na zimno - 10906 przepisów (strona:296/728)

Jajka po szkocku 189

zrobię je na obiadek. U mnie mówią w domku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam, a jeżeli już robiliście to właśnie Wam przypominam o tym przepisie. Składniki 6 jajek ugotowanych 500 g mięsa

O kuchni z uczuciem
Świeżyna 304

bądź pokrojony drobno.Teraz odkrywamy bez przykrycia dusimy aż większość płynów nam odparuje.Konsystencja ma być średnia nie za rzadka ani gęsta. I KONIEC SMACZNEGO:) Znakomite żarełko na gorąco i na zimno na kanapkę.Zapach obłędny a smak nie da się opisać. POLECAM

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Salceson w osłonce termokurczliwej 405

ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach.Odparzam,moczę i płuczę w zimnie wodzie i tak trzy razy.Nerki i ozorki kroje w kawałki płucka miele na sitku nr 3 lub 2.resztę mięsa zalewam wodą równo z mięsem dodaje kilka liści laurowych i ziele angielskie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Salceson 249

ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach.Odparzam,moczę i płuczę w zimnie wodzie i tak trzy razy.Nerki i ozorki kroje w kawałki płucka miele na sitku nr 3 lub 2.resztę mięsa zalewam wodą równo z mięsem dodaje kilka liści laurowych i ziele angielskie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka z brokułem, pieczarkami i kurczakiem 284

sałatki wykorzystałam Majonez Tradycyjny, który otrzymałam do testowania od firmy ROLESKI . Majonez ma doskonałą, kremową konsystencję oraz znakomity smak. To idealny dodatek do sałatek, kanapek, czy potraw przygotowywanych na zimno. Spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go w kuchni. Zachęcam do zakupu produktów ROLESKI niezastąpionych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Łosoś wędzony w warunkach domowych 162

miejscach. Położyć na rozsypanych ziołach. Na folii ułożyć łososia. Puszkę zamknąć pokrywką i postawić na małym ogniu na kuchence. Mojej rybce wystarczyło 20 minut wędzenia. Podawać na ciepło lub zimno. Ja podałam łososia z miksem sałat z żółtą papryką, polane oliwą z oliwek z ziołami

Smakołyki Asi
z curry mielone kotlety z piekarnika... 170

minut w 160 C na termoobiegu kotlety z blaszki zdejmować przy pomocy łopatki, kotlety sa nie tłuste i za mocno kaloryczne - smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe monte - deser na zimno 220

Deser monte to pomysł na zdrową przekąskę na zimno. Cały deser składa się w głównej mierze z mleka oraz śmietany 30%. W składnikach specjalnie nie podałam konkretnej ilości cukru, ponieważ najlepiej będzie, gdy go dodacie do własnego smaku. Ja do deseru wsypałam 2 łyżki cukru i powiem Wam, że jest dla mnie idealnie słodki :) Poniższy deser jest lekko galaretowaty

Ugotować
Buraczki zasmażane 155

Buraczki to wspaniały dodatek do mięs, lubię je w każdej postaci np. marynowane, w postaci surówek na zimno ale najbardziej na ciepło zasmażane. Buraczki zasmażane Składniki: - 500 g buraków - 200 ml śmietany 18% - koncentrat buraczany - sól - pieprz - kwasek cytrynowy - mąka - 1 łyżka masła - cukier Przygotowanie: Buraki myjemy, gotujemy do miękkości. Po wystygnięciu obieramy ze skóry i trzemy na tarce jarzynowej

Kulinarne życie
Makaron z tuńczykiem na zimno 172

danie z makaronem. Potrawa ta nadaje sie nie tylko gdy są upały, można jeść ją cały rok. Wspaniale nadaje sie na piątkowe spotkanie z przyjaciółmi. Makaron z tuńczykiem na zimno Składniki: - 250 g makaronu świderki Lubella - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 1/2 puszki z kukurydzy - 3 łyżeczki kaparów - kilka czarnych oliwek - 4 suszone pomidor(z oliwy) - 200 g pomidorków

Kulinarne życie
Grysikowe ciasto z mascarpone 139

pokrywki. Wyjmujemy z piekarnika upieczone ciasto i polewamy gorącym syropem. Posypujemy wcześniej uprażonymi płatkami migdałowymi. Ciepła ciasto kroimy na kawałki. Na talerzyk wlewamy trochę Amaretto i moczymy ciasto. Na zimno jest również pyszne.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem 168

papierze do pieczenie. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni  C. i pieczemy około 15 minut do zrumienienia. Są dobre za równo na ciepło jak i na zimno. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Tarta z gorgonzolą i pomidorami 116

pieczemy ok. 30 minut w 200 stopniach. W międzyczasie boczek kroimy w kostkę lub małe paski. Podsmażamy i posypujemy pod koniec pieczenia. Tarta jest bardzo dobra również na zimno. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Ciasto chlebowe ala pizza 178

długości ok. 1,5 cm ( można kupić już pokrojony boczek. Na wierzch rozkładamy kawałki sera gorgonzola i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Bardzo dobre na ciepło i zimno. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Frittata z łososiem w chlebie tostowym 156

razu żeby masa nie wsiąknęła w chleb). Pieczemy ok. 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 5 minut żeby frittata odpoczęła. Podajemy na ciepło lub zimno. Ja użyłam ośmiu kokilek o średnicy 8 cm i pojemności ok. 150 ml. Życzę smacznego

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania