Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem

Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem

Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem

Frittata z burakiem, wędzonym pstrągiem, ziemniaczkami i koperkiem. Wierzcie lub nie, ale podana z chrzanem smakuje nieziemsko! Zawsze interesowały mnie nietypowe wersje klasycznych śródziemnomorskich potraw, dlatego przepis na frittatę z burakiem znaleziony w książce "The Medicinal Chef" Dale Pinnock od razu zwrócił moją uwagę. Wędzoną makrelę zamieniłam jednak na wędzonego pstrąga, moją ulubioną zaraz za doradą rybę. Dodałam też ziemniaczki pozostałe z obiadu, a brak szałwii zrekompensowałam świeży koperkiem. Buraczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.