na zimno - 10906 przepisów (strona:270/728)

Babeczki pizzowe 971

oprószyć przyprawą do pizzy. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 12 babeczek. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu:  Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Tagliatelle z cukinii ze szparagami i szpinakiem 162

Danie to, mimo iż jest bardzo niskokaloryczne jest sycące, przez dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji

greenscarf
Ziemniaczane kotlety z kaszą jaglaną i cukinią. Niezwykle aromatyczne. Najsmaczniejszy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 355

pęczki młodego szczypiorku 1 duży pęczek ulubionych świeżych ziół - ja dałam świeże oregano, lubczyk, kolendrę, majeranek 1 łyżka kozieradki sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy olej rzepakowy tłoczony na zimno do smażenia lub olej kokosowy Przygotowanie: Gotujemy kaszę jaglaną. Garnek stawiamy na gazie i rozgrzewamy. Pół szklanki kaszy wsypujemy do rozgrzanego garnka i prażymy, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż poczujemy

Naturalna Kuchnia
Sernik na zimno z truskawkami i bananami 168

Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na sernik na zimno- tym razem każdy może ukroić sobie z ulubionym owocem- truskawkami lub bananami :) Taki sernik zajmuje trochę więcej czasu, bo najpierw musi stężeć masa sernikowa, później jeden kolor galaretki i dopiero drugi kolor, ale chyba warto ;) Tym bardziej, że w trakcie można zrobić wiele innych rzeczy ;) Składniki: 500 g serka 'Mój

Aga w kuchni
Warzywny dhal z soczewicą i fasolką mung. Niezwykle aromatyczny gar rozmaitości. Wegetariański/ wegański. 217

warzywnego  (z mojego przepisu na domową kostkę bulionową ) pęczek świeżej kolendry sól morska świeżo mielony czarny pieprz łyżka masła klarowanego do smażenia (weganie używają oleju rzepakowego tłoczonego na zimno) do posypania opcjonalnie: czarnuszka, prażone ziarna dyni lub słonecznika, natka pietruszki, szczypiorek. Przygotowanie: Zieloną soczewicę i fasolkę mung płuczemy i zalewamy na ok pół godz. do namoczenia. Czerwoną soczewicę płuczemy

Naturalna Kuchnia
gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną... 144

płynie - do smaku, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek, kasza gryczana 2 woreczki, surówka - jaką lubisz, maślanka - zimna szynkę pokroić na średniej wielkości kostki, obsypać mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut do miękkiego mięsa wsypać warzywa mrożone

W Mojej Kuchni Lubię
Shake waniliowo - kawowy 114

Shake to napój z mleka, podawany na zimno z lodami, koktajl mleczny. Wczoraj po raz pierwszy przygotowałam ten popularny napój, z dodatkiem lodów waniliowych, kawowych i orzechowych. Wyszedł bardzo smaczny, a na wierzchu powstała apetyczna pianka mleczno - lodowa. Dla wzmocnienia smaku dodałam nieco kawy rozpuszczalnej. Do tego napoju można dodać ziarenka z laski wanilii, dla podkreślenia smaku, będzie jeszcze smaczniejszy

Moja smaczna kuchnia
Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko 198

talerzu zieleninke i od razu po zdjęciu z patelni łososia. Truskawki rozłożyć na łososiu i polać zredukowanym octem balsamicznym. Podawać od razu Truskawki można do łososia dodać na zimno, ale można je przed wyłożeniem na talerz krótko podgrzać w mikrofalówce. Będą ciut bardziej kremowe. Wtedy dopiero polać zredukowanym octem balsamicznym. Nie podgrzewałam truskawek w samym occie balsamicznym podczas redukowania

Sztuka gotowania w/g Samiry
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 139

ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie

Ciastka - domowe słodkości
Cytrynowe spaghetti z pieczarkami i tymiankiem 197

makaronu, posiekaną natkę pietruszki, pieprz oraz płatki drożdżowe i jeszcze raz wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą. Przełóż na talerze i podawaj. Danie to również bardzo dobrze smakuje na zimno.  2 porcje

Roślinna - blog wegański
Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami 246

Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną. Do przygotowania sałatki wykorzystałam patisony konserwowe , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . To doskonały dodatek do sałatek, surówek i potraw przygotowywanych na zimno. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gołąbki z ryżem i buraczkami w liściach botwinki 135

cytryny z miodem i solą. Gdy gołąbki będą gotowe (ryż będzie ugotowany i wchłonie prawie całą wodę), ostrożnie zdejmij talerz. Uważaj, bo będzie gorący. Gołąbki podawaj na ciepło lub zimno w towarzystwie dipu z serem gorgonzola i sosu cytrynowego.  *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta ze szparagami, serkiem w masie szpinakowo jajecznej 144

pieczemy ok. 20 -25 min. Rada: wierzch przykrywamy papierem do pieczenia, pod koniec go zdejmujemy. Przed podaniem, na wierz tarty dodajemy świeży tymianek. Smakuje zarówno na gorąco jak i zimno.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 185

Uwielbiam przeróżne serniczki na zimno. Akurat mamy sezon na rabarbar więc postanowiłam wykorzystać go do zrobienia takiego serniczka. Rabarbar sam jednak jest bardzo kwaśny więc połączyłam go razem z truskawkami. Truskawki nadały słodszego smaku i poprawiły kolor musu. Wyszedł mi naprawdę pyszny serniczek, który nie tylko świetnie smakował ale także pięknie prezentował się w przekroju. składniki: masa serowa

Monia miesza i gotuje
Ciasto śnieżny puch 165

każdy, nie mogło go więc zabraknąć i u mnie :) Tym bardziej, że jest to idealne ciasto na tą porę roku, szybkie, lekkie, nie za słodkie i do tego na zimno :D Składniki: 500 g twarogu sernikowego (np. President) 3 łyżki cukru pudru 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka 2 galaretki (ja używam cytrynowych) Dodatkowo: herbatniki 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania