już się rozkręcę z pieczeniem tart, to goszczą one u nas przynajmniej raz w tygodniu. To takie awaryjne jedzenie - dobre na ciepło i na zimno. Dzisiejsza wersja tarty to raczej dodatek do dania głównego. U nas świetnie sprawdziła się jako uzupełnienie warzywnej zupy, ale równie dobrze może być dodatkiem do mięsnego sosu czy gulaszu. Składniki: ciasto na tartę wytrawną (przepis
Gotowanie i blogowaniekonserwowe ogórki, choć można spotkać nawet kapary i anchois. Typowa jest również cebula (często czerwona), czosnek, bulion, a także dodatek odrobiny oleju roślinnego. Podawana może być zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. W wersji kojarzonej z północnymi regionami Niemiec zawiera często majonez, wymaga przechowywania w lodówce i jako taka przypomina trochę znaną w Polsce tzw. sałatkę warzywną czy rosyjską
Kulinarna PokusaPyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny. Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie. Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :) SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal 60 g szynki 150 g tartej mozzarelli 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki pół pęczka szczypiorku 5 jajek 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku
Moje Kuchenne Rewelacjezimną wodą i dodaję do garnka. Mieszam i podgrzewam aż zgęstnieje. Na końcu próbuję i doprawiam do smaku. Podaję go na gorąco ale można go też podać na zimno tylko wtedy żeby nie zrobił się kożuch można nakryć go folią
Tanio smacznie i prostoktóra od razu się rozpuściła, posypałam posypką i podałam z pysznymi paluszkami z otrębami i miodem . Najlepiej smakuje na ciepło, od razu po przygotowaniu... choć również można zjeść na zimno :) Paluszki są produktem ekologiczny, posiadają certyfikat BIO z dodatkiem miodu i otrąb. Stanowią idealną przekąskę dla osób dbających o dietę i zdrowie. Osobiście jestem wielką fanką paluszków na słodko
Aga w kuchnizdrowie i na dobre samopoczucie. Zupa ma właściwości oczyszczające organizm z toksyn. Warto ją przyrządzać przynajmniej raz w tygodniu. Dzieci za nią szaleją! Jeśli czujecie wychłodzenie i ciągle wam zimno, dodajcie trochę startego imbiru
Z Kuchni Do KuchniPierożki drożdżowe pyszne na ciepło jak i na zimno, polecam. Składniki: 500 g mąki 200 ml mleka 40 g drożdży 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli farsz szklanka kaszy gryczanej 300 g sera białego 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz dodatkowo jajko do posmarowania Wykonanie: Mleko podgrzać by było letnie. Do miski wrzucamy
magiczna kuchnia KasiBardzo polecamy tę wersję smażonej ryby, z warzywami smakuje wspaniale, nadaje się na ciepło z ryżem na obiadowe danie i na zimno jako przystawka, zwarto wpisać sobie to danie jako sposób na smaczne danie rybne, a ryby należy często jadać, zawłaszcza ryby morskie ze względu na zawarte w nich kwasy omega tak zbawienne dla naszego organizmu.... Składniki: 1 kg ryby
kgwjanczewoDzisiaj zachęcam Was do przygotowania deseru na zimno, który przyrządzicie z trzech składników: jogurtu naturalnego, galaretki i truskawek. Deser łatwy i bardzo smaczny :) Do przygotowania truskawkowej galaretki możecie użyć mrożonych owoców. Składniki na 4 małe lub 2 duże desery: 1 duży jogurt naturalny (370-400 g) 1 galaretka o smaku kiwi + 100 ml wrzącej wody 1 łyżeczka żelatyny
Ugotowaćjakie zajadamy u nas w Polsce, jednak zdecydowanie się różnią. Są niezwykle delikatne - jeszcze ciepłe są kremowe w środku, tężeją dopiero po przestygnięciu. Mocno serowe. Dobre zarówno na zimno jak i na ciepło. Z racji tego, że syrnyky to słodkie danie, warto je podać z owocami, bitą śmietaną czy tylko z cukrem. Szczerze polecam! Składniki: 1 kg białego
Poezja Smaków - blog kulinarnylubicie naleśniki???ja uwielbiam w każdej postaci,na słodko,na słono,z owocami,ze szpinakiem,zapiekane,i na zimno, Czemu nie zrobić ich z mąki graham-żeby było zdrowiej,okazało się to naprawdę fajnym pomysłem,użyłam mąki Szymanowskiej z pełnego przemiału bo jest najlepsza polecam bo sa naprawdę pyszne.... Składniki: Ciasto: - 1,5 szklanki mąki graham
Swojskie jedzonkomąka tortowa 100 gram, mąka ziemniaczana 100 gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, konfitura z pigwy 1 słoiczek, krem 1 opakowanie/toffi, śmietana kremówka 5 łyżek, dekoracja - jaką lubisz, woda zimna 1 szklanka z sokiem cytrynowym, gorzka czekolada 100 gram jajka, woda, cukier, cukier wanilinowy ubijać mikserem z 5 minut, wsypać przesiane mąki z proszkiem i tylko połączyć na gładką masę
W Mojej Kuchni Lubiępublikowałem 1 stycznia na FB. Czego potrzebujemy? -około 8 buraków obranych, pokrojonych w plastry maks cm-we; im mniejsze buraki tym lepsze (4 buraki na porcję) -łosoś wędzony na zimno ok 150 gramów na porcję -twaróg półtłusty 250 gramów -śmietanka 18% -jogurt naturalny -ocet cydrowy -oliwa -świeży koperek posiekany -sól, pieprz -kilka kropel soku z limonki Zaczynamy. Cztery łyżki oliwy
BaRepaspomijam). Tak przygotowany sos gotujemy na średnim ogniu kilka minut, aż uzyskamy pożądaną konsystencję sosu. Próbujemy na smak. Jeżeli potrzebujemy dodajemy więcej cukru. Sos podajemy na ciepło lub na zimno wg. uznania. Smacznego
Kuchnia Łukaszaflaczki drobiowe Pożywne, e sencjonalne danie z żołądków drobiowych to idealna propozycja na obiad zwłaszcza kiedy za oknem jesz szaro i zimno. składniki na porcję dla sześciu osób rosół drobiowy 2 szyje indycze 1 cebula 3 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 1 marchew 1 pietruszka kawałek korzenia selera szczypta lubczyku sól, pieprz flaczki
Miód i pieprz