Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami)

Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami)

Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami)

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny.  Składają się z farszu (najczęściej z mięsa oraz warzyw) zawiniętego w papier ryżowy. Dobieranie dodatków to rzecz indywidualna, ale bardzo często można spotkać się z sajgonkami nadzianymi mięsem wołowym lub po prostu kurczakiem. Niekiedy dodaje się też cienki makaron lub ryż. Z tego co zauważyłam, po... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, mięso, naleśniki, sos chilli, mięso mielone, imbir, curry, ryż, naleśnik, makarony, kurczak, makaron, sos czosnkowy, przekąska, krokiety, przystawki, przekąski, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, jajka z farszem, naleśniki z warzywami, ryż smażony, makaron smażony, kurczak z warzywami, sos do ryżu, ryż z warzywami i kurczakiem, sos do makaronu, ryż z warzywami, sos do kurczaka

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.