewetki są ciepłe. To było pycha

Kuchnia Pokoleń
Kluski z serem 165

kluski o grubości 3-4 mm.  Kluski wrzucamy na gotującą osoloną wodę z dodatkiem oliwy i gotujemy przez około 4 -5 minuty od wypłynięcia, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą.  Kluski przekładamy do miski.  Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy ja do zarumienienia na maśle.  Do klusek dodajemy cebulę, wkruszamy biały wiejski ser, doprawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tortilla z kurczakiem i kolorowymi warzywami 254

Gorąca tortilla staje się bowiem wiotka i możemy ją przez pewien czas swobodnie kształtować. To również danie bardzo uniwersalne, gdyż możemy podawać je zarówno na ciepło jak i na zimno. W praktyce może posłużyć zarówno za pełnowartościowy samodzielny posiłek, np. na obiad, jak i pyszną przekąskę o dowolnej porze dnia i roku. Tortilla z kurczakiem i kolorowymi warzywami

Kulinarna Pokusa