na zimno - 10906 przepisów (strona:293/728)

Deser z jogurtem naturalnym, jabłkami i herbatnikami 197

Prosty i szybki deser na zimno na bazie jogurtu naturalnego, herbatników i jabłek. Poniższy deser to taka błyskawiczna szarlotka. Wystarczy składniki ułożyć warstwami. Deser najlepiej smakuje podany schłodzony.  Składniki na 4 porcje: 1 duży jogurt naturalny (400 g) 3 słodkie jabłka 2 paczki herbatników pełnoziarnistych (100 g) odrobina soku z cytryny 2 garście rodzynek cynamon Herbatniki zmielić

Ugotować
Pieczarki faszerowane 186

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek

Passion of Cooking
Najprostsze ciasto ucierane z jabłkami.Odwrócone do góry nogami! 115

pyszne ciasto, które zrobi każdy, doprawdy każdy! Wystarczy kilka składników, chęci i możemy wyczarować to, co na pierwszy rzut oka wygląda jak serniczek. Trzymany w lodówce i podany na zimno jest genialny! To mój stary przepis na ucierańca z jabłkami, truskawkami, który zmodyfikowałam w ten sposób. Upiekłam a potem odwróciłam do góry nogami!  Da się? Da się! Składniki jabłka

Z Kuchni Do Kuchni
Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 266

Kroić po ostudzeniu.   (*) Kilka słów o cukrze brzozowym :    Używa się go w taki sam sposób, co zwykły cukier.  Nadaje się on do przygotowywania deserów na zimno, pieczonych ciast i ciasteczek.  Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować Zalety:   - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym  - dostarcza 40% mniej kalorii - niż biały

Di gotuje
Aksamitny sos do makaronu, pizzy, zapiekanek, kanapek... 142

pieczonej papryki z pomidorami, znakomity na ciepło i zimno, pasuje do makaronu, pizzy, zapiekanek, kanapek i innych potraw. W sezonie przygotuj go ze świeżych pomidorów pozbawionych gniazd nasiennych i skóry, zimą i wiosną zdecydowanie lepsze będą pomidory z puszki. Do sosu dodaliśmy suszone oregano, możesz dodać także tymianek, suszone liście kozieradki, bazylię itp. Możesz przechowywać go przez klika

SzczyptaSmaQ
Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...) 162

nagrzanego piekarnika na 20-25 min, aż masa serowa się zetnie. Pod koniec możemy włączyć grzanie z góry, żeby ser w sosie się przypiekł. Jemy na ciepło lub zimno. Pozwólcie, że na zakończenie podsumuję co czeka konsumującego, w przeciętnym kęsie. Kruche, pachnące tymiankiem ciasto. Chrupiący klonowy boczek. Brukselki- jednocześnie słodkawe i ostre, ale wcale nie gorzkie, jak mi się

les mirabelles
Boczek pieczony w ziołach i przyprawach 157

folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 24-48 godz. Pieczenie Piekarnik 160-170 stopni czas 1,20-1,30 godz Taki boczek znakomicie smakuje na gorąco i zimno polecam.SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sernik fistaszkowy bez pieczenia 352

Sernik fistaszkowy bez pieczenia to uczta dla miłośników masła orzechowego i orzeszków ziemnych. Przygotowałam go na bazie serka homogenizowanego i jogurtu greckiego. Dodatek sporej ilości lekko

Smakołyki Bereniki
Sowy - jajka faszerowane pieczoną cebulą 110

sól, czarny pieprz do dekoracji: marchew, oliwki (najlepiej faszerowane) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu (dzięki temu nie popękają). Ugotowane zalewamy zimna wodą i studzimy a następnie obieramy. Odcinamy górną część jajka i wydłubujemy żółtko do miseczki. Jeśli jajka nie chcą stać można je delikatnie wyrównać od dołu, odcinając cienki plasterek. Cebule

Pyry na Gaz
Sałatka z ośmiornicą i warzywami 166

stanie. Zakwas służy tylko do złapania kolorów. I nie, kwas nie spowoduje, że ośmiornica zrobi się jak kauczuk. Trzymamy ją tylko pół godziny. 4. Sałatkę podajemy na ciepło. Na zimno to już nie jest to samo. 5. Użyłam płatków chilli i marynowanego pieprzu. Jeśli nie lubicie delikatnej ostrości, zwykły pieprz w zupełności wystarczy. Do dzieła! Dwa ramiona ośmiornicy kilka mini

ladykitchen
Schab pieczony z morelami 161

jakiś czas powstałym sosem. Mięsa nie odkrywamy ponieważ ze względu na dodatek miodu w marynacie może się za bardzo przypiec. Tak przygotowany schabi można podawać na ciepło lub na zimno

Monia miesza i gotuje
Paszteciki francuskie 128

grubości około 1.5 cm. Układać plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut. Najlepsze są ciepłe, ale na zimno też są smaczne. zastawa

królestwo garów
Pizza rustica siciliana. Rustykalna pizza sycylijska. Po mojemu. 140

kiełbasy z cebulą i czosnkiem, położyć suszone pomidory, posypać serem. Piec w piekarniku do momentu ,kiedy ciasto nam ładnie podrośnie i zezłoci się. Podawać na ciepło lub nawet na zimno. Przed podaniem posypać natką  pietruszki lub listkami bazylii...i zajadać na zdrowie ! Na Sycylii pizzę rustykalną robi się tak, by została na drugi dzień i można ją było zabrać

Z Kuchni Do Kuchni
Karkówka pieczona miodowa 300

miodowo-czosnkowym aromacie to nasza kolejna propozycja na obiad lub wędlinę na kanapki. Gdyż pieczona karkówka ma tę zaletę że można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jakiś czas temu podawaliśmy Wam przepis na rolowaną karkówkę , na którą potrzeba jednak czasu, gdyż karczek przed upieczeniem peklował się 4 dni. Ten przepis nie wymaga tak długiego oczekiwania, wystarczy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń z kapustą pekińską 87

Piec w 180 stopniach C do momentu aż z wierzchu mięso będzie rumiane. U mnie trwało to około 45 minut. Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło lub zimno ze swoim ulubionym sosem. pieczeń z kapustą pekińską

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania