czasie posypujemy powierzchnię pieczeni resztą bułki tartej i dopiekamy jeszcze 15 minut. Studzimy pieczeń rzymską nie wyciągając z formy, następnie kroimy w plastry i przekładamy na talerz. Serwujemy na zimno lub na ciepło. Smacznego! The post Pieczeń rzymska z prażoną cebulką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięuśmiech na mojej buźce :D U mnie te naleśniki królują na stole w każdą wolną sobotę. Czasem nawet, gdy nie mam czasu, robię je na obiad do pracy ;) Na zimno smakują tak samo dobrze, szczególnie w formie placuszków z kawałkami owoców :) Składniki: 50g mąki żytniej razowej typ 2000 100ml maślanki 1 jajko (może być samo białko) opcjonalnie: stewia/erytrol/ksylitol/fruktoza
Jak gotować i nie zwariowaćUwielbiam serniki – w każdej postaci. Na zimno, na ciepło, owocowe, czekoladowe, z galaretką i z owocami… aż mi ślinka cieknie. Ale jak tu zjeść sernik na diecie z niskim ig? Większość serów jest dosładzana, do masy serowej dodawany jest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem
Jak gotować i nie zwariowaćnagrzanego do 200˚C na około 15 minut. Po tym czasie tacosy powinny mieć fajnie chrupkie brzegi – jeśli nie, zostawmy na kolejne parę minut. Jeśli chcemy podać je na zimno to od razu musimy je uformować, inaczej będą się łamać ;) Wystarczy zgiąć je i zostawić na szklance/butelce. Wersję bardziej wilgotną można potem swobodnie formować :) A co wkładamy do środka
Jak gotować i nie zwariowaćRolada z suszonymi owocami jest smaczna i soczysta a w dodatku ładnie się prezentuje. Roladę możemy podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę. Do mięsa użyłam przyprawy od Skworcu . Składniki: 1,5 kilograma schabu 150 gram suszonych moreli 150 gram suszonych śliwek Marynata staropolska od Skworcu Słodka papryka Sól morska Olej Dodatkowo: Sznurek masarski
Bajeczna KuchniaBardzo szybkie i proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepokroić w plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbka, grzybami i dusić przez 15 minut. Następnie zmielić, dodać żółtko, masło, przyprawy do smaku, starannie wymieszać. Podawać na zimno do kanapek
Tradycyjna KuchniaNaleśniki można przygotować na tysiące przepysznych sposobów, zarówno na ciepło i zimno, na słodko jak i wytrawnie, a dziś przedstawiam jeden z nich- pod postacią chrupiących krokietów wypełnionych farszem na bazie pieczarek i mozzarelli. Ja wykorzystałam mozzarellę w wiórkach, ale jeżeli zależy Wam na ciągnących się kawałkach sera po ugryzieniu, to polecam użyć mozzarellę w kulce i pokroić
Kraina Miodem PłynącaZimno dzisiaj. Zdecydowanie zima w końcu zdecydowała się zaatakować. Wobec takiego obrotu sprawy polecam idealną odpowiedź na atak zimy - rozgrzewający, aromatyczny i pyszny kurczak w sosie garam masala, podany w wybornym chlebkiem naan. Przepis inspirowany jest klasyczną kuchnią indyjską, a mimo dość długiej listy składników jego przygotowanie nie jest trudne. Do przygotowania dania użyłem: 1,5 kg udek kurczaka
Wyprawy kulinarnepotrzeby podsypać trochę mąki. Odstawić do odpoczęcia przykryte folią spożywczą. Składniki na farsz: 500 g białego sera półtłustego 600 g ugotowanych ziemniaków 2 cebule łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno sól morska świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie farszu: Ziemniaki dokładnie umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Cebule obrać i drobniutko poszatkować. Na patelni podgrzać olej i zeszklić cebulkę
Naturalna Kuchniagorącej wodzie (ale nie trzymać ich tak zbyt długo, bo galaretki się rozpuszczą). Do tego typu deserów najlepiej użyć foremek silikonowych. Można w nich zarówno robić desery na zimno jak i piec tradycyjne babeczki. Obecnie na rynku jest mnóstwo takich foremek w najróżniejszych kolorach i to za niewielkie pieniądze. Możecie je kupić np. w sklepie Strefa Ulubiona, tutaj: (klik
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasmaku białej trufli. Muszle taco z łososiem wędzonym to nie tylko sylwestrowa, czy karnawałowa przystawka. Chrupiące taco, w zależności od farszu, mogą być podane na ciepłu lub na zimno. To ogólnie lekkie, bardzo aromatyczne i smaczne danie, ba – nawet ciekawa forma podania sałatki. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Muszle taco z łososiem wędzonym appeared first
mojewypiekiinietylkoteż tak zimno? U mnie dziś temperatura spadła do -20 C. Jak nie trzeba nigdzie wychodzić, lepiej zrobić sobie leniwą niedzielę i spędzić ją pod ciepłym kocykiem z kubkiem ciepłej herbaty lub lampką dobrego wina- a do tego niezawodnie sprawdzą się ciasteczka cantucci. Włoski przysmak pełen migdałów. Próbowaliście zrobić je sami? To na prawdę proste. Składniki: 5 szklanek
Z Majeczką w kuchnidwie godziny. Przyciskając mięso widelcem czy łyżką można się domyślić czy mięso jest już miękkie. (Mój kawałek karkówki miał 1200g.) Można jeść na ciepło z powstałym sosikiem lub na zimno na kanapki
Pelusiowa KuchniaForszmak jest to potrawa przygotowana z różnych składników, np. z ugotowanych ziemniaków, pieczonego lub gotowanego mięsa, śmietany i utartego sera, albo z cebuli, śledzi, zapiekana lub podawana na zimno jako przystawka lub danie główne. U mnie przygotowana z tego co zostało po świętach - stąd też ta nazwa. Składniki: 1 kg wędliny 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 jabłko
Tradycyjna Kuchnia