na zimno - 10906 przepisów (strona:282/728)

Cytrynowy sernik na zimno 3530

sztywno pozostałe 300ml śmietanki i łączymy z tężejącą masą. Wylewamy na spód z ciastek, odstawiamy do lodówki na 1,5-2 godziny. Dekorujemy według uznania Artykuł Cytrynowy sernik na zimno pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
miodowe uda kurczaka z piekarnika... 165

polać wodą i na termoobiegu w 160 C z 20 minut jeszcze piec uda są miękkie, aromatyczne i można je podać z czym się lubi na ciepło lub na zimno.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy budyń + film 210

deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje krótką chwilę i jest bardzo łatwe, można go zajadać na zimno lub gorąco. składniki na 2 porcje 1/2 litra mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego opcjonalnie konfitura, dżem

Smakowite Dania
Boczek pieczony majerankowo-czosnkowy. Domowa wędlina. 155

upieczony, jeszcze gorący wyjmuję z piekarnika i szczelnie owijam folią aluminiową ( dzięki temu pozostanie bardzo soczysty i łatwo się go kroi ), po wystudzeniu przekładam do lodówki. Boczek podaję na zimno, świetnie smakuje z dodatkiem remulady duńskiej Folwark , lub na kanapce z musztardą. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta ze szpinakiem i gorgonzolą. 130

próby. Nadzienie do tarty wybrałam sprawdzone - szpinak, gorgonzola i czosnek. Dla mnie klasyk, do którego zawsze chętnie wracam. Bardzo wyraziste w smaku i zapachu ;) Smakuje na ciepło i na zimno. Polecam, zwłaszcza o tej porze roku :) Składniki: Ciasto francuskie: 225 g mąki pszennej 200 g masła 90 ml zimnej wody  1/2 łyżeczki soli Wykonanie ciasta: Mąkę i sól przesiać

zadanie-gotowanie
Hummus. 124

Jeżeli ciecierzyca to obowiązkowo hummus. Podstawowymi składnikami tej pasty, oprócz wspomnianej ciecierzycy, są czosnek, oliwa, sok z cytryny, tahini (pasta sezamowa) oraz kmin rzymski. Podawana jest jako zimna przekąska z chlebem pita czy warzywami. Oczywiście modyfikacji przepisu i samego sposobu podania jest już wiele. Ale to dobrze, bo uważam, że w kuchni trzeba być kreatywnym. Mój hummus świetnie dopełniał

zadanie-gotowanie
Zapiekanka z porów. 158

pozostałym sokiem pomidorowym i oliwą. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni. Podawać posypane natką pietruszki z bagietką i białym winem. Można jeść na zimno

zadanie-gotowanie
Kanapka BLT. 153

Bacon, lettuce and tomato. Bekon, sałata, pomidor. To mogą być składniki domowego sandwicza, kanapki z delikatesów lub  pozycja w menu jednego z fast foodów. Na ciepło lub na zimno. Na dowolnym pieczywie posmarowanym raczej majonezem niż masłem. Z dodatkowymi składnikami (ale raczej symbolicznie) lub zupełnie bez. Moja wersja ma delikatne ulepszenia. Ważne by chrupkość dobrze usmażonego boczku połączyła się

zadanie-gotowanie
Pascha. 113

się, że to Wielkanoc jest odpowiednim czasem, aby deser był w takiej postaci. A to ze względu na symbolikę nawiązującą do Grobu Chrystusa. Istnieją dwie metody przyrządzania paschy, na zimno i na ciepło. Wybrałam tę pierwszą. Kluczem do  osiągnięcia sukcesu jest użycie dobrej jakości twarogu. Podawałam z sosem z owoców leśnych. Składniki: 500 g twarogu półtłustego 4 żółtka

zadanie-gotowanie
Crumble z truskawkami. 120

Oczywiście, kruszonka! Przygotowałam crumble z truskawkami. Deser prosty i szybki. Lekka kwaskowatość owoców doskonale równoważy słodką, chrupiącą posypkę. Słowem idealne połączenie. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możecie podać z gałką lodów waniliowych. Sobota powoli nabiera rozpędu, jak zwykle zaczęła się małą rundką po okolicznych sklepach. Zapasy uzupełnione, a myśli krążą wokół następnego tygodnia... Składniki

zadanie-gotowanie
Dip z rukoli 233

blenderze, malakserze, czy innym robocie, który nam wszystko ze sobą ładnie połączy. Miksujemy i gotowe! Jeżeli chcemy, by nasz dip był rzadszy – dodajmy więcej oliwy. Można podawać na zimno lub na ciepło. Tak przygotowany dip jest doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa. Ma dość ostry smak. Jeżeli chcemy uzyskać łagodniejszy smak, dodajmy jeden ząbek czosnku i musztardę o mniej intensywnym smaku

MarcinChef
Kukurydziany deser z jogurtem i truskawkami 163

ciasteczka owsiane 4. warstwa truskawkowa 5. płatki owsiane 6. warstwa jogurtowa 7. pokrojone truskawki 8. kaszka kukurydziana 9. pokrojone truskawki 10. pokruszone ciasteczka owsiane Deser podawać na ciepło lub zimno. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Pieczarki smażone w panierce. 267

Dziś zapraszam na pyszne, soczyste pieczarki smażone w chrupiącej panierce. Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakowity dodatek do obiadu, jak również pyszna samodzielna przekąska. Bardzo polecam! Składniki na pieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej do smażenia

Rozpustne gotowanie
Tarta z brukselką - Rosenkohl Quiche 184

tarta brukselkowa. Kruche ciasto wypełnione kremowym farszem z zatopionymi brukselkami smakuje znakomicie. Specjał bardzo prosty do przygotowania.Tarta jest zwięzła, swobodnie można ja zapakować do lunchboxu. Idealna na ciepło i zimno, na obiad i kolację. Świetnie smakuje z surówką i lampką owocowego, białego wina. Składniki na ciasto: 200 g mąki orkiszowej 80 g masła 1 jajko 3 łyżki lodowatej wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos. 210

Podaję pomysł na szybką i aromatyczną sałatkę, dobrą na śniadanie, obiad i kolację. Idealnie smakuje na ciepło i rewelacyjnie na zimno. Nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, kilka składników i sałatka gotowa. Kasza jaglana gra tu główne skrzypce! Składniki podaję na oko, gdyż niektórzy dołożą więcej tuńczyka, inni groszku czy marchewki. Składniki ugotowana na sypko kasza jaglana, najlepsza z dnia poprzedniego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania