na zimno - 10906 przepisów (strona:269/728)

Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 205

bardzo prostych składnikach. Są sycące, lepkie i słodkie, dokładnie takie jakie powinny być batoniki z karmelem. Jedyną ich wadą jest to, że średnio znoszą dalekie podróże i lubią zimno, dlatego należy przetrzymywać je w lodówce. To ich jedyna wada, oprócz tego mają same zalety! Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie Składniki spód 160g (szklanka) ugotowanej kaszy jaglanej

Fill The Bowl
Szarlotka z migdałową kruszonką 265

część ciasta zetrzeć na tarce i wymieszać z płatkami migdałowymi. Posypać wierzch ciasta i ponownie wstawić do piekarnika na ok 40 minut. Podawać na ciepło z lodami lub na zimno, posypaną cukrem pudrem.  Po podpieczeniu ciasto można delikatnie posypać kaszą manną, która wchłonie nadmiar soku z jabłek

Kuchnia w czekoladzie
łopatka 167

pieczeń w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste) .  Następnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy na gorąco do obiadu, lub na zimno jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 406

Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami to proste danie, które idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie smakują same w sobie, lecz można ich smak wzbogacić np. sosem czosnkowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami – Składniki: ok. 300g ciasta

Kulinarne Przeboje
Kotlety siekane z papryką i kukurydzą 513

Kolorowe i wyśmienicie smakujące kotleciki, które można jeść na ciepło i na zimno. W mig znikają z talerza ;) Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Kotlety siekane z papryką i kukurydzą Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki kartoflanki 1 średnia papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy  garść posiekanego szczypiorku kilka łyżek

Tagebuch po polsku
Rolada zebra ze śmietaną, mascarpone i kiwi 139

pieczenia 1 szczypta jaja 6 szt cukier 1/3 szklanki kakao 2 łyżki Środek: śmietana 30% 400 ml mascarpone 250 g cukier 2 łyżki żelatyna ( na litr wody woda zimna 100 ml kiwi 4 szt Krok 1 Ubijamy jaja z cukrem na puch ( masa podwaja swoją objętość), dodajemy przesianą make z proszkiem do pieczenia.Mieszamy łopatką do połączenia składników( delikatnie

Różowa kuchnia
Kisiel na zimno bez gotowania 141

Człowiek czasem nie nadąża za nowinkami i nawet nie wie co jaka firma produkuje ..tzn.wie ,ale co raz wprowadza jakieś nowości..Ja np.pierwszy raz spotkałam się z kisielem na zimno bez gotowania.Delecta właśnie ma w swojej ofercie różne takie  owocowe kubki ,,ja akurat wypróbowałam kisiel o smaku arbuza i melona .Takie kisielki robi się naprawdę szybko i na upały

Moje domowe kucharzenie
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 131

botwinkę i pestki dyni, połączyć. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 35-45 minut, do suchego patyczka. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Aktualnie sezon na szparagi w pełni, więc myślę sobie, że trzeba by pokusić się również o wykonanie oryginalnej wersji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kasza jaglana z owocami i gorzką czekoladą 165

Dziś mam dla was propozycje śniadania, czyli  kaszę jaglaną z owocami i gorzką czekoladą. Dobre na zimno jak i na ciepło.   SKŁADNIKI:  2porcje 1/2 szklanki kaszy jaglanej  1 gruszka 1/2 jabłka 1 banan 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego Gorzka czekolada PRZYGOTOWANIE: Namoczyłam na noc kaszę jaglaną ( 1/2 szklanki kaszy - 1 szklanka wody). Ugotowałam kasze według

Misz-masz by Domi
Zupa z botwinki – młodych buraczków 105

buraki. Taka jest właśnie zupa z botwinki. Nie potrzeba specjalnych umiejętności, aby cieszyć się jej smakiem. Zupę można podawać w dwóch lub więcej wariantach. Na ciepło i na zimno, na ostro i normalnie – dla każdego coś dobrego. U nas w wersji ostrzejszej z czosnkiem. Ja pamiętam zupę z botwinki z dzieciństwa. Nie lubiłam jej, bo rodzice podawali ją zwykle

Mieszam w Garnku
Truskawkowiec na cieście francuskim 127

Coś u mnie ostatnio dużo ciast takich na zimno, ala serników czy pianek. Szukam po prostu idealnego przepisu. Dzisiaj będzie truskawkowiec na francuskim cieście. Pyszny, lekki i słodki. Czyli najlepszy! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 2 łyżki cukru trzcinowego  * 3 galaretki truskawkowe * 300g świeżych truskawek * 300g serka homogenizowanego  Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wystudzić i zmiksować

Magiczne Życie Marty
Risotto na słodko z dynią i ananasem 120

Naszło mnie na słodki obiad. Danie idealne na ciepło i na zimno, jako deser i danie gównie, z talerza i z pudełka w pracy. Składniki na 4 porcje: wartość odżywcza dla 1 porcji: 415 kcal/9 g białka/69 g węglowodanów/13 g tłuszczu około 1 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni 1 ananas 200 ml mleka kokosowego łyżka cynamonu

greenscarf
Dip czosnkowy 130

czosnkowy to idealny dodatek do każdego rodzaju mięsa: do pałeczek kurczaka, skrzydełak, kiełbas a nawet szaszłyków. Do mięs podawanych na ciepło jak i na zimno. Idealnie pasuje też do warzyw surowych lub zapiekanych na grillu lub na patelni domowej, czy też zapiekane w piekarniku. Dip ten będzie też pasował do kanapek z wędliną, serem, warzywami […] The post Dip czosnkowy

Magiczny Garnek
szaszłyki bałkańskie 210

mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki czerwonej, mielonej 1 pęczek pietruszki sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżeczka cząbru dodatkowo: olej do posmarowania kratki grillowej patyczki do szaszłyków zimna woda do namoczenia patyczków sos tzatziki do podania wykonanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do zimnej wody i moczymy przez kilka minut. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. listki pietruszki również

Domowy Smak Jedzenia
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 169

płatów nori Zalewa do ryżu 40 ml gorącej wody 40 ml octu ryżowego 20 g cukru 2/3 łyżeczki soli Dodatki: 200 g łososia (u nas wędzonego na zimno) 200 g świeżego szpinaku 200 g pieczarek (u nas brązowe i portobello) 4 jajka sadzone (usmażone z obydwu stron) 2 duże marchewki 4 zielone szparagi ugotowane 1/2 cebuli 3 dymki 4 ząbków

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania